הדור הבא של הכלכלה השיתופית? מיזם חדש מאפשר לחברות לשתף ביניהן עובדים
רעיון גאוני, או בעייתי? סטארטאפ חדש רוצה לאפשר למעסיקים לשתף עובדים בין חברות תמורת תשלום
טרנד הכלכלה השיתופית כבר מזמן השתלט על כל חלקה טובה. מהשכרת בתים לימים בודדים, ללקיחת ונטישה של קורקינטים ואופניים בכל מקום בעיר עם בירד ומובייק, להפיכת כל נהג למונית עם Uber ו-Lyft, אבל לרעיון הזה לא ציפינו: סטארטאפ חדש בשם Bilance רוצה להרחיב את רעיון הכלכלה השיתופית גם לעסקים, ולאפשר לארגונים ועסקים לשתף לא פחות מאשר… עובדים.
כמו Airbnb, אבל לעובדים
המערכת של Bilance מאפשרת למעסיקים לשתף עובדים מטעמם, או לחפש עובדים של מעסיקים אחרים. פרסום מודעות באתר איננו בחינם, ועלות מודעה לתצוגה למשך 30 יום היא 150 שקלים. המודעה היא אנונימית, כך שהעסק אשר מציע את שירותי העובד שלו לא חושף את זהות העובד או את זהותו עצמו עד שהוא מחליט ליצור קשר עם הפונים. במודעה המעסק מציין מאיזה תחום העובד מגיע, תפקידו, מקום ביצוע העבודה, ניסיון העובד, מיקום גיאוגרפי, זמינות, מיומנויות, השכלה וכמובן, העלות השעתית. בתקופת ההשקה פרסום המודעות מתבצע ללא תשלום.
אם אתם תוהים למהות השם, בחברה מסבירים כי בילנסר הוא סוג של עובד חדש: "בילנסרים הם שכירים במקום אחד שנותנים כתף במקום עבודה אחר, וכך הם נהנים מכל העולמות: תנאים, זכויות ותחושת הבית של שכיר, אבל גם הריגוש, הלימוד וההתנסות של פרילנסר. בילנסרים נהנים גם מגיוון, עניין, התפתחות מקצועית, לימוד של שיטות חדשות, יצירת קשרים חדשים ועוד".
בחברה טוענים כי ההצלחה של מתחמי עבודה משותפים, ופלטפורמות המציעות גישה לפרילנסרים, מעידות על הצלחת הרעיון השיתופי בתחומים אלו, ומאפשרת ל-Bilance להצטרף לכלכלת החלטורות (או Gig) במודל שמשלב עובדים שכירים מטעם חברות. גורמים בחברה אף גורסים כי ביזור עולם העבודה יביא לפתיחת מערכת היחסים בין מעסיקים לעובדים מריכוזית, למערכת פתוחה והוגנת שמאפשרת לכולם להנות מכל העולמות.
כמו כן, ב-Bilance מסבירים כי הרעיון שלהם נותן גם למעסיק וגם לעובד יתרון: מצד אחד העסק משתף פעולה עם עסק אחר לצורך צמיחה, ומצד שני העובד השכיר נהנה מגיוון מקצועי וחשיפה לארגונים חדשים תוך כדי שהוא נהנה מתנאים וזכויות של שכיר. "שיתוף פעולה באמצעות עובדים היא פריצת דרך אמיתית המסוגלת להזניק את החברה קדימה במגוון רחב של ממדים: החל מחיסכון כספי, דרך פיתוח עובדים ועד שיתופי פעולה עם חברות אחרות".
Bilance עלתה לאוויר במהלך המחצית השנייה של 2018, ונמצאת כרגע בתהליך השקה באיזור תל אביב וגוש דן. בחברה מסבירים כי בחרו בהשקה מצומצמת גיאוגרפית כדי לאפשר שיתופי פעולה בין חברות קרובות גיאוגרפית. בהמשך מתכננת החברה להתרחב למדינות נוספות בהן ישנם מרכזי עסקים גדולים. עד כה החברה גייסה מיליון דולר עבור הפיתוח וההשקה בישראל ממשקיע פרטי. משרדי החברה נמצאים ברמת גן ומועסקים בהם 7 עובדים.
