גוגל רידר ייסגר היום, אלו התחליפים המובילים
לכבוד סגירתו של שירות גוגל רידר, קורא ה-RSS של גוגל, החלטנו להסביר לכם כיצד לגבות את המידע הקיים שלכם לפני שהוא נעלם מהשירות ולהציע לכם מספר אלטרנטיבות
היום תפרד גוגל משירות רידר הותיק מהאוויר כחלק מ”ניקיון האביב” שמבצעת החברה במגוון המוצרים שלה. בהודעה הרשמית שפירסמה ענקית החיפוש בבלוג שלה, טענה החברה כי השירות “נמצא בירידה” וסגירתו תאפשר לחברה להתמקד במוצרים חשובים יותר.
בינתיים, התמקדנו בלמצוא עבורכם את האלטרנטיבות הטובות ביותר לצריכת תוכן מאתרי האינטרנט המועדפים עליכם, כאשר רובם ככולם מאפשרים ביצוע ייבוא פשוט יחסית מחשבון הגוגל רידר שלכם. לרוב השירותים שלפניכם קיימות גם גירסאות מובייל, כך שתוכלו לצרוך באופן נוח את התכנים מהאפליקציות הללו ישירות מהסמארטפון או מהטאבלט שלכם.
קודם כל, בצעו ייצוא למידע שלכם מ-Google Reader
הדבר הראשון שתרצו לעשות לפני שאתם נפרדים מקורא ה-RSS של גוגל, הוא לבצע גיבוי לנתונים שלכם ולרשימת האתרים אליהם אתם מנויים לקבלת עדכונים. זה אולי נשמע מסובך, אך למרבה המזל לגוגל יש שירות (שעדיין לא נסגר) בשם Google Takeout, המאפשר למשתמשים לגבות את הנתונים שלהם ולבצע להם ייצוא לקובץ מתאים למחשב האישי. בגוגל מציינים כי לא תוכלו לעשות זאת לאחר שהשירות ייסגר, לכן מומלץ לבצע זאת עוד היום.
בכדי לגבות את נתוני גוגל רידר שלכם, עברו לכתובת בלינק הבא. המתינו שהמידע שלכם ייטען במלואו ובחרו בכפתור ה-Create Archive הנמצא למטה. השירות יתחיל לבנות את הקבצים המתאימים, כולל העדכונים שלכם, האנשים שאתם עוקבים אחריהם, פריטים המסומנים בכוכבית ועוד. מה שמעניין אתכם, בכל מקרה, הוא קובץ ה-subscriptions.xml הנמצא בתוך הארכיון שיורד למחשב שלכם, שמרו אותו במקום בטוח, כי תצטרכו אותו לאחר מכן.
לאחר מכן, בחרו את האלטרנטיבה המועדפת עליכם
Feedly
כנראה החלופה הפופולרית ביותר והמסוקרת ביותר הקיימת היום בשוק. מאז ההודעה הצפויה על סגירתו של גוגל רידר, קפצו ב-Feedly על המציאה וביססו את עצמם כאלטרנטיבה ראויה, תוך שהם מכריזים ב-2 באפריל על כ-3 מיליון משתמשים חדשים בשירות. הפתרון של Feedly הוא ויזואלי יחסית, כך שעבור מי שאוהב לשבת ולקרוא תכנים, Feedly מספק פלטפורמה נוחה אך עבור מי שמעוניין לצרוך תכנים מרובים, יכול להיות שימצא את מבוקשו דווקא בפתרונות מינימליים יותר. הממשק של Feedly מכיל פיצ’רים מרובים, אך בתוך כל הבלגן הויזואלי קשה מאוד למצוא אותם ועדיין: זהו, ככל הנראה הפתרון בו תרצו לבחור כתחליף לגוגל רידר, לפחות בהתחלה.
להורדתא אפליקציית Feedly לאנדרואיד
Digg Reader
קורא ה-RSS של Digg עוד לא עבר את טקס ברית המילה והושק לפני שלושה ימים בלבד, אך מי שמעדיף ממשק פשוט ונקי המאפשר לצרוך תכנים בצורה ברורה ונוחה ללא אמצעים ויזואליים מיותרים שמושכים את העין מהתוכן – Digg הוא פתרון מצויין. השיתוף, נכון לעכשיו מוגבל לפייסבוק ולטוויטר בלבד, אך המשתמשים יכולים להגדיר קישוריות לשירותים כגון Pocket או Instapaper במטרה לקרוא תכנים מאוחר יותר. תמיכת API ופונקציונליות חיפוש, כמו כן גירסא למכשירי אנדרואיד עדיין חסרה, אך אנחנו נסלח לקורא החדש, שעדיין נמצא בגירסאת בטא.
