מחקר הפיראטיות הגדול: כמה אחוזים מהתוכנות בישראל הן לא חוקיות?
שיעור הורדות התוכנות הפיראטיות יורד משנה לשנה בישראל, אבל עדיין יש לנו מקום לשיפור
ארגון ה-BSA, או ה-The Software Alliance, שכולל ענקיות תוכנה כמו מיקרוסופט, אדובי, אפל, Autodesk ועוד, מציג מחקר חדש בו הוא מודד את אחוזי ההתקנות הפיראטיות של תוכנות בכל מדינה, ואף מציג את הנזק הכלכלי המוערך שהורדות אלו גורמות לחברות השונות. גם ישראל נמצאת ברשימה, ואם נדמה לכם שאתם היחידים שרוכשים תוכנות חוקיות, כנראה שאתם ממש לא לבד.
נזק של 46.3 מיליארד דולר בשנה לחברות התוכנה ברחבי העולם
על פי תוצאות המחקר, שיעור התקנות התוכנות הפיראטיות בישראל במהלך השנים האחרונות נמצא בירידה איטית אך מתמדת, ובשנת 2017 עמד על 27%. לשם השוואה, בשנת 2011 עמד שיעור זה על 31%. הנזקים המוערכים על ידי החברות – כתוצאה מההתקנות הפיראטיות בישראל בשנה שעברה – עמדו על כ-165 מיליון דולרים.
בהשוואה לשאר מדינות המזרח התיכון ואפריקה, ישראל נמצאת במקום הטוב ביותר, כאשר במדינות כמו לוב וזימבאבווה שיעור ההורדות נושק ל-90%. הנזק הגדול ביותר לחברות התוכנה בשנה שעברה באיזורנו אגב נוצר השנה בערב הסעודית, עם נזק של 356 מיליון דולר.
שיעור ההתקנות הלא חוקיות הנמוך ביותר ברחבי העולם נרשם כמובן בארצות הברית עם 15%, ונזק משוער של יותר מ-8.5 מיליארד דולר. סביר להניח שאחוז ההורדות הנמוך הוא תוצאה ישירה של החשש ממדיניות האכיפה התקיפה למדי של חברות רבות.
אפשר לשער שחלק מהסיבות לירידה בהיקף ההורדות הפיראטיות של תוכנות, הן המעבר של חלק נכבד מהשוק ממודל של רישיונות, למודל של מינויים. במקום לרכוש תוכניות בעשרות אלפי שקלים (שמפסיקות לקבל עדכונים לאחר זמן מה לעיתים), ניתן לשלם תשלום חודשי נמוך משמעותית, ולהנות מאפליקציה חוקית, עדכונים שוטפים ומצפון נקי. לשם השוואה, חבילת התוכנות של Adobe בגירסת CS6 עלתה בזמנו למעלה מ- 11,000 שקלים, וכיום מתומחרת ב-175 שקלים לחודש למשתמש הפרטי.
ממוצע ההורדות העולמי בשנת 2017 עמד על 37%, לעומת 43% בשנת 2013, והנזקים המוערכים עמדו בשנה שעברה על כ-46.3 מיליארד דולר. המחקר המלא מפורסם באתר הרשמי של ה-BSA.
הגב
14 תגובות על "מחקר הפיראטיות הגדול: כמה אחוזים מהתוכנות בישראל הן לא חוקיות?"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
סביר להניח שהמחיר משחק פה מאוד…ילד שמסיים משחק כל שבועיים וישלם 300₪ על משחק לא ישלם אותם…אם המחר היה נניח 60₪ ,סביר שבסכום הזה לא ישתלם להוריד פיראטי…וזה נכון לגבי כל תוכנה בשוק,אופיסב1000₪ למי שפותח איזה מסמך פעם בשבוע,זה הרבה
זה לא נזק של $X לחברות- אלא פשוט כסף שלא שילמו להן
הנחת היסוד שכל מי שמוריד עותק פיראטי היה קונה עותק חוקי אם לא היתה לו ברירה היא פשוט שגויה מיסודה
אפילו הייתי מרחיק לכת ואומר שיש מוצרים כמו של אדובי שאם לא היו כל כך פופולריים אצל ה”פיראטים” מן הסתם לא היו מצליחים למכור כלום
דבר ידוע הוא שסטודנטים ואחרים בלי כסף מורידים גרסה פרוצה ומתחילים להתעסק..
