אחרי הסכסוך מגיע הגיוס: CallApp מגייסת 4 מיליון דולר [גיוס]
הסטארטאפ הישראלי CallApp עלה לכותרות בעיקר בגלל סכסוך מתוקשר בין אחד המייסדים ואחת מהקרנות שהשקיעה בחברה. עתה מודיעה החברה על גיוס של 4 מיליון דולר
אחד הסיפורים שהסעירו השנה את עולם הטכנולוגיה והון הסיכון בישראל היה הסכסוך בין עודד וולוביץ, אחד מהמייסדים של הסטארטאפ CallApp וקרן הון הסיכון Giza, שהשקיעה בו. הסכסוך, שעלה לכותרות באוגוסט השנה, נסוב סביב מאבק שליטה על החברה בין וולוביץ למשקיעים, בראשם קרן Giza, שחברו לעמית און מהחברה. מאבק השליטה הפך במהירה לסכסוך משפטי, שכלל לא מעט רפש שדלף החוצה, ובסופו רכשו המשקיעים את חלקו של וולוביץ המנכ"ל. היום (ד') מודיעה החברה כי גייסה 4 מיליון דולר מקרנות גיזה ו-Susquehanna. חלק לא ידוע מהסכום ישמש לצורך רכישת חלקו של וולוביץ וחלק ישמש כהשקעה בחברה.
כל המידע על מי שהתקשר אליכם
CallApp היא אפליקציה שנועדה להחליף את החייגן המובנה שלכם במכשיר הסמארטפון ולגלות לכם את כל מה שאתם צריכים לדעת על אנשי הקשר שלכם, תוך שימוש ברשתות החברתיות כמו פייסבוק או לינקד-אין ובמאגרי מידע שונים. בעת בחירה באנשי קשר רצויים, האפליקציה תציג לכם חוץ מהאפשרות להתקשר אליהם ולשלוח הודעות מוגדרות מראש, גם אפשרויות לראות מה הם אוהבים, איפה הם עשו צ'ק אין בפעם האחרונה, מתי הפעם האחרונה שהיו איתכם בקשר, מי הם החברים המשותפים שלכם ועוד. למעשה, האפליקציה מספקת למשתמשים את המידע הכי עדכני שקיים על אותו אדם, כדי שרגע לפני שהם מתקשרים אליו או שהם עונים לשיחה ממנו, הם יוכלו לזכות בעוד מידע שיקדם אותם בשיחות עסקיות או פרטיות ויזכה אותם אולי בעוד נושא אחד או שניים לשיחה. האפליקציה, שזכתה בתחרות ה-Geek Awards של גיקטיים בשנת 2012, זכתה גם להופיע בתחרות ה-TechCrunch Disrupt היוקרתית בניו יורק באותה השנה. האפליקציה הורדה יותר מ-5 מיליון פעמים, כשבחודש מאי האחרון הורדה האפליקציה בקצב של 50 אלף הורדות ביום, מה שהוביל אותה להיות אחת מ-100 האפליקציות המובילות ב-Google Play.
את סבב ההשקעות הנוכחי הובילו קרן גיזה וקרן Susquehanna האמריקאית יחד עם מספר אנג'לים, ביניהם סער וילף (מייסד Fraud sciences, שנמכרה ל-PayPal) ומשה ליכטמן (לשעבר מראשי Microsoft). מאז השקתה ב-2011 הספיקה CallApp לגייס כמיליון דולר בסבב Seed.
בתגובה לגיוס מסר עמית און, מנכ"ל CallApp: "החברה עלתה על דרך המלך. הצלחנו לסגור סיבוב השקעה מקרנות עולמיות מובילות בתוך זמן קצר. בתקופה הקרובה נתמקד בהמשך בניית המוצר ובבניית הצוות החזק בתחום, שיאפשר לנו להאיץ את הצמיחה ולהגיע לעשרות מיליוני משתמשים".
עודד וולוביץ מסר לגיקטיים את התגובה הבאה: "המצאתי והקמתי את חברת קולאפ ועד לימים אלו ממש הייתי מנכ"ל החברה, ובעל רוב המניות בחברה. תחת הנהגתי, החברה שלי הגיעה להשגים רבים למשל: אחת מעשרים החברות המבטיחות בעולם של מגזין טקראנץ', סטארט-אפ הנולד של השנה בישראל, אחת מ-50 האפליקציות הכי מורדות בגוגל פליי (עברנו את וויז בהורדות יומיות בארה"ב) וכמעט מיליארד שימושים חודשיים באפליקציה. בשנה האחרונה הבאתי לחברה מספר רב של הצעות השקעה והצעות רכישה רבות בשוויים מאוד גבוהים. גיזה, בהובלת אייל ניב, סיכלו בדרך לא ראויה, את כל ההצעות הללו, בניסיון להשתלט על החברה. הדבר נדון וידון במקום שבו דברים כאלו נדונים. אני מאוד גאה בצוות שלי ומודה לצוות על עבודתו המסורה."
בגיזה סירבו להגיב לדברי וולוביץ.
הגב
6 תגובות על "אחרי הסכסוך מגיע הגיוס: CallApp מגייסת 4 מיליון דולר [גיוס]"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
כבר קיים את זה בכל מכשיר HTC עם ממשק HTC Sense, אנשי הקשר מחוברים לכל הרשתות החברתיות ומראים לכם בזמן אמת את כל המידע על אותו איש קשר מכל רשת חברתית!
גיזה קרן כושלת על סף פירוק. מי שנכנס איתה למיטה ישא בתוצאות
מדהים שעודד הצליח למכור את החברה ברווח גדול למרות הצרות של גיזה…
בהצלחה עודד, אקסיט הבא ב 400 מיליון דולר :)
הבנתי שעודד מכר את החברה ל Susquehanna ב 4 מיליון דולר מזל טוב והמון בהצלחה.
עודד הוא כנראה אחד מאנשי המוצר הטובים בארץ אם הוא הצליח בגיוס כל כך נמוך לקחת את המוצר לטופ 50 – חבל שלא השכיל להעיף מהחברה את הגורמים הבעייתיים
עודד שיחק אותה. לכל המלעיזים שהגיבו בעבר שהוא שרוף בתעשיה (והוא לא), תנו לי לעשות אקזיט גם של כמה מיליונים ולהיות שרוף בתעשיה…אין פה יזם מתחיל אחד שלא היה לוקח אקזיט כזה בשתי ידיים…