בדרך אליכם: השינוי הגדול ביותר ל-Bluetooth בשנים האחרונות
הארגון האחראי על התקינה הכריז על מספר חידושים – שחלקם יגיעו גם למכשירים קיימים
עד כמה שכולנו אוהבים אוזניות בלוטות׳, לפעמים נדמה שהחידושים בתחום נעצרו אי שם ב-2017-2018, וכולנו השלמנו עם איך שמכשירי בלוטות׳ עובדים או לא עובדים. אבל ככל הנראה עוד השנה כבר נראה את הדור הבא של הבלוטות׳ מגיע. היכונו לביאתו של Bluetooth LE Audio, שמוגדר בתור השינוי המשמעותי ביותר לבלוטות׳ בשנים האחרונות.
איכות גבוהה יותר, חיי סוללה ארוכים יותר – וזה לא הסוף
אמש (ג׳) הודיע ארגון Bluetooth Special Interest Group כי העבודה על התקן החדש של בלוטות׳ אודיו הושלמה, וכעת יצרנים יכולים להתחיל לשלב את Bluetooth LE Audio במכשיריהם החדשים. על פי הודעת SIG, התקן החדש תומך בקודק LC3 שמסוגל לספק לכם איכות שמע יותר גבוהה תוך צריכת אנרגיה נמוכה יותר, מה שאומר שתוכלו ליהנות מחיי סוללה ארוכים יותר. עצם העובדה שהתקן משתמש בפחות אנרגיה מאפשרת לדברי האירגון גם דור חדש של מכשירי שמיעה קטנים ונוחים מאי פעם. גם העובדה שבתקן החדש כל אוזניית TWS מסוגלת לשמור על חיבור משלה למכשיר הראשי תשפר את השימוש באוזניות שכאלו וסוללת את הדרך למכשירי שמיעה הרבה יותר מוצלחים.
וגם: כך לא תפספסו יותר את הכריזה בשדה תעופה וברכבת
בנוסף, LE Audio מוסיף גם תמיכה בתקן Auracast, שיאפשר למקור שמע אחד, כמו למשל סמארטפון, לשדר סאונד למספר בלתי מוגבל של מכשירי האזנה, כמו למשל אוזניות, רמקולים, מכשירי שמיעה מבוססי בלוטות׳ ועוד. באירגון מסבירים שתוכלו כך להזמין חברים להאזין יחד איתכם למוזיקה (הבטחה שאנחנו עוד מחכים למימושה המלא מ-Bluetooth 5.0), וגם לכמה חידושים במרחב הציבורי, כמו למשל האפשרות להתחבר לטלוויזיה במרפאה ולא רק לראות את תוכניות הבוקר המשמימות אלא גם להאזין להן, או להתחבר למערכת הכריזה של שדה התעופה כדי לא לפספס את הקריאה האחרונה לגייט כשאתם עוד בדיוטי פרי מזמזמים את "מי זו פה שקמה על הבוקר עם הלוק של הביוקר". החיבור יהיה פשוט כמו להתחבר לרשת ווייפי, הצמדה לנקודת NFC או על ידי סריקה של קוד QR.
באופן משעשע, Bluetooth LE Audio לא הוכרז השבוע, אלא עוד בתחילת 2020, כשכולנו נהנינו לנו מטיסות, פגישות פנים מול פנים, וביטוחי טיסות פשוטים יותר. אבל אז מגיפה אחת קטנה שיבשה את התוכניות של SIG ששאפה שכבר בסוף השנה נוכל כבר לקנות את המכשירים הראשונים התומכים בתקן. לדברי הארגון, ישנם מכשירים קיימים שיוכלו לעדכן את עצמם לתקן החדש, כך שאולי לא תהיו חייבים לקנות מכשירים חדשים כדי ליהנות ממנו, אבל טרם ברור במה הדבר תלוי. עם זאת, נראה שעונת ההשקות הקרובה של חודשי ספטמבר-נובמבר תהיה מעניינת מתמיד לחובבי האודיו.
הגב
11 תגובות על "בדרך אליכם: השינוי הגדול ביותר ל-Bluetooth בשנים האחרונות"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
תמונה גרועה לכתבה – מכשיר אייפון 7 שיצא לפני 6 שנים. לא יכולתם לשים איזה אייפון עדכני עם AirPods?
זה מה שמצאו בחינם ב- Unspalsh….
ב-iOS יש Audio Sharing כבר לפני 5 שנים.
באייפון אין YouTube Vanced
באנטארקטיקה אין פינגווינים
מה שחסר בבלוטוס, זה לאפשר סדר עדיפויות של התקנים, לדוגמה שמגיעים לרכב להעביר מהאוזניה למערכת של הרכב
אני חושב שזה לא משהו שצריך תקינה של בלוטוס' בשבילו, כל מערכת הפעלה יכולה לממש את זה.
תקינה נועדה לקבוע פרוטוקול מוסכם בין יצרנים ומכשירים שונים, אם זה משהו שאתה לא צריך את המכשירים האחרים בשביל לממש אותו אז לא צריך תקינה.
דוד זה כבר ההעדפה האישית שלך, בכאלה דברים אני נהנה להשתמש בכלי אוטומציה שקיימים בסמסונג ואייפון. לדוגמה ברגע שאני מתחבר לbt של הרכב ההוט ספוט נדלק (או נכבה כשאני מתנתק). אתה יכול להגדיר סנריו דומה לדוגמה עם כניסה לוויז או מה שאתה עושה בתחילת נסיעה
או סוויץ' שיעשה את ההחלפה בלחיצת כפתור
אתה יכול בבקשה לתת קצת יותר מידע על אילו כלים אתה מדבר? זה נשמע מועיל בהחלט
בסמסונג זה נקרא Bixby Routines
גם באנדוראיד כבר אין..