קשה שלא להרגיש סביב הרעיון הזה שהעובדים הופכים להיות סוג של כלי עבור המעסיק שיכול להעביר אותם ממקום למקום. אולם בראיון לגיקטיים טוענת מנכ"לית Bilance, דנה שלף, כי ההיפך הוא הנכון. "הרעיון שלנו אומר שהעובדים של המעסיק לא שייכים למעסיק. זו הבשורה שלנו. היום המעסיקים חושבים שהעובדים שייכים להם, וככל שהם יחזיקו אותם יותר חזק כך הם יישארו יותר, אבל זה לא נכון". שלף מוסיפה: "עובדים חווים שחיקה. לעיתים יש בעיות כלכליות בתוך ארגון, ובמקום שהוא ירגיש שהוא בסכנה, הוא יכול לחזק את המעמד שלו והקשרים שלו".
לדברי שלף, העובדים מאוד אוהבים את מקומות העבודה שלהם אבל חייבים איוורור: "הם שוקלים להפוך לפרילאנסרים, אבל לא כולם יכולים לעשות את זה. זה מתאים לסוג מאוד מסוים של אנשים. אבל בילאנס מאפשר להתנסות בעוד דברים. הדור החדש הוא פחות לויאלי, ודווקא היכולת להתרועע בעוד מקומות היא רצויה להם, היא טובה להם והם מרוויחים מזה". מה לגבי תגמול לעובד? ב-Bilance מספרים שהם כבר עובדים על מודל שבו העובד יקבל את חלקו ולא יישאר בידיים ריקות.
הגב
22 תגובות על "הדור הבא של הכלכלה השיתופית? מיזם חדש מאפשר לחברות לשתף ביניהן עובדים"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
אם הבנתי נכון, מדובר על כל המקצועות, לאו דווקא הייטק: מזכירות, מנה"ח וכו'.
אין ספק שזה לא מתאים לתוכניתנים בהם יש מחסור קבוע.
לשאר המקצועות זה נשמע רעיון מעניין, להוריד את עלות העובד ולצמצם את האבטלה הסמויה ומצד שני לאפשר לחברות קטנות להעסיק עובד במשרה חלקית.
שיהיה בהצלחה
מזעזע, טיפשי, לא פרקטי ולא ישים
בהרבה תפקידים בהייטק במיוחד באלו הדורשים מומחיות והתמחות היקף העבודה אינו קבוע. ישנם פיקים הדורשים עבודה רבה מסביב לשעון וישנן תקופות פחות עמוסות.
הרעיון הזה יכול לאפשר למעסיקים לנצל טוב יותר את העובדים בתקופות הלא עמוסות.
מבחינת העובדים זה יהיה נוראי.
מבחינת גיוון ותרומה לקהילה עדיף שעובד ייתרום לפרויקט קוד פתוח מאשר יעשה חלטורה בחברה שלא יכולה לשלם לעובד קבוע.
הרבה יותר גרוע זה שמפטרים אותך או שאתה מרגיש לא מועיל. גם בכלל לא כתבו שזה רק למתכנתים
קוראים לזה גולגולת. הרבה חברות ישראליות התעשרו מזה
ב"ה
לדעתי הרעיון במודל הנוכחי לא הולך לעבוד.
כל מה שתלוי במעסיק בדרך כלל נתקע.
דבר נוסף הנכס היקר ביותר של עסק זה העובדים, ואין שום סיבה היגיונית שמעסיק יאפשר דבר כזה, ואני לא מדבר על גניבית רעיונות או אפילו חתיכות קוד
מה שכן אולי ניתן לשנות פוקוס וליצור חברת כח אדם מזן חדש, צריך בהחלט לחשוב על הפרטים, ולדעתי יש מצב של חצי פרילנסר וחצי עובד במודל דומה למוצג כאן, אבל ההחלטות חייבות להיות של העובד, בטח לא בידיים של המעסיק
דווקא רעיון לא רע, חן חן למפתחים
אסור לתת לזה יד. אנחנו לא משאב
אם הבנתי נכון, מדובר על כל המקצועות, לאו דווקא הייטק: מזכירות, מנה”ח וכו’.
