חוקרים סיניים רוצים לפתח יכולת השמדה של הלווינים של אילון מאסק
לאילון מאסק יש יותר מ-2,000 לווינים בחלל, שמאפשרים למנויים ליהנות מאינטרנט חופשי בכל נקודה על הגלובוס. בסין פחות התחברו לרעיון
בשבוע שעבר ציינו אילון מאסק ו-Starlink, מיזם האינטרנט הלוויני של חברת SpaceX, אבן דרך חשובה: החברה, שמתבססת על רשת של יותר מ-2,000 לוויינים זעירים שמשייטים סביב כדור הארץ, הודיעה שיש לה יותר מ-400 אלף מנויים ב-36 מדינות ברחבי העולם. אבל לצד הבשורות, יש מי שכנראה כבר רואים במיזם כאיום, ואיך לא, מדובר בסינים.
האם האמריקאים שולחים ציוד צבאי על הלווינים של מאסק?
על פי דיווח של ה-South China Morning Post, קבוצה של חוקרים סיניים פירסמו מניפסט שעבר ביקורת-עמיתים, הקורא לפיתוח תוכנית למיפוי ומעקב אחרי צי הלווינים של סטארלינק, וגם תוכנית מגירה לצורך השמדתו. לטענת החוקרים, המערכת יכולה לאפשר למהירות העברת הנתונים ממטוסי חמקן ורחפנים אמריקאיים לזנק פי 100. בנוסף, החוקרים טוענים כי ניתן לשלוח מכשור צבאי לחלל שיתלווה ללווינים של Starlink המשוגרים לחלל מעת לעת, כך שהאמריקאים בעצם משתמשים לכאורה במיזם כדי לקדם את מטרותיהם הצבאיות. אם זה לא מספיק, החוקרים מוסיפים כי הלווינים מצוידים במנועים אשר מאפשרים להם לשנות את מסלולם במהירות כדי לתקוף מטרות בחלל במידת הצורך.
על כן, החוקרים הסיניים קוראים לפיתוח שילוב של יכולות הריגה "קשות" ורכות". כלומר, יכולות אשר ישבשו את פעילות סטארלינק באופן זמני, ויכולות להשמדה פיזית של מערך הלווינים. עם זאת, כדאי לזכור שוב שמדובר במערכת המורכבת מאלפי מיני-לווינים, והשמדה של כמה מהם לא אמורה להשפיע דרמטית על זמינות השירות. "מערכת הלוווינים של סטארלינק מורכבת ממערכת מבוזרת. המאבק כאן הוא לא נגד לווינים בודדים, אלא נגד מערכת שלמה. זה ידרוש אמצעים זולים ומדויקים" נכתב.
על פי ה-Morning Post, סין כבר הציגה טכנולוגיות נגד לווינים, בהן תותח גלי-מיקרו אשר מסוגל לפגוע בתקשורת ולשרוף רכיבים אלקטרוניים בלווינים, וכמו כן גם לייזרים אשר מסוגלים לעוור ולפגוע בלווינים. בנוסף, מדענים סיניים פיתחו סוג של מיני-לווינים זעירים אף יותר אשר מסוגלים להיצמד ללווינים גדולים יותר ולשבש את פעילותם. מדען חלל אשר ביקש לשמור על האנונימיות שלו מסיבות ברורות, טוען כי המניפסט הזה עשוי להיות הקריאה הראשונה מצד סין למתקפה על Starlink. סין בונה אגב מתחרה Starlink משלה, בשם StarNet, אשר זקוקה רק לכמה מאות לווינים, ומתחברת לעוד לווינים סיניים כדי לאפשר גישה לאינטרנט בכל העולם.
האם סין מודאגת מהעזרה לאוקראינה?
קשה להתפלא מהחרדה של סין סביב Starlink, שוודאי תודלקה בעקבות אירועי חודש מרץ, כאשר עם פרוץ המלחמה בין רוסיה לאוקראינה קרא סגן ראש ממשלת אוקראינה לאילון מאסק בטוויטר וביקש את עזרתו בחיבור המדינה לאינטרנט הלוויני של סטארלינק, שנדמה שנועד בדיוק לרגעים שכאלו. מאסק נענה לקריאה ושלח טרמינלים של החברה המאפשרים את ההתקשרות ללווינים, וסגן רוה"מ אישר כי האלו נפרסו ברחבי אוקראינה. היכולת של סטארלינק להבטיח קישוריות, לא משנה היכן אתם, ולא משנה אם הגישה לאינטרנט נותקה על ידי המדינה שלכם, היא בהחלט איום על "חומת האש הגדולה", הצנזורה והשליטה המוחלטת של סין באינטרנט.
הגב
8 תגובות על "חוקרים סיניים רוצים לפתח יכולת השמדה של הלווינים של אילון מאסק"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
בכותרת – רעיון ולא ראיון
פחות התחברו לראיון – רעיון* ….
הרעיון של מלחמת עולם שלישית כבר לא נשמע כמו רעיון..
אינטרנט לוויני נותן את האפשרות לעקוף את המנגנונים הסיניים ולצאת לאינטרנט העולמי ללא כל מאמץ, רק להתקין את הציוד, אבל כן נראה לא זאת הסיבה העיקרית
התגובה שלי משום מה לא אושרה, אולי ארוכה מדי. תקציר "פרופגנדה סינית" שמקודמת מאינטרסים כלכליים מערביים.
וכן אם התגובה שלי תאושר כתבתי בטעות "עיתון אנטי-סיני" במקום "עיתון פרופגנדה סיני"
נכון שהפלת כמה לווינים לא תשביט את הפרויקט אבל תמנע ממנו לתת שרות בשטח עצום כיוון שאם סין תתחיל להשמיד לווינים זה ימנע מסטארלינק לתת שרות לכל אזור שהאורביטה שלו נכתכת עם זאת של סין, לרשימה הזאת נכנסת חלק מהותי מקנדה וארה"ב