זה לקח זמן, אבל גם לעולם ה-VR יש ”פורטנייט” משלו ששובר את כל השיאים
אחרי שנים בצל של קונסולות כמו פלייסטיישן וסוויץ’, Beat Saber הוא הלהיט הראשון של עולם VR, והראשון שיחצה כנראה את רף ה-100 מיליון דולר הכנסות
לא מעט גבות הורמו כשפייסבוק פתחה את הארנק ב-2014 ורכשה את חברת ה-VR אוקולוס תמורת סכום דמיוני של 2 מיליארד דולר, שצמח בהמשך ל-3 מיליארד דולר. לא מעט ספקנים בתעשיית הגיימינג, טענו בראיונות כי הם לא רואים שוק או עתיד אמיתי לגיימינג בעולמות ה-VR. אולם, גם אותם ספקנים, לא יהיו יכולים להיות אדישים להצלחה המסחררת של המשחק הפופולרי Beat Saber, שהפך כנראה ל”קילר-אפ” הראשון של ה-VR ונמצא מאז בפסגת המכירות של משחקי ה-VR.
40 מיליון סיבות להיכנס לקצב
מדוח חדש, שפרסמה אוקולוס, עולה כי חברת Beat Games מכרה לא פחות מ-4 מיליון עותקים של משחק Beat Saber, ורשמה בנוסף מעל ל-40 מיליון הורדות של שירים בתשלום. המשחק, אם לא קפצתם לביקור בעולמות הוירטואליים, הוא מעין גיטר-הירו פוגש Just Dance והלייטסייבר של סטארוורז – רק במציאות מדומה.
על פי הדוח, אחד הגורמים להצלחה הוא מצב המולטיפלייר החדש ש”מאפשר למשתמשים לשחק ביחד וליהנות ביחד מהמוזיקה שהם אוהבים”. בזכות המצב החדש הגיעה החברה לראש טבלת ההכנסות עם כ-69 מילון דולר בהכנסות – נכון לרבעון הרביעי של 2020.
יוני קנטי, מנהל קהילת VR.IL בפייסבוק, מספר כי אוקולוס עצמה רכשה את חברת Beat Games בנובמבר 2019 – כחצי שנה לאחר השקת ה-Oculus Quest: “נראה שלא רק בגלל הפופולריות שלו בפלטפורמות השונות, אלא גם בגלל פוטנציאל הרווחים שמוכיח את עצמו. המשחק זוכה להצלחה עצומה בחו”ל וגם בקהילת ה-VR בארץ, ואנשים ממשיכים לחזור אליו כל שבוע, למרות משחקים חדשים שיוצאים.
אין ספק ש-Beat Saber הוא שילוב מושלם בין גיימינג לכל הגילאים, כושר, והאזנה למוזיקה אהובה”.
עשרת המשחקים שהפסיקו לדמיין הכנסות
דוח דומה, שהתפרסם בספטמבר האחרון על-ידי חברת המחקר Kegan, הצביע על עשרה המשחקים המצליחים ביותר מבחינת הכנסות, רובם ככולם, חצו את מחזור המיליון דולר בהכנסות, כששני משחקים כבשו את ראש הדירוג עם הכנסות של מעל 60 מיליון דולר. הראשונה, היא ביט סייבר, והמשחק השני הוא המשחק הפופולרי Half-Life: Alyx שהושק לאחרונה, כחלק מסדרת המשחקים הוותיקה, מבית חברת Valve. עוד מככבים ברשימה: משחק היריות SupeHot VR, BoneWorks VR, Job Simulator ועוד.
על פי אוקולוס, מספר החברות שנהנות מהכנסות של מיליון דולר ומעלה צמח ב-150%; בנוסף, בזמן שבספטמבר 2020 היו 20 חברות משחקים, שחצו את מיליון דולר ההכנסות, החודש, כלומר פברואר 2021, היו כבר כ-30 חברות שנהנות מלמעלה ממיליון דולר הכנסות. בין החברות האלו – 10 חברות כבר חצו רף ההכנסות של 5 מיליון דולר ו-6 חצו את רף ה-10 מיליון דולר, כולל המשחק הפופולרי Population One, שזוכה להרבה מאוד עניין, אזכורים ועדכונים.