עשר שנים אחרי- אותו סטודנט הוא בעל חברה ומשתמש במוצרים של adobe ברשיון
באדובי כבר הבינו את זה וכדי לחסוך מהסטודנטים והתפרנים את הוירוסים עברו למודל חודשי זול
300 שקל לחודש זה עדיין לא זול
לסטודנטים זה עולה לפי מה שראיתי 10$ לחודש
ולמקצוענים 59$ – לא יודע איך הגעת ל300ש”ח
בכל מקרה אני מניח שאם אתה משתמש בזה לצרכים מיקצועיים מן הסתם תרוויח מן השימוש בתוכנה שלהם פי 10 כך שהסכום הזה נראה לי בגדר ההגיוני
ברור שזה לא זול כמו חינם- אבל זה לא פייסבוק שבה המשתמש הוא המוצר- וההשקעה במוצרים האלה שהם מורכבים מאוד מבחינה טכנולוגית- אדירה
כתבתי תוכנה כלשהיא. אף אחד לא קנה אותה. יוצא שהפסדתי כל שנה 100 אלף דולר!!! . בזמן שאני כותב את התגובה הזאת הפסדתי עוד 2.65 דולר!!
אם מישהו יכול לעזור לי כספית. נא לשלוח תרומות
פרייאר, תעלה את המחיר של התוכנה ותראה שלא קונים אותה עוד יותר! ככה לא תרוויח מליונים שזה עדיף על אלפי דולרים פחחח
אתה יכול גם להתרחב לשווקים אחרים-
בסין לדוגמה תוכל לטעון לנזקים של מילארדים…
עקומת ירידת בפיראטיות ביחס ישיר למעבר מודל תשלום משתלם יותר כגון מנויים. שירותי הזרמה מול קניית שירים, מנוי CC מול רשיון יקר היסטרית, אופיס 365 מול 150$ כדי לפתוח וורד.
מייקרוסופט לא רק שלא מפסידה מהמעבר ל365 אלא בדיעבד הצילה את המוצר. כמה שלא יהיה מוצלח מתישהו הרוב היו עוברים למוצרי ענן חינמיים מהרגע שהיו מוצלחים מספיק. כנראה שבדיעבד הם קלטו שאין כסף בשוק הביתי והם בדרך להשמיד דה פקטו את ווינדוס ואופיס אבל זה נושא אחר.
אולי יש גם אחוז קטן של מעבר לפתרונות קוד פתוח כמו ליברה אופיס וכאלה?
אוהב שאומרים נזק, העתקה זה לא גרימת נזק כי בדרך כלל מי שמוריד גם ככה לא הץכוון לקנות את התוכנה מלכתחילה.
אין סיבה שמיקרוסופט/אדובי/מטלאב או כל חברת תוכנה אחרת יקחו כסף מאנשים פרטיים שעושים עבודות פרטיות. רוב התשלומים שהן מקבלות הם מחברות ואנשי מקצוע שהתוכנית הן חלק מכלי העבודה שלהם. ארגונים משלמים הון לחברות הללו. אני אישית ממש לא רואה סיבה לשלם למיקרוסופט על רישיון אופיס בשביל מידי פעם לכתוב עבודה לילד או לנהל איזה טבלת תקציב באקסל.
פשוט בדיחה.
צריך לעשות מחקר כמה מתוך אלו שמורידים לא חוקית, לא היו קונים ממילא אם לא היתה אפשרות לא חוקית, כי פשוט אין להם כסף, כך שאף אחד לא הפסיד כסף באמת אלא רק בשוליים.
מצד שני צריך לעשות מחקר שבודק את התרומה של ההורדות הלא חוקיות לצמצום פערים והגברת שיוויון ההזדמנויות.
מה התרומה לכלכלה ולתעשייה כתוצאה מכך שילדים ונערים מבתים עניים, הצליחו להיכנס לעולם ההייטק או לקבל השראה בגלל שהיתה להם גישה לתוכנות ומשחקים גם אם לא חוקיים.
מה לגבי ויקיפדיה? מה לגבי לימוד דרך יוטיוב של כל מיני תוכנות ושפות תכנות או בכלל אתרי לימוד חינמיים?
שיעשו פעם אחת מחקר על זה.
פשוט בדיחה.
צריך לעשות מחקר כמה מתוך אלו שמורידים לא חוקית, לא היו קונים ממילא אם לא היתה אפשרות לא חוקית, כי פשוט אין להם כסף, כך שאף אחד לא הפסיד כסף באמת אלא רק בשוליים.
מצד שני צריך לעשות מחקר שבודק את התרומה של ההורדות הלא חוקיות לצמצום פערים והגברת שיוויון ההזדמנויות.
מה התרומה לכלכלה ולתעשייה כתוצאה מכך שילדים ונערים מבתים עניים, הצליחו להיכנס לעולם ההייטק או לקבל השראה בגלל שהיתה להם גישה לתוכנות ומשחקים גם אם לא חוקיים.
מה לגבי ויקיפדיה? מה לגבי לימוד דרך יוטיוב של כל מיני תוכנות ושפות תכנות או בכלל אתרי לימוד חינמיים?
שיעשו פעם אחת מחקר על זה.
הבעיה הייתה בחברות ולא באנשים, מעבר למודל של מנוי שינה את כללי המשחק אם זה נטפליקס ודומיו או מודל המנויים באקס בוקס לפלייסטיישן שמאפשרים לכולם להרוויח.