מחקר חדש חושף: תוספים לכרום לא מעניינים אתכם
לכרום אולי יש עשרות מיליוני משתמשים, אבל 90 אחוזים מהתוספים לא הגיעו אפילו ל-1,000 התקנות
אין לאף אחד ספק שכרום הוא הדפדפן הפופולארי ביותר בעולם, ומאז ההשקה של חנות התוספים לכרום לפני 8 שנים, ישנם לא מעט תוספים שונים ומשונים שאמורים לשפר את חווית הגלישה שלכם. 188,620 תוספים, אם תרצו קצת יותר לדייק. למרות המגוון הלא קטן הזה, וכמות המשתמשים הענקית, מחקר חדש חושף כי רוב ענק של התוספים הללו בקושי מעניינים את משתמשי כרום.
אפילו המשפחה של המתכנתים לא רצתה להתקין את התוסף?
על פי המחקר שערכה Extension Monitor, כ-50% מכל התוספים הזמינים בחנות התוספים של כרום הותקנו רק 16 פעמים. ככל שמעמיקים יותר במספרים, מגלים נתונים הזויים עוד יותר: כ-87% מכלל התוספים הזמינים לחנות לא זכו להגיע ל-1,000 התקנות; 25,540 תוספים (כלומר, 13% מכל התוספים), הותקנו רק פעם אחת (וואו. איפה המשפחה והחברים התומכים של המפתחים כשצריך אותם?); ו-19,379 תוספים (כ-10%) לא הותקנו אפילו פעם אחת.
במסגרת החדשות הקצת יותר אופטימיות, אבל לא באמת, רק 13 תוספים הגיעו למספר המיוחל של יותר מ-10 מיליון התקנות (שלאחריו גוגל לא חושפת יותר נתוני התקנות). בין התוספים המאושרים ניתן למצוא את Cisco Webex, Google Translate, Avast Online, Adobe Acrobat, Adblock, Pinterest, Skype ועוד. שאר התוספים שנהנים ממיליוני התקנות הם בעיקר בתחומי חסימת הפרסומות, תקשורת, קופונים, ניהול סיסמאות ודומיהן.
מתוך התוספים הזמינים בחנות, 16,718 הם תוספים בתשלום (8.9% מכלל התוספים), וכ-35% מתוכם הם נטולי משתמשים לחלוטין. התוסף הפופולארי ביותר בתשלום הוא IE Tab שמסייע בצפייה בדפים שזמינים רק לאינטרנט אקספלורר, והוא כבר גרף 4.1 מיליון התקנות ומהווה בעצמו 31.5% מכלל ההתקנות של תוספים בתשלום.
הגב
8 תגובות על "מחקר חדש חושף: תוספים לכרום לא מעניינים אתכם"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
לא נראה לי סביר… לדוגמא ADBLOCKER שמותקן אצל המון אנשים?
אולי זו מניפולציה של גוגל שעוד לא חשבנו עליה?
כל הדבר הזה קיים רק כדי שיהיה Muzli! :D
רק השועל
מה זה שועל? רק כרום
אני עדיין עם כרום אבל די ברור שמוזילה תפסו חזק את המושכות. פיירפוקס בעלייה
מאז שגוגל חיסלו את היישומים נשארו בחנות התוספים רק תוספים מפגרים, ברור שרק תוספי פרודוקטיביות פופולריים
רוב התוספים הם כאלה שהמפתחים כותבים בשביל עצמם. זה אפילו לא מעניין לשווק או שמישהו אחר יוריד וזה אחלה שירות של chrome
רק tabitab