בלי השקעות ובלי מוצר: סטארטאפ ישראלי נפגש עם צ'ק פוינט, ונרכש מייד במיליוני דולרים
ענקית הסייבר הישראלית הודיעה על רכישת סטארטאפ ישראלי שהוקם רק השנה, מבלי לראות את המוצר
אקזיט כחול לבן: חברת הסייבר הישראלית, צ'ק פוינט, מודיעה היום (ה') על רכישת הסטארטאפ הישראלי Cymplify, שיאפשר לצ'ק פוינט להפוך, לדברי החברה, לספקית הסייבר הראשונה בעולם שיכולה להגן על קושחת מוצרי IoT. מוצרי סימפליפיי ישולבו בארכיטקטורת ההגנה של צ'ק פוינט, Infinity. תנאי העסקה לא פורסמו, אך על פי הערכות סכום העסקה עומד על כ-6 מיליון דולר.
הציגו POC, והדרך לרכישה הייתה קצרה
זה לא סוד שעולם האינטרנט של הדברים והמחשוב המחובר משתלט על העולם. יותר ויותר עסקים, תעשיות ותשתיות מחברות את הרכיבים "הטיפשים" מהעבר לאינטרנט ומקבלות יכולות שלא היו להן מעולם. אבל עם הכוח הזה מגיעות גם חולשות רבות וסכנות חדשות שיכולות גם לגרום לנזק רציני. התוכנה של Cymplify סורקת את התוכנה המוטמעת במוצרי IoT ומפיקה דו"ח שמכיל את כל נקודות התורפה במוצרים, ליקויי תצורה והגדרות אבטחה שגויות.
למרבה ההפתעה, Cymplify נוסדה בחודש פברואר השנה על ידי רם יוניש, מנכ"ל החברה; יהלי סלע, CTO; וגילי ינקוביץ', אחראי מחקר ופיתוח. בשיחה עם גיקטיים חושף גורם בצ'ק פוינט את שאירע מאחורי הקלעים של העסקה: "ראינו את הproof of concept והבנו שיש כאן טכנולוגיה פורצת דרך שתשלים את ארכטיקטורת ההגנה שלנו. תוך זמן קצר מאד הרכישה התבצעה והם יוטמעו בחברה. הפתרון שלהם הוא Cutting Edge. אין הרבה סטאטרפים שחצי שנה לאחר הקמתם כבר נרכשים".
זוהי לא הרכישה הראשונה של ענקית הסייבר השנה: בתחילת 2019 רכשה צ'ק פוינט את ForceNock. גם היא סטארטאפ ישראלי צעיר ששולב בסופו של דבר בארכיטקטורת ההגנה Infinity. "הצעד עליו אנחנו מדווחים היום מצטרף לסדרה של פעולות ומאמצים שאנו נוקטים בהן בכדי להבטיח את הגנת הסייבר הטובה בעולם על כלל הפלטפורמות הדיגיטליות החשופות למתקפות". כך מסרה ד"ר דורית דור, סמנכ"ל מוצרים, מחקר ופיתוח בצ'ק פוינט. "מתקפות הסייבר מהדור החמישי והשישי מנצלות את השימוש הגובר בפלטפורמות קיימות וחדשות, ובכלל זאת מוצרי ה IoT אשר מצריכים פתרונות הגנה מתאימים. שילוב צוות Cymplify והטכנולוגיות של החברה בארכטיקטורת Infinity תחזק את היכולת שלנו לצמצם את חשיפת לקוחותינו להתקפות סייבר על מוצרי IoT, להיטיב את התמודדות שלהם עם איומים וחולשות יחודיים למוצרי IoT בהם וזאת מבלי לפגוע בפעילות השוטפת שלהם".
הגב
17 תגובות על "בלי השקעות ובלי מוצר: סטארטאפ ישראלי נפגש עם צ'ק פוינט, ונרכש מייד במיליוני דולרים"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
יהלי סלע, האיש והאגדה, שחקן מספר אחת, עובד סנטינל ובנקור לשעבר, וסימטריה, גבר על!!!!1111
יוחאי, אני יודעת שזה אתה.
קצת פרופורציות- שני פאונדרים, 5 מליון דולר זה 2.5 מליון לכל אחד ל4 שנים זו עסקה שמפתח מנהל בגוגל מקבל. מה גם לא נאמר אם זה הכל מזומן או גם מניות, הקיצר אחלה מרקטינג ורכישת אנשים.
הם יקבלו את זה בנוסף לשכר, לא במקום
כן אה, כולה הרוויחו 2.5 מליון דולר. בקטנה אחי אני עושה 20 כל רבעון רק מלחכות לאוטובוס
זה 180 אלף שקל בחודש בנוסף למשכורת, אני לא מבין את החישוב שלך
עאלק טכנולוגיה פורצת דרך. צ'ק פוינט זה דינוזאור שדינו למות. חברה מדשדשת עם הרבה בעיות….
חברה "מדשדשת" עם הכנסות של 2 מיליארד דולר לשנה, ורווחיות של 800 מיליון (40%) – שיעור רווחיות מהמחזור הגבוה ביותר בעולם לחברת תוכנה, כבר כמה שנים ברציפות. אבל אתה יודע מבפנים על "בעיות", אה? חתיכת פלצן יהיר. של נעליך מעל רגליך.
מסכנים העובדים.. לעבור לעבוד בצ'ק פוינט מסטארטאפ זה טראומתי..
זו רכישה שנועדה לכסות דיווחים על פירצת האבטחה המביכה… תת רמה
אמרו שניר צוק רצה לתת להם 4 מיליוו
אמרו שניר צוק הציע להם 4
מי אמר?
לא אני. אני על פחות מ 7.000.000$ לא יוצא מהמיטה.
זול מידי. לא חבל גילי? כמה פעמים אמרתי לך תביא נמנף…
עוד שקרים של סייבר – מוצרים במחירים מופקעים, שלא עובדים
בתור מי שניהל את הרכישה הזאת (וישב ב-code review) – הגורם שצוטט בכתבה לא משקף את המציאות, ומי שמכיר את צ'ק פוינט (לא בתור מתכנת מתחיל או משהו כזה, אם אתם פחות משנתיים אצלנו אתם כנראה לא באמת מכירים את החברה) – יודע שזה לא ממש עובד ככה אצלנו.
(מערכת גיקטיים התעלמה מההערה הזו כששלחתי אותה לפייס שלהם)