אפליקציה ישראלית מאפשרת לכם לבחור דירות לקנייה והשכרה כמו בטינדר
אפליקציית Chatlist הישראלית רוצה לעזור לכם למצוא דירה בצורה שמתאימה יותר למאה ה-21. אחרי גיוס של מיליון דולר אומרת קרן גולץ, המנכ”לית: ”יותר מ-1,000 נכסים חדשים מתווספים לפלטפורמה מדי יום”
אם חיפשתם דירה להשכרה או רכישה בשנים האחרונות, אתם כבר יודעים שהתהליך הוא ארכאי ומשעמם. לוחות מודעות אפורים, שיחות טלפון משמימות, מתווכים, ובעיקר חוויה שמרגישה כמו פעם. סטארטאפ ישראלי חדש בשם Chatlist רוצה לשלב בין החוויה של מציאת בני זוג במאה ה-21 ועולם חיפושי הדירות.
לחפש דירה כמו שמחפשים שידוך
צ’אטליסט היא סוג של אפליקציה או רשת חברתית לעסקאות נדל”ן, שמנסה לעשות לעולם ההשכרה והרכישה של דירות את מה שטינדר עשתה לעולם הדייטינג. במערכת של צ’אטליסט ניתן לדפדף בין נכסים שונים, לסמן את אלו שאהבתם, ולהתחיל צ’אט מיידי עם בעל הנכס. וכן, גם כאן אתם תעשו Swipe ימינה או שמאלה כדי לסמן אם אהבתם או לא אהבתם את הדירה.
בנוסף, המערכת מכילה לוח זמנים של פגישות, מנוע סינון והשוואת נתונים ומחירים, עדכונים על דירות חדשות שתואמות את ההעדפות, וגם שיתופי פעולה עם נותני שירות בתחומים כמו הובלה, אריזה, ניקיון, הלוואות גישור ועוד. כל נכס מלווה גם בתגובות ודירוג של המשתמשים השונים. המודל העסקי העיקרי של החברה מבוסס על מתווכים שישלמו כדי להעלות את הנכסים שלהם לפלטפורמה.
היום (ה’) מודיעה Chatlist על גיוס של מיליון דולר מאיש העסקים יקי רייסנר, בעלים של חברת נדל”ן. הגיוס יאפשר לצ’אטליסט להרחיב את הפלטפורמה שלה לקטגוריות נוספות כמו מכירת נדל”ן מסחרי, כניסה לערים נוספות בארץ, שיתופי פעולה עם נותני שירות וספקים בתחום מעברי הדירה וכמו כן השקה של מערכת CRM ייעודית למתווכים. בתגובה להשקעה שביצע מסר רייסנר: “אנו שמחים על שיתוף הפעולה עם צ’אטליסט. השקעתנו בפלטפורמה נובעת מתוך אמונה שהחיבור בין מחפשי דירות לבין בעלי נכסים צריך להיות פשוט, יעיל וידידותי לכל הצדדים. השילוב בין פיתוח כלים טכנולוגים לבין חווית משתמש נגישה, ישפר משמעותית את התהליך המסורבל של השכרת ומכירת נכסי נדלן בישראל”.
הוקמה על ידי עורכת דין לדיני מקרקעין
צ’אטליסט הוקמה על ידי קרן גולץ, שגם מכהנת כמנכ”לית החברה. בשיחה עם גיקטיים סיפרה גולץ כי פניה כבר לקראת סבב גיוס נוסף, כדי להתרחב לשווקים נוספים ברחבי העולם. לדברי גולץ, רוב המתווכים נמנעים מפירסום של הדירות שבמאגר שלהם, כדי לא להוריד מערכן, אך לטענתה, המערכת של צ’אטליסט תאפשר להם לפרסם אותן מבלי לפגוע בהן “מה שמגדיל באופן משמעותי את ההיצע בשוק, ובכך מחזיר את הכח לידי הקונים והשוכרים ופותח אותו לתחרות”.
על פי גולץ, המתווכים לא יצטרכו לפרסם בפומבי את הנכסים הבלעדיים שלהם, אלא לשלוח אותם למשתמשים בצ’אט, מבלי לפגוע בפרטיות המשתמשים: “מערכת המתווכים של צ’אטליסט לא מאפשרת שליחת הודעות ספאם ממתווכים, כאלה שכל מטרתן היא ״פישינג״ לקוחות. רק מתווכים עם רישיון מורשים להרשם אליה וגם במידה והחוק שמייתר את רשיון התיווך יכנס לתוקף בקרוב, צ׳אטליסט תשמור על איכות המשתמשים והם ידרשו להציג מסמך הכשרה”.
בנוסף, כל נכס שישלח על ידי המתווך יעבור סריקה אוטומטית כדי לוודא שהוא עומד בקריטריונים שהלקוח ביקש לקבל. “גם מקרי קצה כמו כמה מתווכים שישלחו את אותו הנכס אנחנו יודעים למנוע על ידי פיתוח מזהה כפולים ייחודי” טוענת גולץ. לטענתה, יותר מ-1,000 נכסים חדשים מתווספים לפלטפורמה מדי יום, ומדי חודש המאגר מכפיל את עצמו. מאז חודש דצמבר, אז הושקה גירסת MMP, יותר מרבע מיליון שיחות חדשות נפתחו באפליקציה.
Chatlist מעסיקה 10 עובדים במשרדיה בהרצליה.
הגב
6 תגובות על "אפליקציה ישראלית מאפשרת לכם לבחור דירות לקנייה והשכרה כמו בטינדר"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
מדוייק. המשתמשים מחפשים בסוף אפשרות לסנן ולמיין לפי הקריטריונים הרגילים: איזור, מחיר, חדרים, סוג נכס וכו’. יד2 לא מעוצב הכי יפה אבל מספק שירות טוב והפיצ’רים הם בדיוק מה שמשתמש רוצה.
כמו הרבה שירותים אינטרנטיים: הגודל כן קובע.
נשמע שבכלל לא בדקתם את האפליקציה..הממשק שלה ומערך הסינון והחיפוש שלה ברמה הכי גבוהה שיש, רואים שהשקיעו בה המון חשיבה ספציפית לתחום הנדלן וחיפוש דירות.
גם היצע דירות יפה יש שם ואין שם כל מיני תחכומים ודירות מזויפות, פשוט היצע די טוב ואמיתי..
כל מי שאומר אחרת פשוט לא טרח להוריד את האפליקציה ולבדוק.
התגובה אמינה כמו המשפט “יותר מ-1,000 נכסים חדשים מתווספים לפלטפורמה מדי יום, ומדי חודש המאגר מכפיל את עצמו”
ad כבר מציע חוויה הרבה יותר טובה ועם מגוון מודעות מעוד אתרים
מתווכים הם הבעיה. הרי כל תפקידם- להסתיר פרטים כדי להקשות על מחפש הדירה, כדי לסחוט ממנו שכר שנתי על עסקה בודדת.
אתרי חיפוש הדירות צמאים לרענון, בהחלט. אך אפליקציה שהמודל שלה מבוסס על מתווכים מראש נועדה לכשלון.