חדשים לטלגרם? ברכות. עכשיו תשנו את ההגדרות האלו

תאמינו לנו, זה יחסוך לכם הרבה כאב ראש

טלגרם. מקור: Pixabay

מאז שוואטסאפ הודיעה על שינוי תנאי השימוש שלה, בישראל בפרט ובעולם בכלל החלו להתנפל על האלטרנטיבות, ובכל יום מצטרפים עוד ועוד אנשים לאפליקציות כמו טלגרם. אז כן, טלגרם שמה קצת יותר דגש על שקיפות, פרטיות ואבטחת הנתונים של המשתמשים, אבל בין אם רק עכשיו הצטרפתם לחגיגה, או אפילו אם אתם כבר שועלי טלגרם ותיקים, יש כמה הגדרות ברירת-מחדל שכדאי לכם לשנות. סמכו עלינו, חלק מהעצות הללו נכתבו בדם וירטואלי.

כדי שלא יצרפו אתכם לקבוצות מעיקות

חלק מהפיצ’רים הטובים ביותר בטלגרם הם הערוצים (Channels) שבהם אתם יכולים להתעדכן בלא מעט תכנים חדשים (וראו איזה פלא, לגיקטיים יש ערוץ רשמי בטלגרם עם יותר מ-10 אלף קוראים וקוראות), וקבוצות (Groups) שיכולות להכיל גם עד 200 אלף משתמשים בו זמנית (והיי, הצטרפתם כבר לקבוצת גיקטיים דיבורים שלנו בטלגרם?). אבל אם תצטרפו לכמה קבוצות מעניינות, סביר להניח שמהר מאוד תגלו שצורפתם בעל כורחם לקבוצות מפוקפקות אחרות.

הגדרת ברירת המחדל של טלגרם מאפשרת לכל אחד להוסיף אתכם לקבוצות וערוצים, וזה ממש לא מוגבל לרשימת אנשי הקשר שלכם, וכל אחד יכול להוסיף אתכם לאיזו קבוצה שהוא רק רוצה. אז בשביל לשנות את זה, היכנסו להגדרות, לאחר מכן להגדרות הפרטיות וביחרו ב-Groups & Channels. כאן תוכלו להגדיר האם אתם רוצים שרק אנשי הקשר שלכם יוסיפו אתכם לקבוצות, ולחסום את אלו שמנג’סים עם יותר מדי הזמנות.


10 דברים שתוכלו לעשות בטלגרם, ולא בוואטסאפ


אתם לא רוצים שאנשים יראו את מספר הטלפון שלכם, נכון?

אז בניגוד לוואטסאפ שבה אתם מזדהים רק עם מספר הטלפון שלכם, בטלגרם אתם תיצרו לעצמכם גם שם משתמש שעימו אתם יכולים להזדהות, ומשתמשים אחרים יכולים למצוא אתכם באמצעותו בלי לדעת את מספר הטלפון שלכם. כל זה נשמע מעולה, אבל משום מה, הגדרת ברירת המחדל של טלגרם משאירה גם את מספר הטלפון שלכם חשוף לכל דורש, וזה אומר שכל מי שנמצא איתכם באותה קבוצה יכול לראות את המספר שלכם.

אז בשביל לדאוג שמספר הטלפון שלכם לא יהיה חשוף כל כך, היכנסו שוב להגדרות הפרטיות ב- Privacy And Security, ביחרו ב”Phone Number”, וביחרו האם אתם רוצים להראות לכולם את המספר שלכם, אנשי הקשר שלכם בלבד או שפשוט לאף אחד. אתם תודו לנו אחר כך.

שימו לב רק שאם תבחרו שאף אחד – כולל אנשי הקשר שלכם – לא יוכל לראות את המספר, לא תוכלו גם לראות מתי משתמשים אחרים נראה לאחרונה אונליין ותאלצו להסתפק ב”נראה לאחרונה” או “נראה לפני כשבוע”).

וגם לא בא לכם לקבל שיחות מאנשים זרים

אחרי שהצטרפתם לקבוצות עם אלפי משתמשים אחרים, ובתקווה גם חסמתם את מספר הטלפון שלכם, זה לא אומר שאנשים לא יכולים להתקשר אליכם. בטלגרם ניתן לבצע גם שיחות אודיו או וידאו, והבעיה היא שכל משתמש יכול לעשות את זה. אז גם כאן, מומלץ לחסום מראש את האפשרות.

היכנסו ל-Privacy And Security, ביחרו ב-Calls, וביחרו מי אתם רוצים שיוכל להתקשר אליכם: כולם, רק אנשי הקשר שלכם, או אף אחד. כמובן שאתם גם יכולים ליצור רשימה של אנשים שאתם ממש לא רוצים שיתקשרו אליכם, אבל את זה אתם בדרך כלל צריכים ללמוד על בשרכם לפני, וזה לא תמיד נעים.


ועוד 9 דברים שתוכלו לעשות בטלגרם, אבל לא בוואטסאפ


להפסיק לקבל התראות על כל מצטרף חדש

ודאי שמתם לב עד עכשיו שטלגרם אוהבת להשוויץ בפניכם על כל איש קשר שלכם שמצטרף לאפליקציה. אז אמנם מדובר בעוד אדם שעבר מה-Dark Side מבחינת רבים, אבל זה נורא מעצבן לקבל התראה עם סאונד או רטט בכל פעם שזה קורה. אז כדי לנטרל את ההתראה המעיקה הזאת, היכנסו להגדרות, Notifications והורידו את הסימון מהתיבה “Contact Joined Telegram”.

