רגע לפני כניסת Apple Pay: ביט משיקה כרטיס אשראי דיגיטלי
אפליקציית התשלומים הפופולארית תאפשר לכם גם לשלם גם בעסקים ומשיקה כרטיס אשראי פיזי וגם דיגיטלי
בשבועות הקרובים שוק התשלומים בישראל צפוי סופסוף להתקדם עוד צעד אחד להתיישרות עם מדינות רבות בעולם עם השקת שירות אפל פיי (Apple Pay) בישראל. במקביל, מודיע בנק הפועלים, שעומד מאחורי אפליקציית Bit על הוספת פיצ'ר חדש, שיאפשר למשתמשים לרכוש בחנויות וברשת ולא רק להעביר כסף אחד מהשני.
להנפיק אשראי דיגיטלי תוך דקות
במהלך 2020 רוב חברות האשראי (החוץ בנקאיות) הישראליות השיקו אפשרות לתשלום ללא מגע בקופות תומכות במכשירי אנדרואיד, כך שמשתמשים רבים כבר יכולים תיאורטית לשלם באמצעות הסמארטפון שלהם, עכשיו משיקה גם ביט ארנק דיגיטלי לחלוטין וכרטיס אשראי חצי-דיגיטלי בשם bitcard. בביט מסבירים כי ניתן להזמין את bitcard, שיונפק על ידי חברת Cal, ישירות מאפליקציית ביט בתוך כשתי דקות ולהתחיל להשתמש בו מיד בחנויות עם קופות תומכות NFC, ולקבל כרטיס פיזי באמצעות שליח.
משתמשי אייפון, לפחות עד השקת Apple Pay שצפויה לצאת לפועל בשבועות הקרובים, יוכלו בינתיים להזמין את הכרטיס הפיזי באפליקציה. על פי ה-Changelog של האפליקציה ב-iOS, נכתב כי "עם כרטיס האשראי החדש שלכם מבית bit, תוכלו לשלם מהנייד באמצעות Apple Pay", כך שנראה שעם השקת השירות של אפל בישראל, גם ביט תיתמך.
הארנק הדיגיטלי יאפשר גם למחזיקי כרטיס מאסטרקארד של בנק הפועלים או כרטיסי מאסטרקארד חוץ בנקאיים של ישראכרט להוסיף אותם לאפליקציה, ולשלם באמצעותה ללא מגע בעסקים עם קופות תומכות. כלומר, זוהי עוד שחקנית שמצטרפת ל-Anypay של ישראכרט ו-Max שכבר מאפשרות תשלום ללא מגע בקופות. מביט נמסר לנו כי כרטיס ביטקארד יונפק ללא עלות, וכי בעוד שנתיים הנושא ייבחן מחדש, ובנוסף לא ייגבו דמי כרטיס.
העתיד של ביט
ביט נחשבת לשחקנית הבולטת בתחום העברות התשלומים ונתח השוק שלה מוערך ביותר מ-50 אחוז. אחת הסיבות להצלחה ולחדירה שלה היא הסיבסוד המסיבי של בנק הפועלים, שלא גובה תשלומים מהמשתמשים ואף מעניק הטבות במחירים אטרקטיביים. על פי ההערכות השקיע עד עתה בנק הפועלים עשרות מיליוני שקלים באפליקציה ובקידום שלה, והוא רואה בה מנוע הכנסות עתידי.
עם זאת חשוב לזכור שהשקת כרטיס דיגיטלי מאפשרת למעשה לבנק הפועלים לחזק את אחיזתה בתחום כרטיסי האשראי. כזכור, בנק הפועלים אולץ למכור את פעילות ישראכרט במסגרת החוק להגברת התחרות ולצמצום הריכוזיות בשוק הבנקאות והפיננסים מ-2016 – תהליך שהושלם בשנה שעברה.
הגב
10 תגובות על "רגע לפני כניסת Apple Pay: ביט משיקה כרטיס אשראי דיגיטלי"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
מה זה אומר, שיהיה אפשרות לשלם עם ביט באתרי איקומרס ישירות מהאתר, בלי לפתוח את האפליקציה?
מאיפה המידע ש-Apple Pay עתידה להכנס לארץ בשבועות הקרובים? ההשקה תוכננה לנובמבר ולא קרתה, ולמיטב הבנתי כרגע ההשקה הוקפאה כמו במקסיקו
בשבוע הבא! היה עיכוב בגלל הסגר.
בשבוע הבא המסחר יפתח והשירות יפתח!
עלייך! מי שלא תהיה
שבוע הבא כבר לא יהיה… מה נטרק איתם
גם שבוע הבא הבא כבר לא יהיה
מה זה השטויות האלה?
מה כל כך קשה להשיק את השירות
בשירות הלקוחות של כאל התשובה לגבי השאלה, האם הכרטיס שלי תומך ב- apple pay, או מתי השירות יהיה זמין היא (ציטוט): ״אהה…., כרגע השירות לא זמין ואנחנו לא יודעים אם הכרטיס שיש לך יתמוך״
ורק לבזכיר הכרטיס של bit הוא של חברת כאל
בהצלחה לנו
כבר שנה שאתם אומרים "רגע לפני כניסת apple pay" ובת'כלס זה לא קורה ואין שום ידיעה רשמית שהדבר הזה עומד לקרות. אפשר לאפסן את הקליקבייט
עד מתי נחכה לאפל פיי בישראל!
כל הזמן דוחים ודוחים
אמרו בנובמבר 2020
שמעתי שרק לקראת פסח חברות האשראי בשיתוף עם אפל יפתחו זאת.
האם זה נכון?
נכון כמו נובמבר 2020?!