סין תסיים בקרוב לפרוס את המתחרה שלה ל-GPS האמריקאי
הרשת תתבסס על 35 לוויינים ותפחית את התלות במערכת GPS האמריקאית; עם השלמתה היא תצטרף למקבילות הרוסית והאירופאית
העובדה שסין מנסה להתנתק מלא מעט שירותים הזמינים בכל העולם ולהתחבר לשירותים פנים-מדינתיים היא לא חדשה. האינטרנט הוא פנימי ומתבסס על מנוע חיפוש סיני נטול תוצאות בעייתיות כמו כיכר טיאננמן ודומותיה. כעת נראה שהסינים ביצעו התקדמות משמעותית לקראת התנתקות נוספת מעוד שירות חשוב.
איך אומרים GPS בסינית?
ביום שישי האחרון הודיעו הסינים כי ישלימו בחצי השנה הקרובה את הפעלת רשת ה-GPS שהקימו, המופעלת מ-35 לוויינים, ובכך יתחרו ברשת המקבילה המופעלת על ידי ארצות הברית. רשת הלוויינים ביידו (Beidou – אל תתבלבלו עם חברת Baidu) תהיה הראשונה להתחרות עם רשת ה-GPS של חיל האוויר האמריקאי – רק עם יותר לוויינים הלוקחים חלק במשימה (לאמריקאים 33 לוויינים כרגע). רשת ה-GPS הסינית תהיה הרביעית בעלת פריסה גלובלית אחרי הרשת האמריקאית, הרשת הרוסית (GLONASS) והרשת האירופאית (Galileo).
אחד היתרונות הגדולים שיש לרשת הסינית הוא העובדה שהיא מותאמת מראש ל-70% מהסמארטפונים הסיניים, על פי דיווח של העיתון היפני Nikkei Asian Review, מה שייצר לה מסד נתוני משתמשים רחב מאוד עם הפעלתה. על פי הדיווח בעיתון היפני, לרשת ה-GPS הסינית יש כבר 120 שותפים עסקיים שישתמשו בה עם פריסתה.
הרשת תעלה רשמית לאוויר עם פריסתם של שני הלוויינים האחרונים שלה, הצפויה לקרות בחודש יוני הקרוב – כך אמר מנהל התוכנית רן צ'נגצ'י לסוכנות הידיעות האמריקאית AP. בסין כבר בוחנים כיצד תעבוד הרשת החדשה יחד עם קישוריות הדור החמישי (5G), וינסו ליצור עם השילוב הזה קרקע פוריה לבחינת רכבים אוטונומיים במדינה.
הרצון של הסינים להשתמש במערכת הלוויינים לפיתוח רכבים אוטונומיים לא יקרה עד שהרשת תיפרס סופית וזאת מכיוון שנכון לעכשיו היא מאפשרת דיוק של 5 מטרים, שזה המון לעומת דיוק של עד סנטימטרים ברשתות המתחרות. עם זאת, מנהל תוכנית החלל הסינית אמר כי צפוי שיפור ניכר ברמת הדיוק של הרשת עם פריסתה המלאה – הצפויה להגיע לטווח הדיוק של הרשתות המתחרות.
פריסת מערכת ה-GPS הסינית מהווה חלק חשוב באסטרטגיה הסינית לנסות ולשלוט בשוק הטלקום, כשהשילוב של מערכת הניווט עם פריסת הדור החמישי יכולה לתת לסין שליטה על חלק הארי של השוק. השילוב בין שתי הטכנולוגיות ייתן לסינים יתרון משמעותי על פני היריבה העסקית הגדולה – ארה"ב – המנסה להצר את צעדיה של סין בתחום הדור החמישי.
הסינים משקיעים מאמצים רבים כדי להתקדם בתחום החלל, כשבעבר הייתה סין הראשונה לחקור את הצד המרוחק של הירח על ידי משלחת אסטרונאוטים. הסינים מתכננים לשלוח ב-2020 גשושית למאדים ולסיים השלמת בניית תחנת חלל סינית עד 2022.
הגב
10 תגובות על "סין תסיים בקרוב לפרוס את המתחרה שלה ל-GPS האמריקאי"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
הסינים מסוכנים
כולם מסוכנים, עדיף כמה שפחות להיות תלוים טכנולוגית במקור מסוים
כי מערכת ששיכת לצבא של מדינה אחרת לא מסוכן?
(מערכת הGPS שיכת לצבא האמריקאי)
שמה מרגלים אחרי כולם עם זיהוי פנים, אל תשווה.
נהג: וויז איך מגיעים לרחוב בלפור
וויז: אנא עראף הלווין מדבר סינית
עשיתי מינוס כי זה מצחיק
תמיד נחמד שיש עוד אפשרויות, וכבר היום יש רכיבים שיכולים לעבוד עם כמה מערכות במקביל, למשל רכיבים שמסוגלים לתקשר גם עם gps וגם עם מערכת glonass הרוסית ובקרוב גם גלילאו הארופאית,
מעבר לאלטרנטיבות גם צריך לקחת בחשבון שמדינות שפורסות מערכות לווינים שלהם נפרסות במחשבה של לספק שרות אופטימלי עבור שטח המדינה והצרכים שלהם
הרשת פעילה כבר עם לווין ראשון, זה שאין דיוק בראשון זה ענין אחר.
והארץ רשתות סלולר לא מתפקדות
אממה צריך שהשבבים בטלפונים יתמכו ברשת שלהם, ואפילו MTK ווואווי לא תומכים במיוחד, בטח שלא סמסונג אפל וקוואלקום.