קצת ירוקים בספורט הלבן: Baseline מגייסת מיליון דולר
בעוד שענפי ספורט אחרים קיבלו כבר מזמן שדרוגים טכנולוגיים, ענף הטניס נשאר קצת מאחור. Baseline הישראלית רוצה לשנות זאת באמצעות מערך מצלמות פשוט שניתן להתקין בכל מגרש בתוך דקות ואפליקציה נלווית
ענף הטניס החובבני לא השתנה יותר מידי במהלך השנים האחרונות, והוא מתבסס על עבודה ידנית, פיזית ומיושנת. המצב הנתון הוא שלמיליוני שחקני טניס ברחבי העולם אין כלי שיאפשר להם לקבל משוב לגבי ביצועיהם על המגרש – מהירות חבטות, אחוזי הצלחה, פיזור הכדורים על המגרש ועוד, והמוצר של Baseline הישראלית עושה בדיוק את זה. כעת, הוא גם מודיע כי גייס לשם כך כמיליון דולר מקרן ״דה-טיים״ ומאנג׳לים בתחום הטניס, בהם מנהל בכיר לשעבר בחברת נייקי.
מוסיפה למשחק הטניס ממד חדש
Baseline (בייסליין) פיתחה מערכת לעולם הטניס החצי-מקצועי, המורכבת מהתקן מבוסס מצלמות נייד וקל משקל הפועל ביחד עם אפליקציה למאמן ולשחקן. המצלמה לא מצריכה שינוי בתשתיות של המגרש (אין עלות התקנה וצורך בחשמל), מותקנת על עמוד הרשת, וניתנת להעברה ממגרש למגרש בפחות מ-3 דקות. תכליתה לסייע בהחלטות שיפוט, להוות כלי אימון למאמנים (באמצעות וידאו וסטטיסטיקות), ואף לאפשר אימון עצמי.
מאחורי הקלעים, נעשה שימוש באלגוריתמים מתחום הראייה הממוחשבת, למידת מכונה, בינה מלאכותית ושיערוך תנועה, על מנת לבנות תמונת מצב תלת-מימדית מנקודת מבט אחד בלבד, כלומר ללא צורך בהתקנת מספר רב של מצלמות וחיישנים מסביב למגרש. כך, ניתן להציע יכולות ניטור וניתוח מתקדמות במחיר שמבטיח להיות בר השגה לכל מועדון, קטן כגדול (אלפי דולרים במקום מאות אלפים).
״האתגר הטכנולוגי כאן הוא להיות מסוגל להפיק ניתוח מעמיק של המשחק בעזרת יחידה אחת הכוללת שתי מצלמות פשוטות בלבד, ללא חיישנים נוספים. נדרש, מצד אחד, לעקוב באופן עקבי לאחר השחקנים ולאחר כדור קטן יחסית שיכול לנוע עד כ-200 קמ"ש, ומצד שני, לחשב את מסלול הכדור בתלת-מימד ונקודת פגיעתו בקרקע בדיוק טוב. ובנוסף, הכל צריך לקרוא בזמן-אמת (real-time), כך שכל החישובים נעשים ביחידה עצמה. הפתרונות הזמינים היום בשוק עושים זאת על ידי התקנת מספר רב של מצלמות או חיישנים סביב המגרש, מה שגורר עלויות חומרה והתקנה גבוהות ומסבך את תפעולם״, הסביר לגיקטיים מיכאל שושנקי, מייסד שותף ומנכ״ל החברה.
למה דווקא טניס?
שושנקי הסביר כי הוא משחק טניס מגיל צעיר וחווה על בשרו את התסכול שבהיעדר פתרון פשוט וזמין לקבל משוב על משחק במגרש ומחוצה לו, בזמן שיכולות אלו כבר היו זמינות לענפי ספורט רבים אחרים. ״טניס אמנם נשמע לנו כספורט נישתי בארץ, אבל זהו אחד מענפי הספורט החשובים והפופולריים בעולם. ישנם 100 מיליון שחקני טניס בעולם, שמשחקים על כמיליון מגרשים, זו לא בדיוק הגדרה של "נישה"… רוב השוק מרוכז בארצות הברית (כ-20 מיליון שחקנים ו-300 אלף מגרשים) ובמערב אירופה, בה שחקני טניס מהווים 5% עד 8% מהאוכלוסיה״. כמו כן, הוא מתייחס לסוגיה הנובעת מהיעדר שופט ניטרלי על המגרש; ״תחרויות אלו הן אירועים לכל דבר, עם קהל צופים, וקיים מחסור לפתרונות שמשפרים את חווית הקהל ומשדרגים את האירוע (סטטיסטיקות במשך ולאחר המשחק, שחזורי תלת מימד, מהירויות הגשות וכיו"ב, בדומה למה שרואים בטלוויזיה)". בעתיד, מתכננת החברה להציע את המערכת גם לענפי ספורט אחרים בהם כדורעף, סקווש וטניס שולחן.
Baseline הוקמה ב-2018 על ידי מיכאל שושנקי (מנכ״ל) ויניב נחום (CTO), ובמשרדיה שבתל אביב מועסקים כ-5 עובדים. כיום מפעילה החברה מספר מערכות בשלבי פיילוט במסגרת אימונים עם מרכז הטניס ברמה״ש ומוצר ראשון צפוי לצאת לשוק לקראת אפריל 2019. בנוסף, המערכת תשולב בסדרה של תחרויות בחסות ה- International Tennis Federation המתוכננות בשוויץ ביוני 2019. המודל הכלכלי שלה מתבסס על מנוי חודשי שמחירו נע בין 200 ל-400 דולר בחודש. למשתמשי הקצה (השחקן/מאמן) השימוש הבסיסי יהיה חינם, עם אפשרות לרכוש חבילות יכולות "משודרגות" תמורת תשלום חודשי.
יש לציין כי Baseline לא נמצאת לבד בשוק; גם Playsight הישראלית רוצה להפוך מגרשי ספורט לחכמים באמצעות מצלמות וחיישנים המאפשרים לשחקנים לנתח את ביצועיהם בזמן אמת. לצד כדורגל וכדורסל, גם המוצר שלה מיועד לשחקני טניס, כך של-Baseline בהחלט יש תחרות, בעיקר בשל העובדה ש-Playsight גייסה כבר קרוב ל-40 מיליון דולר.
הגב
7 תגובות על "קצת ירוקים בספורט הלבן: Baseline מגייסת מיליון דולר"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
המערכת של החברה חדשנית בכך שהיא מאפשרת בעלות מאוד נמוכה לבצע ניתוח מעמיק ולסייע לשחקנים
זה לא מה שנכתב ולא מה שציטטתי.
המוצר השני שקיים בשוק עולה 200$ חד פעמי, פה מדובר ב 200$ לחודש (!!), זו עלות גבוהה מאוד, לא בטוח אם הם ביצעו market research מספק.
עופר,יש לך 60,000$ למערכת hawk eye?
לא ממש צריך 60,000$ ל hawk eye, יש מוצר דומה כבר בשוק שנקרא inout, הם בעצם מפתחים ממשק דומה לחלוטין שלא ברור עדיין מה ה added value שלו, על פניו זה נראה זהה לחלוטין.
יוסי, אתה מפספס את הנקודה.
היה כתוב שאין. היה כתוב "הוא מתבסס על עבודה ידנית, פיזית ומיושנת".
זה עובדתית לא נכון.
היו יכולים למקד את הכתבה בבשורת המחיר (בהנחה והיא נכונה, ראה מה כתב אלון), אבל הילה או חברת ה-PR של Baseline פשוט הכניסו טקסט שגוי.