לאפליקציית ה-Web של Digg Reader
להורדת אפליקציית Digg Reader ל-iOS
Pulse
במידה ואתם משתמשים ששמים יותר דגש על התחום הויזואלי, יכול מאוד להיות שתתחברו ל-Pulse, אשר מציע גישה שונה מאוד בכל מה שקשור לצריכת תכנים ב-RSS ושם את הויזואליות במרכז. במהלך השימוש ב-Pulse, תהנו מאנימציות מושקעות וממשק עדכני הכולל אינטגרציה עם פייסבוק, טוויטר, לינקדאין ואפשרויות שיתוף אחרות. Pulse גם הוא מציע לבצע ייבוא אוטומטי מחשבון הגוגל רידר שלכם במטרה לחסוך מכם את תהליך הייצוא והייבוא.
להורדת אפליקציית Pulse לאנדרואיד
Newsvibe
אם כל התחליפים שהצגנו לכם עד כה עמוסים בתכונות שאתם לא באמת צריכים ואתם מחפשים קורא תכני RSS מינימלי לגמרי, פשוט, מהיר וללא תשלום, יכול בהחלט להיות שתרצו להשתמש ב-Newsvibe, אליו ניתן לייבא קבצי OPML (אשר יצרתם מוקדם יותר, בתחילת הפוסט). תוכלו לראות את כל הכתבות, לצפות במאמרים שלא נקראו, לשתף מאמרים ברשתות החברתיות הפופולריות ולסמן מאמרים בכוכב – וזהו, פחות או יותר.
הגב
9 תגובות על "גוגל רידר ייסגר היום, אלו התחליפים המובילים"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
what about Flipboard?
אנשי הקוד הפתוח, תמיד אתם כאב ראש.
כל פעם שאתם ממליצים על משהו זה תמיד מסתיים ב”תתקינו שרת” או “תכתבו עשרים פקודות קוד”.
אף פעם זה לא “תירשמו” וזהו. תמיד צריך תואר בהנדסה.
מצויין, לפחות אני יודע על אחד שלא יקרא את המדריך.
אנשים כמוך אנחנו לא רוצים בקהילת הקוד הפתוח
לא מצאת איזו אפליקציית מייקרוסופט שתלחץ next next next , תתקין לך את כל הרוגלות והזוועות שעולם האינטרנט חולה בהן כיום כמו ask toolbar, conduit shit, etc. ולבסוף גם תתבקש להפעיל מחדש את המכשיר/המחשב שלך …
בהצלחה.
מה קשור מיקרוסופט?
פידלי זה מיקרוסופט? דיס זה מיקרוסופט? theoldreader זה מיקרוסופט?
אם זה לא קוד פתוח זה חייב להיות מיקרוסופט ורוגלות ונזק?
“קהילת הקוד הפתוח” לא מבינה קוד פתוח לא עובד, אם זה לא נגיש לצרכן.
אנדרואיד הצליח כי גוגל השכילה להנגיש אותו, כנ”ל גם לגבי פיירפוקס וכנ”ל גם לגבי אובונטו (בערך.).
אם “קהילת הקוד הפתוח” רוצה שיתייחסו אליה ברצינות ושאנשים ירצו להשתמש בה, שלא יביאו מוצרים שדורשים פאקינג להתקין שרת (!!!) ועוד להתייחס לזה כמשהו הגיוני שצריך לעשות בשבי לקרוא פאקינג RSS (!!!).
חבל שלא הזכרת את AOL reader אחלה פתרון, למרות שהוא בבטא
שלום חברים,
AOL Reader אכן פתרון נחמד, אך עצם העובדה שהוא בבטא ולא כל משתמש יכול להירשם אליו ולהשתמש בו באופן מיידי פסלה אותו מהרשימה.
בנוגע ל-Tiny Tiny RSS, אכן מדובר בפתרון מעניין ואם יהיה ביקוש אז בהחלט אשקול לכתוב מדריך מתאים, תודה!
http://theoldreader.com/
שתי המלצות:
http://silverreader.com/
http://www.goread.io/