בהודעה שפרסמה אוקולוס, ציין סמנכ”ל התוכן של החברה, מייק ורדו, כי בחברה מצפים “בכיליון עיניים” להשקות של המשחקים הבאים כולל: Rebellion’s Sniper Elite VR, Lone Echo II, The Climb 2 , וכמובן עדכונים נוספים למשחק הפופולרי Population One.
הגב
12 תגובות על "זה לקח זמן, אבל גם לעולם ה-VR יש ”פורטנייט” משלו ששובר את כל השיאים"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
בגלל משחק אחד לא קונים קונסלה שלמה. זה לא ש-VR לא יצליח מתישהו, זה הכל עניין של מתי החברות שמייצרות משקפי VR יפסיק להתייחס אליו כאל second-class citizen. כיום VR שולט בתחום ההדגמות, זה מגניב לחוות את זה בפעם הראשונה או ללכת למתחם VR גדול ולשחק עם חברים בחלל רחב אבל כקונסולה לשימוש בבית, עם היצע המשחקים המוגבל, המשחקים החצי אפויים, המדיניות הדרקונית של facebook הנוגעת לחשבון המשתמש (היא חברה מובילה אחרי הכל בתחום הזה) והחיבור המסורבל למחשב – אף גיימר לא יוציא את המשקפיים מהקופסא ליותר מחצי שעה בחודש
יונית, זה כל כך לא נכון… יש VR מסחרי כבר מ-2016, ומאחורי כבר מאות משחקים וחוויות מדהימות מכל הסוגים: אקשן, אימה, אסטרטגיה, פאזלים, הרפתקאות, סימולטורים… באמת יש הכל.
נכון שאין הרבה משחקים של עשרות שעות, אבל זה הולך ומשתפר כל הזמן. בכלל אין לדבר על half life alyx שזו חוויה לכל החיים, וגם יש לו עשרות מודים מעולים.
בהחלט יש למה לחזור כל יום. אי אפשר לחזור למסכים שטוחים.
יונית. לכי תקראי קצת על אוקולוס קווסט 2 ותחזרי להגיב בבקשה. זה כאילו הידע שלך נעצר לפני 5 שנים.
יונית, צר לי לאכזב אותך, לי יש Quest קצת יותר משנה וזמן השימוש החודשי אצלי הוא קצת יותר מחצי שעה בחודש, יותר לכיוון 10 שעות בשבוע. אני משתמש גם למשחקים, גם לספורט וגם לחוויות. לחזור למסך שטוח זה קשה.
אלפים אנשים קונים XBOX ו PLAYSTATION כדי לשחק FIFA :-)
אבל fifa הוא לא המשחק ה-AAA היחיד שיש לplaystation להציע ואם זה מה שהיה מחזיק את סוני ואת מיקרוסופט מעל המים – סוני לא היתה מובילה את המכירות על xbox כי מה זה משנה – המשחק נמצא על שתי הקונסולות
חיבור מסורבל למחשב?
כבלusb אחד או הפעלה של תוכנה אלחוטית וזה עובד.
וזהו…
אתה בטוח שיש לך משקפי VR?
חיבור אלחוטי מצריך מחשב חזק ו-latency ברצפה וגם אז אתה חוטף את הבחילה של החיים (מה גם שאתה צריך להתחיל להתעסק עם קינפוג לא טריוויאלי של alvr, לעבור ל-development mode, למצוא דרייברים וכו׳)
חיבור עם כבל usb הוא עד 5 מטרים כי אחרי זה אתה חווה ניתוקים ושיהוקים וכמובן שאתה לא יכול לקחת את המשקפים למקום עם מרחב כמו חצר או אולם. זה נחמד לשחק ב-shooter שלא מצריך ממך לזוז אבל לא כשאתה משחק בקווסט או ב-RPG כזה או אחר
4 מיליון זה לא הרבה לעומת כל האנשים עם וי אר בעולם…
יונית, תתעדכני לא צריך חיבור למחשב. חפשי בגוגל quest 2.
גם בשאר הדברים זה לא מדויק
אני די מעודכנת, הדבר הראשון שחיפשתי כשקניתי את האוקלוס שלי זה איך להתחבר אלחוטית
הנה תקראי, תגידי לי אם זה ממש plug&play:
https://www.theverge.com/22218827/oculus-quest-2-wireless-pc-vr-games-how-to
חוץ מזה, או שלא ניסית לשחק אלחוטית או שיש לך קיבה מברזל כי הבחילות שחוטפים עם כל הלגים זו חוויה בפני עצמה