לקראת הוזלה משמעותית במחירי האינטרנט בישראל
השלב השני ברפורמת הפס הרחב יוצא לדרך ועכשיו גם הוט וגם בזק יצטרכו למכור את התשתיות הפיזיות שלהן לחברות תקשורת אחרות. המטרה: הוזלה משמעותית במחירי חבילות האינטרנט שלנו
השלב הראשון של רפורמת שוק התקשורת הקווי, שכונתה בשם "רפורמת השוק הסיטונאי" היא כבר עובדה קיימת ומוגמרת. המהלך, אותו יזמו שר התקשורת לשעבר, גלעד ארדן ומנכ"ל משרדו המפוטר, אבי ברגר, נתקל בהתנגדות עזה של בזק שאף הגיעה להליכים משפטיים. בזכות הרפורמה, בוטלו האבחנות המלאכותיות בין ספק תשתית לספק האינטרנט, וכתוצאה מכך צנחו מחיריהן של חבילות תקשורת שכוללות מעתה גם ספק וגם תשתית במחיר קבוע מראש. היום (א') מכריז משרד התקשורת על השקת השלב השני ברפורמה, שתחייב את בזק ואת הוט לאפשר לחברות נוספות להשתמש בתשתיות הפיזיות שלהן.
בדרך להוזלה נוספת במחירי האינטרנט
החל מהיום יחוייבו חברות בזק והוט לאפשר לחברות תקשורת נוספות להשתמש בתשתיות דוגמת ארונות תקשורת, קופסאות חיבורים, רשת עילית, סיבים, קנים וגובים תת-קרקעיים. במילים אחרות, כל חברת תקשורת שתרצה להציע לצרכנים חבילת אינטרנט משולבת וזולה יותר, תוכל לשלם להוט או לבזק עבור השימוש בתשתית וכך לחסוך מעצמה את ההוצאות העצומות הכרוכות בחפירה ובחיבור תשתיות. גם מהולכי הרגל ומהנהגים יימנעו חסימות צירים ופקקים, שנוצרים לא פעם בגלל עבודות תשתית.
התקווה במשרד התקשורת היא שהמהלך ימשיך את המומנטום של השלב הראשון ברפורמה שהביא כ-110 אלף לקוחות לנטוש את בזק ולעבור לחברות מתחרות. מנכ"ל משרד התקשורת, שלמה פילבר, מסר בתגובה: "לצד ההצלחה ביישום חלקה הראשון של רפורמת השוק הסיטונאי, שהביא למעבר של כמאה ועשרה אלף לקוחות תוך חודשים ספורים והוזיל בעשרות אחוזים את העלויות לצרכנים, החל מהיום, גם התשתיות הפיזיות של חברות התשתית בזק והוט ייפתחו לשימושם של המתחרים. צעד זה יחסוך מהם את הצורך בחפירה ובהקמת תשתיות מסוג זה, יפחית הוצאות ועלויות, ויסייע בקידום התחרות".
לא במפתיע, נאבקה בזק ברפורמה מיומה הראשון. הרפורמה צפויה לגרום לחברה הפסד שמוערך על ידי משרד התקשורת במאות מיליוני שקלים. בינתיים הצליחה החברה לגרום למשרד התקשורת להוציא 2 סעיפים בעייתיים עבורה: הראשון הוא הנגישות החופשית למידע על התשתיות, סעיף שהתקבל עקב בעיות סיווג ביטחוני; והסעיף השני, על פיו רק קבלנים שקיבלו אישור מבזק יוכלו לעבוד על התשתיות שלה, כך שבשורה התחתונה, החברות ייאלצו לשכור את שירותי בזק או קבלני משנה שלה. בנוסף, עתרה בזק לבג"צ, משום שלטענתה, המחירים בהם היא מחוייבת להחכיר את התשתיות שלה נמוכים מדי. צעדים אלו התווספו לטענות של לקוחות שטענו כי החברה מקשה עליהם את הניתוק ודורשת סכומים מופרזים עבור הנתב שנמצא בביתם.
הגב
8 תגובות על "לקראת הוזלה משמעותית במחירי האינטרנט בישראל"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
אני כבר מזמן מחובר לאנלימיטד, אינטרנט מהיר באמת שאפשר גם להחליף ספקים כמה שבא לך
מזל טוב … לצערנו הפריסה שלהם מתקדמת בקצב איטי להחריד
וגם עם כן זה בעיקר במרכז [ או בבאר שבע ] ובמקומות ספורים בלבד [ אפשר גם לספור ]
אז בינתיים אנחנו עם אינטרנט עד 100 MB [ בפועל 70 … ] והעלאה 3 [ די בדיחה לא ? ]
אז עם יש לך קשרים עם אנלימיטד – בקש מהם לשים תשתיות בדרום.
בפועל 70?! אתה במצב טוב. אני מקבל 45-50 בדרך כלל.
אבל בינינו, זה מספיק….
תלוי איזה תוכן אתה צורך. אם תוכן ישראלי, שרובו מסתכם על 420p, אז אני מבין אותך.
זה גם על קווי הטלפון?
ועוד הוזלה שתגיע בעתיד תקרה בגלל 4G של חברות הסלולר (אלה שאנחנו כל כך אוהבים לשנוא).
סוף סוף גם הם יוכלו לתת תחרות לחיבורים פיזיים.
100 מגה של בזק בפועל 70
גם כך אנחנו הכי זולים היום באולם באינטרנט.