צפו: בעזרת הטכנולוגיה לחצתי ידיים עם קטוע יד
במקום להשתמש בקרס או פרוטזה פשוטה, היד הרובוטית הזאת מאפשרת לקטועי יד לעשות לא מעט פעולות בסיסיות, ויכולה לדעת בדיוק אילו תנועות יד הם מנסים לעשות
יש אלפי פיתוחים שונים ומשונים בתערוכת CES 2020 שנפתחת בימים אלו בלאס וגאס, אבל רק לעיתים נדירות אני נתקל בטכנולוגיה שבאמת מרגשת אותי, ויכולה לשנות – מילולית – חיים. הפרוטזה החכמה של BrainCo האמריקאית היא אחד מהפיתוחים היותר מיוחדים שנתקלתי בהם.
הפרוטזה מזהה את האותות החשמליים שנשלחים מהמוח אל מערכת העצבים
אני פוגש את מינשנג שאיבד בגיל 9 את שתי ידיו בעקבות מפגש מצער עם פצצה – תאונה שלא עצרה אותו מלהפוך לאתלט ולמאמן כושר. לפני 3 שנים הוא התחיל להשתמש בפרוטזה הרובוטית של BrainCo, ובשיחה איתו הוא טוען כי מהרגע שבו הרכיב לראשונה את המכשיר, עברו 20 דקות עד שהוא שלט בו בצורה מלאה, ומאז הוא אפילו מסוגל להרים משאות במשקל של כ-15 קילו בעזרת היד הרובוטית שלו. מינשנג הסביר לי שהוא יכול לבצע משימות רבות כולל מוטוריקה עדינה במיוחד כמו כתיבה קליגרפית. יו, שגם הוא משתמש בפרוטזה המתוחכמת, אומר שהוא מסוגל לשחק פינג פונג, לנהוג ואפילו לקשור את השרוכים בנעליים.
הפרוטזה הכמעט עתידנית הזאת מסוגלת לזהות את רשמת השריר חשמלית ובעצם מסוגלת בפועל לקרוא את הפעולות שהמוח של המשתמש מעביר למערכת העצבים. ביקשתי ממינשנג וחבריו להדגים לי כמה תנועות יד, ונראה שבין הרגע שבו הם מחליטים לבצע את התנועה ועד הרגע שהיא מתבצעת עוברות שניות ספורות שיכולות להרגיש ארוכות. אבל אז ביקשתי ממינשנג את הבקשה הכי בסיסית כמעט, ללחוץ לי את היד.
בלי להסס ותוך שניות מינשנג סחט את היד שלי, ואני מודה שאני הייתי צריך לעצור את ההתרגשות האמיתית שלי מהמרגש הכמעט בלתי יאומן הזה. אני חייב להודות שיש משהו מעט מקריפ אבל בעיקר בלתי נתפס בלחיצת יד עם יד רובוטית שמחוברת לאדם אמיתי, ונראה שליד הזאת יש גם אחיזה לא רעה שמאפשרת למינשנג לתת לי לחיצת יד עוצמתית, אבל לא חזקה מדי.
מינשנג יכול לשלוט בכל אצבע בנפרד, והפרוטזה היא מודולרית, כך שאם אצבע אחת נפגמת, ניתן פשוט להחליפה בקלות במקום לקנות בפרוטזה חדשה. לטענת נציגי החברה, הפרוטזה מכילה גם יכולות AI כך שהיא מסוגלת ללמוד את תנועות המשתמש ולקצר את זמן התגובה בהמשך.
בשלב הזה BrainCo עוד לא משווקת את הפרוטזה, אלא עדיין שוקדת על הפיתוח שלה בפרויקט שנקרא “Project Handhold” שפעיל רק בסין ומיועד רק לקטועי יד מתחת למרפק. עם זאת, באירוע של החברה לפני פתיחת תערוכת CES 2020 נמסר כי הפרוטזה תגיע לשוק בארצות הברית עד סוף שנת 2020, וכי היא נמצאת בתהליכי אישורי FDA החברה טוענת כי היא שואפת להביא את המוצר לשוק במחיר של בין 10-15 אלף דולרים, מחיר שלטענתם יאפשר לרבים להשיגו.
הגב
4 תגובות על "צפו: בעזרת הטכנולוגיה לחצתי ידיים עם קטוע יד"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
ממליץ לבדוק את ההבדל במילון בין פרוטזה לבין פרוסטטה
אם אתה לא יכול לפתוח את הרוכסן יש לך פרוטזה
אם אתה לא מספיק לפתוח את הרוכסן יש לך פרוסטטה
שוב פעם כתבה על מוצר שנמצא בשוק כבר כמה שנים טובות (לאו דווקא של החברה הזאת)
אם אני מאחל מוות לחייזרים מגזע מסויים זה נקרא הסתה ו/או גזענות?