בחזרה לעבר: כיצד לשחק היום במשחקים של פעם [מדריך]
אם שמות כמו Guybrush, Dave גולדאנאקס ו-Larry מעוררים בכם געגועים, בוודאי תשמחו לגלות כיצד תוכלו לשחק היום במשחקים של פעם
במידה ונולדתם בשנות ה-80, בוודאי ישנם הרבה מאוד משחקי מחשב אליהם אתם מתגעגעים ומקווים כי תוכלו לחזור אליהם יום אחד. ייתכן כי חלקכם מכירים שיטות כאלה או אחרות כיצד לגרום ל-Monkey Island, Loom או Leisure Suit Larry לעבוד גם עם מערכת ההפעלה Windows 7, אבל עבור אותם משתמשים שאינם יודעים כיצד לגרום לחלום להפוך למציאות – אנו מציגים את המדריך המלא להפעלת משחקי DOS. רק תנסו לא להתמכר.
שלב ראשון
משחקים ישנים לא בנויים לעבוד על מערכת ההפעלה Windows 7, לפחות לא בצורה קלה כמו שהיה בעבר – בדיוק עבור כך נצטרך להוריד את דוסבוקס (DOSBox). מדובר בתוכנת מחשב שמטרתה לחקות את סביבת העבודה של DOS, על מנת שנוכל להריץ משחקים ישנים שאינם עובדים כראוי על מחשבים בעלי מערכת הפעלה חדשות יותר. מכיוון שמדובר בתוכנה בעלת קוד מקור פתוח, תוכלו להוריד אותה בחינם בקישור הבא. תשמחו לדעת שהתוכנה רצה על מגוון מערכות הפעלה כמו לינוקס, מק ועוד וכל מה שעליכם לעשות הוא לבחור את סביבת העבודה המתאימה לכם.
לאחר ההתקנה, יש שלוש דרכים בהן תוכלו להפעיל משחקים ישנים – שתיים מהן פשוטות למדיי, כשאחת מהן מציעה ממשק משתמש ידידותי במיוחד, והשנייה בסך הכל מבקשת מאיתנו לגרור את קובץ ההפעלה. השיטה השלישית דורשת מאיתנו לדעת פקודות DOS מסויימות – ולמרות שניתן להניח כי אתם מכירים את רובן, החלטנו להתמקד בשתי השיטות הפשוטות יותר.
בשיטה הפשוטה ביותר לפתיחת המשחק, עלינו לפתוח במקביל את שתי התיקיות הרצויות – האחת עם קובץ ההרצה של DOSBox, והשניה עם קובץ ההרצה של המשחק שאנו מעוניינים לשחק בו, בדרך כלל בעל אחת מהסיומות exe או bat – כעת, כל מה שעלינו לעשות הוא לגרור את הקובץ של המשחק אל קובץ ההפעלה והממשק ידע להפעיל אוטומטית את המשחק ללא כל מאמץ מיותר מצידכם.
D-Fend Reloaded
שיטת ההרצה השניה היא בעלת ממשק המושך יחדיו את כל הפונקציות האפשריות, או במקרה שלנו ב-DOSBox ומציג אותם בצורה ידידותית למשתמש. גם כאן מדובר בפרוייקט קוד פתוח וההורדה שלו היא חינמית, אותה ניתן למצוא בקישור הבא. לאחר ההורדה נבחר בהתקנה אוטומטית, ובחלונית האחרונה נבחר ב-DOSBox Installation את האופציה Version installed with D-Fend Reloaded.
לאחר ההתקנה ופתיחת התוכנה, היא אמורה לזהות אוטומטית את המצאותה של DOSBox ולהציג אותה ברשימה. כעת, עלינו לגשת לתיקיית המשחקים הישנים שלנו ופשוט לגרור את המשחקים אל חלון התוכנה. כן, זה עד כדי כך פשוט. לאחר הגרירה נוכל להעניק שם ייחודי לפרופיל המשחק, כמו גם לתיקייה בה יאוחסן מבחינת D-Fend. לחיצה על OK תוסיף את המשחק למאגר וכל מה שעלינו לעשות כדי להתחיל לשחק בו הוא ללחוץ עליו עם הכפתור הימני של העכבר ולבחור ב-Run Program. לחילופין, נוכל לסמן את המשחק וללחוץ על כפתור Run הממוקם בצד השמאלי העליון של החלון או פשוט ללחוץ על המשחק הרצוי פעמיים עם העכבר.
לאחר הרצת המשחק, באפשרותנו ללחוץ על Ctrl+F9 או Esc כדי לצאת ממנו לחלוטין – בדיוק כמו שנהגנו לעשות בעבר ולחיצה על Alt+Shift תחזיר אותנו לשולחן העבודה מבלי לסגור את המשחק. עוד תכונה חביבה שמציע הממשק היא האפשרות לבצע צילומי מסך באמצעות לחיצה על Ctrl+F5 בתוך המשחק עצמו. התמונות נשמרות בתיקיית המשחק ויכולות לשמש כתמונות לשולחן העבודה, או פשוט כמזכרת.
בשורה התחתונה
במידה והמשחקים של היום פשוט לא עושים לכם את זה ואתם רוצים לחזור אחורה אל אותם משחקים מפוקסלים, בעלי עלילה מפותחת ודמויות ראשיות כובשות – כעת זה קל מתמיד. אז מה המשחק הישן הראשון, האהוב עליכם במיוחד אותו אתם הולכים לשחק בעזרת DOSBox?
הגב
3 תגובות על "בחזרה לעבר: כיצד לשחק היום במשחקים של פעם [מדריך]"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
לתשומת לב הכותב: משחקים מבוססי מנוע scumm כמו monkey island יעבדו בדרך כלל יותר טוב עם scummVM מאשר עם dosbox.
המשחק הראשון הוא אלדין כמובן לאחר מכן הנסיך הפרסי ולאחריו דייב 1, צפרדע, וכל היתר
Done 2