נכון, עדיין תראו במסך הראשי של האפליקציה מי אנשי הקשר החדשים שהצטרפו לטלגרם, אבל זה בטח לא מעיק כמו התראות.


מייסד טלגרם מנפץ את המיתוסים סביבה


בונוס: לעצור את החופרים

נגיד והצלחתם לשכנע והעברתם את כל בני המשפחה או החברים והקולגות לטלגרם, ועכשיו כל הקבוצות שלכם נמצאות שם. לכל אחד מאיתנו יש את הגורם הזה במשפחה, במשרד או בחברים שפשוט מצית את ההתראות שלכם עם כמויות של הודעות רצופות (ולפעמים זה פשוט אתם).

אז אם אתם מנהלים קבוצה בטלגרם, או שאתם יכולים ליצור קשר עם המנהל שלה, ישנה הגדרה פשוטה וגאונית בשם Slow Mode, ועימה אתם יכולים לדאוג שכל משתמש יוכל לשלוח הודעה אחת בכל פרק זמן נתון. אתם יכולים להגדיר את פרקי הזמן ל-10 או 30 שניות, דקה, 5 ו-15 דקות, ואפילו שעה אם אתם ממש רוצים שקט. בשביל לעשות זאת היכנסו להגדרות הקבוצה שאתם מנהלים, ביחרו ב-Permissions, והתאימו את הזמנים להנאתכם ב-Slow Mode.

יש לכם עוד טיפ מנצח לטלגרם? כיתבו לנו בתגובות, או יותר טוב – כיתבו לנו בקבוצת גיקטיים דיבורים בטלגרם, ותקבלו קרדיט בכתבה הבאה בנושא

עידן בן טובים

נולד עם ג׳ויסטיק ביד. יש לו הרבה יותר מדי גאדג׳טים והרבה פחות מדי זמן פנוי כדי לשחק עם כולם. בעל פטיש לא מוסבר לביצוע קליברציות לסוללות של מכשירים. כשהוא לא עסוק בלכתוב על טכנולוגיה, הוא אוהב לדבר עליה, והרבה

הגב

7 תגובות על "חדשים לטלגרם? ברכות. עכשיו תשנו את ההגדרות האלו"

avatar
Photo and Image Files
 
 
 
Audio and Video Files
 
 
 
Other File Types
 
 
 

* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.

סידור לפי:   חדש | ישן | הכי מדורגים
בצל כחול
Guest

לגבי ההתראה על משתמש חדש בטלגרם, זה רק מבטל את ההתראה בטלפון.
אבל עדיין יפתח לכם צ’אט חדש באפליקציה עם אותו בנאדם ותצטרכו למחוק את אותו צ’אט ידנית…
זה קצת מציק שאי אפשר לבטל את ההתנהגות הזאת.
כאילו, סבבה ששמעון מהמוסך הצטרף לטלגרם אבל לא בא לי לדבר איתו עכשיו…

resfpry
Guest

הייתה מבטל גם את האפשרות להוסיף אותי לאנשי קשר יש ביו בוטים עצומים בטלגרם שמנסים להוסיף כל מספר שקיים לאנשי קשר וככה לקבל אינדצקיה אם את. משתמש בטלגרם או לא ומה המספר של החשבון מה שנותן ווקטור תקיפה

משתמש
Guest

זה לא קשור, ההגדרה היא להרשות רק לאנשי הקשר *שלך* לדעת מה המספר שלך, לא למישהו אחר.
ואגב, ממילא בוואטסאפ כולם רואים את המספר שלך, עדיף שיהיה אפשר ליצור איתך קשר אם יודעים את המספר שלך ככה אנשים יוכלו לשלוח לך הודעה בטלגרם במקום בוואטסאפ

אנונימי
Guest

לשנות את זמן שמירת המדיה במכשיר, זה גדל לממדים מפלצתיים אצל משמשים יום יומיים

איתן
Guest

יש אפשרות כזאת.
Settings->Data and Storage->Storage Usage
ותראה למעלה שאפשר לנקות את קבצי המדיה אחרי שלושה ימים שלא השתמשת בהם.
בהמשך למטה אתה יכול לנקות מיידית מה שאתה רוצה

טלגרמיסט
Guest

“הגדרת ברירת המחדל של טלגרם משאירה גם את מספר הטלפון שלכם חשוף לכל דורש, וזה אומר שכל מי שנמצא איתכם באותה קבוצה יכול לראות את המספר שלכם.”

ממש ממש, אבל ממש – לא! כברירת מחדל רק אם המספר שלכם שמור אצל משתמש טלגרם – הוא יוכל ליצור אתכם קשר דרכו. משתמש רגיל שאין לו את המספר שלכם, לא יראה את המספר בפרופיל.

אלון
Guest

שכחתם לציין שבקבוצות טלגרם שבהן רשימת המשתמשים חשופה, אם למישהו כבר יש את המספר שלך אז הוא יכול לראות שאתה חבר באותה הקבוצה.

wpDiscuz

תגיות לכתבה: