רשמית: ”בראשית 2” בדרך לנחיתה על הירח ב-2024
באירוע שהסתיים ברגעים אלו בבית הנשיא, הוכרז באופן רשמי פרויקט ”בראשית 2”, שיכלול חללית ו-2 גשושיות. המטרה: לנחות בהצלחה על אדמת הירח ב-2024
בשנת 2019, אחרי 7 שנים לא פשוטות, הגשושית הישראלית ״בראשית״ התרסקה על אדמת הירח, ואיתה נשברו גם לבבות רבים שעקבו אחרי הפרויקט המרגש. היום (ד׳), אחרי לא מעט דיווחים סותרים יוצא לדרך פרויקט ״בראשית 2״. בניגוד להצהרות הראשונות של עמותת SpaceIL, הפרויקט החדש אכן ינסה להצליח היכן שהקודם כשל, וינסה לנחות על הירח בחציון הראשון של 2024.
הפעם לא רק ישראל תשתתף בפרויקט
באירוע שהסתיים ברגעים אלו בבית הנשיא, הוכרז באופן רשמי פרויקט ”בראשית 2”, שהפעם לא יכלול גשושית בודדת, אלא מערך של 3 חלליות: חללית Orbiter (או מקפת, בעברית) ושתי גשושיות, שיבצעו בפועל את תהליך הנחיתה בשני אתרים שונים על גבי אדמת הירח.
בעוד שתי הגשושיות ימשיכו לבצע ניסויים מדעיים שונים, החללית המקפת תמשיך להקיף את הירח במשך מספר שנים, ותבצע בעצמה ניסויים מדעיים. בראשית 2 צפויה לשקול כ-630 קילו, כאשר כל אחת מהנחתות תשקול כ-120 קילו לפני הנחיתה, וכמחצית ממשקל זה לאחר הנחיתה.
הפעם, בראשית 2 לא תהיה מאמץ ישראלי בלבד, ומדינות נוספות יוכלו להשתתף ולתמוך בפרויקט, שעלותו ההתחלתית עומדת על 100 מיליון דולר. מחצית מהעלות צפויה להגיע משיתופי פעולה בינלאומיים, ושאר התקציב צפוי להגיע מחסויות וכן מתורמים. הפרויקט יופעל בשיתוף סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע והטכנולוגיה והתעשיה האווירית.
בדרך לשחזר את ”אפקט בראשית”
עוד הוכרז באירוע כי תלמידים ברחבי הארץ יקבלו גישה מסוימת לחומרים מהחללית המקפת, וכמו כן גם תלמידים ברחבי העולם – ככל הנראה של אותן מדינות שישתתפו בפרויקט. באירוע נמסר כי כבר בימים אלו מתנהלים מגעים עם מדינות שהביעו רצון להשתתף בפרויקט, אך טרם נמסרו שמות מדינות ספציפיות.
בסוכנות החלל הישראלית ו-SpaceIL מקווים להמשיך את ״אפקט בראשית״, שיעורר את עניין התלמידים הישראליים הצעירים במקצועות ההנדסה והמדעים, וטוענים כי ״בראשית 2״ תפותח תוך הפקת כל הלקחים מהפרויקט הראשון.
הגב
7 תגובות על "רשמית: ”בראשית 2” בדרך לנחיתה על הירח ב-2024"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
אנשים מדהימים… בראשית 1 היתה חוסר מזל. פרקטית היא השיגה את המטרה שלה. נקווה של- 2 יהיה יותר מזל.
זה כמו להגיד שפרקטית מטוס שהתרסק השיג את מטרתו וטס בשמיים.
כיף לשמוע!
מעניין אם גם הפעם ביבי יקח קרדיט על הארוע כשהוא או המדינה לא שמו שקל.
אבל זה לא הפריע לו לקחת קרדיט בחדשות על בראשית 1 כשהוא לא שם אגורה על הפרויקט
כשהוא יסיים לקחת קרדיט על החיסוהים
בואו נתחיל מהעבודה שהפרוייקט הראשון היה כישלון חרוץ, עלות מטורפת ובסופו של דבר ברגע האמת הגשושית התרסקה על הירח, מדינות אחרות כבר השיגו את הטכנולוגיה הזאת ממזמן, סין לפני כמה ימים הנחיתה שם גשושית שתאסוף אבנים מהירח ותחזור (שזה קצת יותר מרשים).
אם המטרה היא רק להנחית אותה על הירח אז צר לי חבל על הכסף עדיף לכם לשקיע אותו איפה שבאמת צריך.
מתגובתך ניכר שאינך מודע למה הולך בתעשיית החלל ועד כמה הפרוייקט הזה מהפכני.
אני לא אומר שהיתה הצלחה מסחררת אך בהחלט לא כישון חרוץ