אין ספק שזה לא מתאים לתוכניתנים בהם יש מחסור קבוע.
לשאר המקצועות זה נשמע רעיון מעניין, להוריד את עלות העובד ולצמצם את האבטלה הסמויה ומצד שני לאפשר לחברות קטנות להעסיק עובד במשרה חלקית.
שיהיה בהצלחה
המיזם פוגע בול בעקב אכילס שקיים מאז ומתמיד בשוק העבודה והוא אבטלה סמויה. למה לא לתת לעובד את האפשרות למגוון תעסוקתי בעבודה שלו? הרי גם המעסיק וגם העובד יהנו מתוצריו של העובד והן מההפריה שלו מתוך עבודה בתחומים נוספים.
סוף סוף תהיה לעובד הזדמנות אמיתית לעסוק במס' נושאים שמעניינים אותו באמת
נשמע מגניב, חוסך המון זמן למעסיקים ונותן אפשרות לגוון בעבודה להיחשף לסביבות עבודה שונות
נשמע מגניב, חוסך המון זמן למעסיקים ונותן אפשרות לגוון בעבודה להיחשף לסביבות עבודה שונות
יש להם סיכוי להצליח, אני מאמין שכמעט בכל תחום אפשר לשתף עובדים. אין סיבה שעובד לא יסייע גם למקום אחר כשאין לו מספיק עבודה או כשהוא כבר שחוק ורוצה להתפתח, בשני המקרים העובד יוצא נשכר מהסיפור.
רעיון מגניב!
הלוואי והייתי יכול לעבוד בעוד חברות במקביל !
מעניין אם יצליח להם…
אני יודע שזה קיים- לnvidia לדוגמה יש מתכנתים שיושבים בחברות מישחקים גדולות שהן שותפות אסטרטגיות של nvidia – הסידור הזה מאפשר לnvidia לוודא שהמשחקים הגדולים ירוצו חלק על החומרה שלהם ואילו חברות המשחקים מרויחות מומחיות טכנית וגישה ישירה ומהירה לטכנולוגיה שלהם( אם מישהו שאל את עצמו איך unreal4 ו25 מישחקים כבר תומכים בrtx עוד לפני שיצא התוכנה- אז "שיתוף עובדים" זאת התשובה )
מודל כזה עלולה להיווצר חוסר בהירות בכל הקשור לזכויות העובד – שכר, זכויות סוציאליות, פנסיה ופיצויי פיטורים. מי המעסיק של העובד בפועל יכול להשליך על הזכויות האלו. האם זה נכנס תחת מודל של עובדי קבלן או לא.. נקודה למחשבה :)
הוא ממשיך לקבל את השכר והתנאים מהמעסיק שלו כי אחוזי המשרה לא נפגעים, זה כל הרעיון שככה לא מפטרים ולא מורידים לעובדי אחוזי משרה
החברה השנייה פשוט משלמת למעסיק שלו
זה גאוני, וכמו כל רעיון גאוני ששובר מוסכמות מובנות מאליהן, גם לרעיון הזה קמים הרבה מתנגדים. חכו ותראו.. אני מתאר לעצמי שכל הבעיות (הנכונות) שמעלים כאן, העלו גם בסטארטאפ הזה וימצאו להם פיתרון.
גם כשיצאו לראשונה פלאפונים עם מסך מגע ללא מקלדת, הרבה אנשים התנגדו. תחשבו על זה
רעיון מפגר ברמות על.
נרה שהייזם מנכל הייטק מגעיל שמתייחס לעובדים שלו כמו לזבל ולכן הגיוני לו להשתמש בזבל שלו ולשלוח אותם לעוד מקומות …
בהצלחה ????