סטארטאפ ישראלי חדש רוצה להכניס חדשנות לתחום הכי מיושן: עולם הבנייה
עם מצלמת 360 ותוכנה חכמה, CaStory יכולה למצוא את כל הליקויים בתהליך הבניה לפני שזה מאוחר מדי
תשטטו פעם באתרי בנייה כיום והאסוציאציה הראשונית שתעלה לכם לא תהיה דווקא קידמה טכנולוגית. למעשה, נראה שזו אחד התחומים האחרונים לאמץ טכנולוגיות חדשות, בינה מלאכותית וראייה ממוחשבת. אבל סטארטאפ ישראלי בשם CaStory טוען שהוא יכול לרתום את הטכנולוגיה כדי לוודא שאין ליקויים בפרויקט הבנייה הבא.
מצלמת 360 ואלגוריתמים, זה כל מה שצריך
אחת הסיבות המרכזיות לעיכובים במסירת דירות וביצוע של פרויקטים שונים למגורים היא ליקויי בנייה ושגיאות בתהליך הסבוך והארוך. "במקום לאתר ליקויים ואבטחת איכות בנייה באופן ידני, כפי שמתבצע כיום על-ידי קבלנים ומפקחים, הפתרון שפיתחנו חוסך לעובדים בשטח בדיקות מייגעות ותיקונים חוזרים ונשנים", מסביר לגיקטיים תום ייטב, מייסד שותף ומנכ"ל ב-CaStory. "החזון שלנו הוא לייצר ניהול תהליך מובנה, שמביא לצמצום שגיאות ועלויות בפרויקט – על ידי טרנספורמציה של אתר הבניה לסביבה מבוקרת ודיגיטלית".
היזם מאחורי תהליך הבנייה מזין את התוכניות האדריכליות ישירות למערכת של קאסטורי, בעוד מנהל העבודה מסייר כרגיל באתר הבניה, כאשר על הקסדה שלו מולבשת מצלמת 360 אשר סורקת כל העת את פנים המבנה ויוצרת תמונה כוללת של האתר. לאחר מכן, המידע הויזואלי מועבר למערכת ומוצלב אל מול התוכניות המקוריות. לאחר הניתוח, המערכת מסוגלת לייצר תמונת מצב מדויקת של האתר, וסיכום הפערים שזוהו. כך למשל, אפשר בסיור אחד למצוא פערים בין מיקומי נקודות חשמל בפועל לבין התוכניות המקוריות, האם ההתקדמות בדירה מסוימת מתעכבת ביחס ללו"ז המקורי ועוד.
פעילים כבר בישראל ובארצות הברית
"כבן למשפחה של קבלנים ומפקחי בנייה, זיהיתי בעיות משותפות בבקרה על פרויקטי בניה מורכבים, שלעיתים מנוהלים בצורה לא מספיק יעילה. משם עלה הצורך וכך הגענו לעבוד על המוצר", מספר ייטב. "הדבר חיוני במיוחד לאור מצוקת כוח האדם בענף, אל מול הביקוש המתמיד למבנים חדשים ומורכבים". המוצר של החברה, שנמצא בסיום שלב הפיתוח הראשוני, פעיל כבר במספר פרויקטים בישראל ובארצות הברית. "אנחנו עובדים עם יזם בפילדלפיה על פרויקט מגורים של 14 יחידות דיור גדולות, כל דירה בת שתי קומות, ועומדים בפני שיתופי פעולה נוספים בטקסס", טוען ייטב.
החברה מתכננת למכור את המוצר שלה ליזמי בניה ולקבלנים, וכמו כן שוקדת על יצירת שותפויות אסטרטגיות בעולם הנדל"ן. ייטב מסביר כי עלות השימוש בשירות נגזרת מהיקף עלות הביצוע, על בסיס מינוי חודשי. לטענתו, האופי השיתופי של אתרי בניה שכולל לא מעט קבלני משנה שעובדים ביחד בפרויקטים נוספים יכול לאפשר למוצר של החברה לעבור מפה לאוזן במהירות.
עד כה גייסה קאסטורי מאות אלפי שקלים ממרכז החדשנות Highroad, אך כבר שוקדת בימים אלו על גיוס Seed מלא. החברה, שהוקמה על ידי איליה מארק, ה-CTO ותום ייטב, המנכ"ל, פועלת כיום בקיבוץ מעלה החמישה, מרחק קצר ממספר אתרי בניה שבה היא מפעילה את המוצר שלה.
הגב
3 תגובות על "סטארטאפ ישראלי חדש רוצה להכניס חדשנות לתחום הכי מיושן: עולם הבנייה"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
רעיון מעולה! צוות של אלופים, בהצלחה!
סוף סוף מרימים את הכפפה… תחום כזה מיושן שמפחד מחידושים, מקווה שיאמצו אתכם, בהצלחה
נראה מעניין, שאפו על היצירתיות!