הבנקים בישראל, כך נראה, לא מתלהבים מזה שאתם רוכשים ביטקוין
חושבים שכסף שהפקדתם בבנק יכול לרכוש לכם ביטקוין? תחשבו שוב. 'בנק אוצר החייל' חסם חשבון של לקוח בטענה שמדובר בהילך לא חוקי וקיים מתאם גבוה בין המטבע הדיגיטלי להלבנות הון ומימון טרור
חושבים על המרה של הכסף ששוכב אצלכם בבנק לביטקוין? לא בטוח שתוכלו. כך לפחות גילה לקוח של 'בנק אוצר החייל' שביקש להמיר את כספו למטבע הדיגיטלי הפופולארי ביותר וגילה כי הוא חסום לפעולה כזו.
הבנק: "הפעילות בעלת סיכון גבוה לבנק"
במכתב שקיבל הלקוח, שביקש להישאר אנונימי, נכתב:
"מבדיקה שנערכה בבנק עולה כי בחשבונך שבנדון מתבצעת פעילות הקשורה למטבע וירטואלי. הפעילות מתאפיינת בביצוע העברות לחברה בשם BITS OF GOLD, אשר באמצעותה נרכשים מטבעות אלו. מטבעות וירטואליים הינם אנונימיים ואינם מפוקחים הפעילות בהם איננה מוסדרת העל כן הינה בעלת סיכון גבוה לבנק. לפיכך, הוחלט בבנק שלא לאפשר פעילות מהסוג הזה ללקוחותינו, עד שיינתנו הנחיות ו/או הבהרות מבנק ישראל באשר לפעילות.
לאור האמור לעיל, הנך מתבקש לחדול מביצוע הפעילות האמורה לאלתר. הרינו להודיעך כי היה ולא תפעל כאמור לעיל ביוזמתך, אנו נאלץ לסרב לבצע פעולות הקשורות במישרין או בעקיפין לתחום פעילות זה".
מהרגע שנשלח המכתב, הלקוח לא יכל יותר לרכוש מטבעות דיגיטליים דרך חשבון הבנק שלו, כפי שנהג לעשות קודם לכן.
מבנק אוצר החייל נמסר לגיקטיים: "מטבעות וירטואלים אינם הילך חוקי בישראל ופעילותם אינה מוסדרת רגולטורית. כמו כן מדובר בפעילות בעלת מתאם סיכון גבוה לשורה של סיכונים, כגון הלבנת הון ומימון טרור. לכן מדיניות הבנק אינה מאפשרת פעילות זו"
זה כמו שיחסמו רכישה מחנות תכשיטים כי יש בעולם תכשיטים גנובים
אך האם הבנק נוקט במדיניות הזו בעקבות איסור חוקי? לדברי עו"ד שאול אדרת, ראש תחום בלוקצ'יין וחוזים חכמים במשרד שבלת ושות', הבנק פועל בתוקף פרשנות מחמירה של החוק. לדבריו, חוק הגמ"חים הסדיר את הפעילות של הצ'יינג'ים, שאחראיים על ההמרה בין מטבעות דיגיטליים ל'מטבעות פיאט' דוגמת הדולר והאירו.
הבנק טוען בתגובתו שקיים מתאם סיכון גבוה בין ביטקוין לשורה של סיכונים, כגון הלבנת הון ומימון טרור…
אדרת: "זה בדיוק כמו שבנקים לא חוסמים עסקאות עם חנויות תכשיטים, למרות שהם לא יודעים האם מדובר בתכשיטים גנובים או האם מדובר ב'יהלומי דם'. מדובר במדרון חלקלק – בניגוד למגמה הרווחת כיום במדינות דוגמת הולנד או יפן – ואפילו בארץ הרגולטור כבר נדרש לנושא ולאסדרה".
מבנק ישראל נמסרה לנו התגובה הבאה: "בנק ישראל לא פרסם מדיניות או הנחיות לבנקים בנושא, למעט ההודעה לציבור מחודש פברואר 2014, המבטאת את הערכתנו והערכת הרגולטורים האחרים כי מדובר בפעילות בסיכון גבוה הן למוסדות הפיננסיים והן ללקוחות הרוכשים נכסים אלו. נכון לעת הזאת, הפיקוח על הבנקים אינו מוצא לנכון להתערב במדיניות ניהול הסיכונים של הבנקים בהתייחס לנושא זה".
