סטארטאפ ישראלי פיתח טכנולוגיית רכיבי מזון מבוססי קנאביס לשילוב במזון ומשקאות

תעשיית המזון והמשקאות המסורתית נושאת עיניה אל תעשיית הקנאביס, הטומנת בחובה פוטנציאל עסקי גדול. פיתוח פורץ דרך של חברת Kineticann מקרב את המהפכה – וכעת היא יוצאת לגיוס השקעות המונים

השימוש בקנאביס בתעשיית המזון המסורתית יהיה תחת כללים חדשים ונוקשים (צילום: dreamstime)

מאת מאיה נוריאל

עוד ועוד מדינות מאשרות את השימוש בקנאביס, מה שגורם לצמיחת השוק העולמי ולגידול מתמיד בהיצע של מוצרי קנאביס – ובכלל זה מוצרים אכילים. תאגידי המזון הגדולים בעולם כבר חוזים את השלב הבא במהפכה: שילוב של קנאביס במוצרי מזון ומשקאות.

אלא שבשונה מתעשיית הקנאביס העולמית, המעבר לשימוש בקנאביס בתעשיית המזון והמשקאות המסורתית יתקיים תחת כללים חדשים ונוקשים – סטנדרטים ורגולציות שרק חברות שיוכלו לעמוד בהם יוכלו להשתתף במשחק.

בעולם קיימים לא מעט יצרני קנאביס מסיס במים, אך רוב מי שמייצרים אותו לא יודעים להציג פתרונות מתאימים לתעשיית המזון, מטעמים טכניים ורגולטוריים. כלומר, המוצרים והרכיבים שהם מפיקים לא יכולים לשמש בתעשייה המסורתית. זו גדולה עשרות מונים מתעשיית הקנאביס, ושם טמון פוטנציאל גדול בהרבה.

טכנולוגיה חדשנית שמגלמת את יתרונות הצמח

מי שהבינו את הפוטנציאל הם הצוות של חברת Kineticann הישראלית, שפיתחה טכנולוגיה לשילוב רכיבי קנאביס במזון, וכעת החברה יודעת להפיק רכיב מזון חכם הנושא בתוכו תכונות ייחודיות המביאות לאופטימיזציה של הקנאביס: שליטה בכמות החומר שהגוף יספוג, יציבות מוכחת וחיי מדף ארוכים, הדירות (יכולת לשמור על טעם, ריח וארומה זהים לאורך זמן ובכל סדרות הייצור) וחיבור מושכל של רכיבים שונים מהקנאביס על מנת לקבל אפקט רצוי.

מרבית הפתרונות הקיימים כיום בשוק אינם מתאימים לשוק הולך וגדל של מוצרים אכילים: הם לא יציבים, לא מספקים הוכחה ליעילותם ואינם עומדים בדרישות הסף של תעשיית המזון והמשקאות. לעומתם, הפיתוח של Kineticann מותאם לסטנדרטים, לרגולציה ולתפיסות עכשוויות של תעשיית המזון.

מוכנים ליום בו ייפתחו שערי תעשיית המזון

החברה סיימה את שלב הפיתוח כשברשותה שורה של מוצרים מוכחים שכבר נמכרים בעולם, וכבר נהנית מתזרים מזומנים בזכותם. כעת היא עומדת לפני הפריצה הגדולה לשוק הגלובלי: על הפרק עומדת עסקה מיידית עם חברה אסיאתית גדולה מתחום המזון והמשקאות וכן עוד מספר שיתופי פעולה מבטיחים. החברה מתכננת להפוך לשחקנית המובילה בעולם בתחום רכיבי מזון מבוססי קנאביס לתעשיית המזון והמשקאות. במקביל לייצור ומכירה, היא תקים חברות בנות בפריסה גלובלית שיעסקו בייצור והפצה של מוצריה ותמשיך לפתח עוד טכנולוגיות ומוצרים.

נראה כי לא רחוק היום בו קנאביס יהיה חלק מהמזון בצלחות שלנו: על פי הערכות, שוק מוצרי המזון מבוססי בקנאביס יגיע ל-12 מיליארד דולר עד 2025, עם קצב גידול של 22% בשנה. עם כניסתן של חברות המזון הוותיקות והמבוססות (נסטלה, מונדלייז וכו’) לתעשיית הקנאביס, השוק צפוי להכפיל את עצמו.

“החברה שלנו כבר ביססה את עצמה עם מוצרים קיימים ותהליכים שכבר החלה בהם”, אומר עופר סגל, מנכ”ל ומייסד החברה. “אנחנו רואים איך תעשיית המזון מתבוננת על תעשיית הקנאביס, ועכשיו זה הזמן. אנחנו יוצאים לגיוס הון כדי להיות בקדמת השוק ומוכנים לזה שבעוד רגע או שניים תעשיית המזון תנחת פה – ואנחנו נהיה אלו שירצו אותם”.

לפרטים והשקעה ב-Kineticann >>

הכתבה בחסות פיפלביז

פיפלביז היא פלטפורמת השקעות ההמונים הראשונה, המובילה והמתקדמת ביותר בישראל שגייסה בהצלחה כבר עשרות מיליוני שקלים לסטארט-אפים ישראלים. פיפלביז מספקת את הפלטפורמה הנוחה והחכמה ביותר הן למשקיעים והן לחברות מגייסות. הפלטפורמה מהווה מנוף לחברות ומספקת להן אפיק מימון אטרקטיבי ולמשקיעים הזדמנות להנות מפירות ההצלחה החל ממאות שקלים בלבד. לפרטים נוספים, לחצו כאן.

כתב אורח

אנחנו מארחים מפעם לפעם כותבים טכנולוגים אורחים, המפרסמים כתבות בתחומי התמחות שלהם. במידה ואתם מעוניינים לפרסם פוסט בשמכם, פנו אלינו באמצעות טופס יצירת קשר באתר.

הגב

2 תגובות על "סטארטאפ ישראלי פיתח טכנולוגיית רכיבי מזון מבוססי קנאביס לשילוב במזון ומשקאות"

avatar
Photo and Image Files
 
 
 
Audio and Video Files
 
 
 
Other File Types
 
 
 

* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.

סידור לפי:   חדש | ישן | הכי מדורגים
זה מטריד
Guest

אז עכשיו אנחנו עומדים להיות עולם מסומם?
הולכים להחדיר לנו קנאביס בכל מזון ושתיה כמו שמחדירים סוכר?

קאטו
Guest

גילו את אמריקה(אופטמיזציה), בואו נו…,ברוררררר.
אחרי כל עישון לפני ארוחה, אחרי ארוחה, בזמן ארוחה,מתחיל מאנצ’אס, זה ממש לא המצאה חדשה!!! חחח…

wpDiscuz

תגיות לכתבה: