עדיין במחלוקת: הקשר בין קרינה סלולרית לסרטן
לאחר המחקר האחרון שהפחיד אותנו וטען כי קיים קשר ישיר בין גידולים סרטניים לשימוש בסלולרים, מגיעה קבוצת חוקרים הטוענת בדיוק את ההפך. למי להאמין?
מחקרים שפורסמו לאחרונה טענו כי שימוש מרובה בטלפון סלולרי גורם להתפתחות תאים סרטניים בגוף. אחרי שהתחלנו להשתמש באוזניות, להניח את הסלולרי רחוק מהגוף ובאופן כללי לנקוט בזהירות יתרה כשזה מגיע לתפעולו, כדאי עתה לבדוק האם יש בפעולות אלו לעזור כלל בכדי למנוע פגיעה?
אלא שלצד המחקרים שעסקו בקרינה הסלולרית וההשלכות השליליות שלה, ניצבים כעת מחקרים אחרים המגיעים מבריטניה, ארה"ב ושוודיה שטוענים בדיוק את ההפך ושוללים קורלציה בין טלפונים סלולרים לתאים סרטניים. למי להאמין?
לדבר או לא לדבר
השימוש בטלפונים סלולרים גדל בצורה משמעותית מאז שנות ה-80, וכיום נמצאים בשימוש יומי יומי כ-5 מיליארד מכשירים. עם גדילה בכמות הגידולים הסרטניים המתגלים ברחבי העולם אין פלא שקיימת מחלוקת על הקשר הפונטציאלי של המכשירים לסוגים העיקריים של גידולי מוח.
המחקר הגדול ביותר שנערך עד היום סביב השאלה "האם טלפונים סלולרים מסרטנים" פורסם בשנה שעברה וכלל 13,000 משתמשים בעלי טלפון סלולרי בתקופה של מעל ל-10 שנים. המחקר גילה קשר ישיר בין גידולים סרטניים לבין שימוש בטלפונים סלולריים, והצליח להכניס חלק גדול מהעולם למתח בעקבות השימוש המאסיבי בסלולריים בשנים האחרונות. אך בעוד שהמחקר גילה כי קיים קשר בין שימוש ממושך במכשיר הסלולרי לבין גידולים סרטניים בראש, מחקר חדש שנערך לאחרונה טוען כי ההפך הוא הנכון.
מחקרים שבוצעו במספר ארצות מראים שלא קיים קשר בין גידולים מוחיים לשימוש בטלפונים סלולריים, וציינו שלא קיים מנגנון ביולוגי שיכול לעורר גידולים על ידי אותות הרדיו המגיעים מהמכשירים. למרות זאת, החוקרים מסתייגים וטוענים שהמידע שלהם מכסה שימוש של 10 עד 15 שנים, ואין ברשותם מידע על שימוש סלולריים בקרב ילדים.
דיוויד שפיגלהלטר, פרופסור להבנות סיכון על ידי הציבור באוניברסיטת קיימבריג' – שלא לקח חלק בבדיקות, טוען כי מדובר בנושא מאוד קשה למחקר, ואפילו למרות המגבלות של הראיות הקיימות, ברור כי מדובר בסיכון כל כך קטן עד שקשה לזהות אותו, אפילו שמדובר במסות של אנשים המשתמשים בטלפונים סלולריים.
סיכון מחושב
מאז שהמכשירים הסלולרים הפכו לכלי הכרחי ונחוץ בחיי היום יום של מרבית האנשים, ומעבר לשיחות טלפון הפכו למכשיר המאפשר להם לגלוש באינטרנט, לנווט בדרכים ואפילו לשמוע מוזיקה, ניתן להניח שגם במידה והיה קיים סיכון כלשהו לסרטן, הסבירות שאנשים היו מפסיקים להשתמש במכשירים שלהם קטן.
יש לזכור כי המחקרים העוסקים בנושא הקשר שבין סרטן לקרינה סלולרית מתוקצבים לא אחת על ידי בעלי אינטרסים כאלו ואחרים ומכאן שהתשובה המכרעת על הקשר בין הגורמים עדיין נותר במחלוקת.
הגב
10 תגובות על "עדיין במחלוקת: הקשר בין קרינה סלולרית לסרטן"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
גם רכב וחשמל הפכו למשהו חיוני מאד, ובכל זאת אומרים לנו ש"יש סיכוי שתיאורית ההתחממות מעשה אדם נכונה, אז בוא נהרוס את כל זה שמא נישרף". למה לא להפעיל פה גישה דומה?
אם המחקר בוצע לפני 10 שנים אז אולי זה היה תקף לטלפונים מטומטמים של נוקיה?
יש לך מושג בכלל על מה אתה מדבר?
אין אפילו מחקר אחד שמראה קשר ברור בין שימוש בפלאפון לסרטן,
הקרינה של פלאפונים היא קרינה לא מייננת ולכן לא גורמת לסרטן.
אם יגלו מתישהו ששימוש בפלאפון גורם לסרטן זה לא יהיה בגלל הקרינה כי שוב זו קרינה לא מייננת ולכן לא מסרטנת!!!!
תפסיקו להאמין לכל כותרת ב YNET.
שמעתי שיש אוזניות אוויר מישהו שמע על פטנט זה?
כן יש חברה בשם גטסייף,מתמחים בפיתרונות הגנה מקרינה יש להם אוזניות אויר מרחיקות קרינה וגם נרתיקים חוסמי קרינה.
האוזניות האלו מרחיקות את הקרינה מהראש.מומלץ
אני מכירה את החברה הזאת עשיתם דרכם בדיקת קרינה לבית
ברור שלדבר! כשיש אחלה פתרונות כמו אוזניות אוויר שמרחיקות את הקרינה מהראש!
רכשתי לי לחבר שלי אוזניות אוויר והסאונד מדהים! הכי חשוב שהאוזניות מפחיתות קרינה!
רכשתי לי לחבר שלי אוזניות אוויר והסאונד מדהים! הכי חשוב שהאוזניות מפחיתות קרינה!