יזם ישראלי שהחלים מסרטן מגייס 100 מיליון דולר לסטארטאפ שיזהה את המחלה מוקדם
הסטארטאפ הישראלי C2i Genomics פיתח פלטפורמה המשתמשת במידע הגנטי של מטופלים לזיהוי כמויות קטנות של תאים סרטניים – מה שלא קיים בכלים בהם נעשה שימוש כיום
הזיהוי של גידולים סרטניים והטיפול בהם זכו עם השנים לשיפורים כשזה מגיע לרמת הטכנולוגיה והידע של הקהילה הרפואית. אבל גם אחרי שהתאים הסרטניים הוסרו, לעיתים נשארת כמות מזערית של תאים נוספים שלא ניתן לזהות עם האמצעים הנמצאים כיום בשימוש בעולם הרפואה. סטרארטאפ ישראלי פיתח פלטפורמה שתפתור את הבעיה הזו, וגייס 100 מיליון דולר לטובתה.
לזהות תאים סרטניים ברמת רגישות שלא קיימת כיום
הסטארטאפ הישראלי C2i Genomics; שהוקם על ידי הישראלים ד"ר אסף צבירן (CEO ו-CSO), עזרא סופר (CFO) וד"ר בוריס אוקלנדר (CTO) פיתח פלטפורמה היכולה לזהות את שרידי התאים הסרטניים ברמת רגישות של פי 100 לעומת הכלים הקיימים כיום.
בימים שאחרי הסרת התאים הסרטניים מגופם של החולים, המערכת הרפואית כיום משתמשת בכלי דימות כמו רנטגן או MRI כדי לנסות ולזהות שאריות. אך השיטות האלו יוכלו לזהות את הגידולים רק כשיגיעו לגודל מסוים. כך יכולים למצוא את עצמם חולים עוברים סבב טיפולים נוסף ואולי אף ניתוחים נוספים אחרי שיחוו התפרצות שנייה של הסרטן.
כאן נכנסת לתמונה פלטפורמת ה-SaaS של C2i Genimics, היכולה לספק לרופאים "ביופסיה נוזלית" – שהיא דגימת דם ממנה לוקחים את המידע הגנטי של המטופלים. אחרי מיפוי הגנום של המטופל, המידע יעלה לפלטפורמה של C2I – שתחפש אחר דפוסים המעידים על נוכחות של תאים סרטניים. הפלטפורמה תעדכן את הרופא המטפל בממצאים, כשמניתוח הדפוסים הללו היא יכולה לדעת אם התאים הסרטניים שנותרו גדֵלים או קטֵנים. היתרון בזיהוי הזה הוא היכולת להימנע מטיפולים מונעים חמורים, כמו כריתה של איברים מחשש להתפשטות תאים סרטניים שתצא משליטה.
הטכנולוגיה של החברה מבוססת על מחקרים של המרכז הגנומי בניו יורק ושל ד"ר צבירן באוניברסיטת קורנל. הממצאים של המחקר שביצע צבירן ומסקנותיו אף פורסמו במגזין המדעי Nature Medicine. הפלטפורמה של החברה נמצאת כעת במחקרים קליניים במרכז הרפואי של אוניברסיטת ניו יורק (NYU Langone Health), במרכז לחקר הסרטן של סינגפור, בבית החולים האוניברסיטאי של אורהוס שבדנמרק ובבית החולים האוניברסיאטי שבלוזאן, שוויץ. עם זאת, המוצר טרם זכה לאישור FDA, כך שאינו נמצא בשימוש פעיל במוסדות רפואיים כרגע.
את המוטיבציה מאחורי החברה, שהוקמה ב-2019, צבירן הביא היישר מחייו האישיים – בתור מי שאובחן כחולה סרטן והחלים, ומי שכמה מקרובי משפחתו סבלו מהמחלה. "בתור מי שהחלים מסרטן, הקמתי את C2i כדי לעזור למטופלים ולרופאים לנווט בתהליך של הטיפול במחלה עם מידע טוב יותר", אמר צבירן עם ההודעה על הגיוס.
את סבב גיוס B שהשלימה החברה, בסך 100 מיליון דולר, הובילה קרן Casdin Capital המתמחה בהשקעה בחברות בתחום הרפואי – ושהשקיעה בעבר בחברות כמו 23andMe (שנכנסת לבורסה בספאק עפ"י שווי של 3.5 מיליארד דולר). בסבב השתתפו גם NFX של גיגי לוי, Section 32 (שהשקיעה ב-Coinbase, סלאק ואובר), הקרן הסינגפורית iGlobe Partners, קרן Driehaus Capital ו-Duquesne Family Office. עד היום גייס הסטארטאפ הישראלי 113 מיליון דולר, ומרכז הפיתוח שלו ממוקם בחיפה, לצד משרדים בניו יורק ובקיימברידג', מסצ'וסטס.
הגב
6 תגובות על "יזם ישראלי שהחלים מסרטן מגייס 100 מיליון דולר לסטארטאפ שיזהה את המחלה מוקדם"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
או שאפשר פשוט למנוע סרטן מלכתחילה.
מסוג הדברים שהרופאים לא יספרו לכם, כי או שהם לא יודעים או שהם מפחדים על מקום העבודה שלהם.
מסתבר שסרטן, זה עסק מאוד משתלם לחברות התרופות.
ויש גם טיפולים טבעיים מאוד מאוד יעילים נגד הסרטן פי 100 מכימותרפיה.
יש מספיק מידע על זה באינטרנט (תחפשו למשל the truth about cancer במנוע החיפוש של DuckDuckGo או במנועי חיפוש אחרים שהם לא גוגל. כי גוגל חוסמים תכנים מהסוג הזה על פי דרישת חברות התרופות).
Hopefully not another Elizabeth Holmes..
תמשיכו לקחת תרופות וחיסונים ותמשיכו לקבל סרטן
גם עוד 1000 שנה לא ימצאו תרופה לסרטן שגורמים בכוונה עם תרופות וחיסונים
החיסונים הם גורם משמעותי להארכת החיים של בני האדם, אך זה לא אומר שאין לפקח עליהם ולבדוק כל אחד מהם בציציות.
מתי כבר ימציאו חיסון נגד פייק ניוז ותאוריות קונספירציה מטורללות?