הגב
16 תגובות על "הבנקים בישראל, כך נראה, לא מתלהבים מזה שאתם רוכשים ביטקוין"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
איזה מהלך אידיוטי. בנק דיקטטורי. אוטוטו מסקנות ןעדת שטרום נכנסות לפעולה ומעשים אוויליים כאלה יהיו הרבה פחות מקובלים.
חסרונות של שוק סגור שנותן השירות מרגיש שאנחנו ברי מזל שאנחנו הלקוחות שלו.
לא עוד. בנקים דיגיטאליים מבוססי ארנקים דיגיטאלים זה העתיד ושטויות כאלו יהיו נחלת העבר.
גם בבנק מזרחי נדרשו אישורים מיוחדים רק משום שמדובר בביטקוין. הצד החיובי הוא שההעברה אושרה לי לבסוף.
מבין גם את הצד של הבנקים, אין פתרון קסם לבעייתיות פה.
למה הבנק צריך להתעניין איפה אני רוצה להשקיע את הכסף שלי?
היי, האם רצית להעביר ( לממש ) כספי ביטוין לשקל ולהעביר לחשבון במזרחי?
כי אני מחפש גם לעשות זאת השאלה איזה אישורים ביקשו מימך…
יש אפשרות להכין כתבה על איך קונים ביטקויין בעברית?
רעיון מעולה, הכנו כתבה:
בברכה,
צוות גייקטיים.
איך זה בדיוק כמו בחנות תכשיטים??? בחנות תכשיטים נדרש הבנק להתחקות אחר מקור הכסף ובביטקוין אין אפשרות להתחקות אחרי זה ואין הסדרה מתאימה בנושא… ״מומחה בתחום״….
כן אבל כאן הבנק מתנהל כאילו הוא צריך להתחקות אחר מקור התכשיטים.
הבנק יכול לקפוץ!
חסרים גורמים באינטרנט שיכולים להמיר לך את הכסף ממטבע וירטואלי למטבע זר/מקומי? ואם רוצים ממירים את הכסף לפייפל ומשם לשקל ישירות לחשבון האישי בצורת זיכוי של כמה מאות שקלים בחודש כל חודש לא כזה מורכב.
יש דרכים הרבה יותר רציניות להלבין כספים וכבר יצא לי לשבת עם יועץ השקעות שקשור להלבנת הון של גורמים והדוגמאות שהו נתן לי.. אפשר לעשות מהם הרבה סרטים בקולנוע
אם הבנקים מתנגדים כנראה שזה טוב לנו
אם הבנק מתנגד כנראה זה רע לבנק עצמו ולא בהכרח ללקוח של הבנק.
מפגרים. תחליף בנק. יש מלא דרכים אחרות לקנות ביטקויין.
חוצפה וטמטום.
הסיכון הוא ללקוח ולא לבנק…
אם הלקוח רוצה להשקיע במניות – גם כאן הסיכון הוא של הלקוח.
הסיבה היחידה היא שהבנק מרגיש שהכסף שהולך לכיוון הזה – לא יחזור אליו.
כלל ברזל – כל מה שסין אוסרת, תקנו.
וסין אוסרת על מסחר בביטקוין….
סין לא אוסרת על מסחר בביטקוין
היא אוסרת על גיוס באמצעות הנפקת מטבעות וירטואליים (ICOs).
כל מי שחשוב לו הביטקוין פשוט צריך לעבור לבנק אחר שאין לו מגבלות כאלו, לגרום לבנק להבין שמניעת רכישה של הביטקוין זה סיכון יותר גדול לבנק מאישור שלו.
שכחתי להוסיף: אין לי אפילו מושג באיזה זכות הבנק מחליט ללקוח שלו למי לשלם. הוא טוען שזה לא הילך חוקי? איך זה אפילו רלוונטי? אף אחד לא *דרש* מהבנק לקבל ביטקוין, דרשו ממנו לתת ללקוח את הכסף שהוא הפקיד בו. אין בזה שום סיכון לבנק כי הבנק לא משקיע מהכסף שלו, הוא רק מחזיר ללקוח את הכסף שהוא אמור *לשמור* עליו.
סליחה על האמוציונליות אבל זה פשוט מעצבן, זה לא עניינו של הבנק כל עוד הוא לא לקח מהבנק הלוואה. נקודה.