הכנס הבינלאומי לטכנולוגיות רכב אוטונומי ייערך בסוף החודש בתל אביב, ויש לנו 5 כרטיסים לחלק לכם
כנס AutonomousTech ייערך בגני התערוכה ב-31.10-1.11 ויעסוק בטכנולוגיות של הרכב האוטונומי, האתגרים והדרך הטכנולוגית אל עבר הרכב האוטונומי. באירוע יתארחו מומחים טכנולוגיים בתחום כמו יו"ר הכנס, פרופ' אמנון שעשוע, והוא מיועד למהנדסים, מפתחים ואנשי טכנולוגיה ולקוראי גיקטיים מגיעה גם הנחה
צלם/תמונה: Dong Wenjie/ Getty Images Israel
נראה כי התחום החם הבא, זה שכולנו מצפים לו כבר שנים ארוכות, הוא כניסתם של הרכבים האוטונומיים לשימוש הציבור הרחב. מלבד שינוי בהרגלי הנסיעה, עם הרכבים הללו יגיעו טכנולוגיות חדשניות, שיתופי פעולה מעניינים והמון אפשרויות חדשות. אבל באיזה מצב כל אלה נמצאים היום, ומתי אנו צפויים ליהנות מהחדשנות הזו?
בימים רביעי-חמישי, 31.10-1.11, ייערך לראשונה בישראל כנס AutonomousTech – The International Conference on Autonomous Technologies. הכנס יעסוק בטכנולוגיות של הרכב האוטונומי, האתגרים והדרך הטכנולוגית אל עבר הרכב האוטונומי, ייתן נקודת מבט מקצועית על סטטוס הטכנולוגיה נכון להיום וכן ידון בהצלחות ובאתגרים שיבואו. הכנס מהווה מקום מפגש לאנשי המקצוע בתחום, המגיעים מכל מגוון התחומים הטכנולוגים המרכיבים את הרכב, ומאפשר חיבורים מקצועיים ושיתופי פעולה שייתכן שיולידו את הפיצוח הבא.
הכנס יתקיים בבית 10, גני התערוכה, תל אביב, ויארח דוברים מהשורה הראשונה בתחום, ובהם: פרופ' אמנון שעשוע, נשיא ומנכ"ל Mobileye וסגן נשיא בכיר אינטל; ד"ר כריסטוף פיילו, ראש מרכז בוש העולמי לבינה מלאכותית; פרופ' ראג' ראג'קומאר, מנהל מרכז תחבורה אוניברסיטת T-SET; פרופ' בני דניאל, סגן נשיא, פרוסט וסאליבן; מר דני שפירו, דירקטור בכיר לתחום האוטומוטיב, NVIDIA; וד"ר מיכאל ליפקה, מנהל פיתוח בכיר ב-Huawei.
מדובר בכנס היחיד בישראל שעוסק רק באספקטים הטכנולוגיים של פיתוח הרכב האוטונומי. הכנס מיועד למהנדסים, מפתחים, חוקרים ואנשי מקצוע אשר עובדים בעולם הרכב האוטונומי או בתחומים הנושקים לו, ורוצים לקבל ידע מקצועי על מצב הטכנולוגיות בתחום העבודה שלהם ובתחומים המקבילים לו. בין הנושאים שיידונו בכנס: קישוריות כלי רכב, סנסורים, ארכיטקטורה, LiDAR, מכ"ם, עיבוד תמונה, ראיית מחשב, רשת במכונית, מיפוי, סייבר ו-AI.
בנוסף, במהלך הכנס ייערך פאנל מיוחד של משקיעות בהנחיית ד"ר ענת בונשטיין, ראשת מנהלת תחליפי דלקים ותחבורה חכמה במשרד ראש הממשלה, ובהשתתפות רותי אדר, ראשת מרכז פיתוח והשקעות, סמסונג ישראל; מיכל וקרט וולקין, ראשת תחום חדשנות והשקעות, ליר ישראל; רוקסנה חורש, מנהלת השקעות, יוניון מוטורס; ללי דויד, מנהלת פיתוח עסקי, OurCrowd; ודניאל הולץ, דירקטורית פיתוח עסקי, מניב מוביליטי. לצד הכנס תתקיים תערוכה מקצועית שבה תצוגת רכבים של חברות מובילות כמו GM, BOSCH, אינוויז ועוד.
במסגרת הכנס יוכלו המשתתפים לקיים פגישות B2B באמצעות אפליקציה מבוססת טכנולוגיית קרבה אשר תוצג בכנס. מעבר לכך יתאפשרו גם פגישות עם מרצי הכנס (בהתאם לרישום והגשת בקשה מראש).
יש לנו 5 כרטיסים לחלק לכם
לקוראי גיקטיים מגיעות הטבות: 5 מכם יקבלו מאיתנו כרטיס חינם לכנס. כדי להשתתף בפעילות כתבו לנו בתגובות כיצד הרכב האוטונומי ישנה את חייכם ביומיום. חמש התשובות הכי מקוריות, מצחיקות ומעניינות שייבחרו על ידי חברי גיקטיים, יזכו את כותביהן בכרטיס חינם. שימו לב: את התשובות יש לכתוב עד יום חמישי, 25 באוקטובר, בשעה 12:00. תגובות פייסבוק לא תיבדקנה.
בנוסף כל קוראינו יוכלו לרכוש כרטיס ב-20% הנחה לשני ימי התערוכה. כדי לממש את ההטבה יש להזין את קוד הקופון GT20 בעת ההרשמה.
שימו לב: הפעילות הסתיימה. הזוכים יקבלו הודעה בהקדם
הגב
36 תגובות על "הכנס הבינלאומי לטכנולוגיות רכב אוטונומי ייערך בסוף החודש בתל אביב, ויש לנו 5 כרטיסים לחלק לכם"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
הכלב שלי מת על נסיעה באוטו ותמיד מבקש ליטופים תוך כדי.. עם רכב אוטונומי סוף סוף נוכל לשבת יחד בפנאן! מסוכן לתת לו לשבת מקדימה :)
יותר אנשים יהיו מסוגלים לחיות עצמאיים.
מכוניות ללא נהג מבטיח להפוך את חייהם של אנשים שיש להם בעיות לנסוע בגלל מחלה, זקנה, או נכות.
לאדם שיש לו רכב אוטונומי יוכל להפוך אותו למונית בזמן הפנוי של הרכב, מה שיהפוך את הרכב להשקעה במקום לנטל והוצאה:)
בעידן הרכב האוטונומי אוכל לעשות שופינג באינטרנט בנסיעות, במקום ללכת לקניון. אשאר יותר זמן בעבודה, ארוויח יותר כסף, ואעשה יותר שופינג! Win win ????????????
עם הרכב האוטונומי לא נצטרך יותר נהג תורן! יחי היציאות
לפאבים בהן כולנו נוכל לשתות בלי מצפון :)
אוכל סוף סוף לתת תשומת לב לתוכי שלי כשאני לוקח אותו לטסט שנתי. ושהוא יפסיק לנשק אותי מרחוק . אלא להתפנק יחד איתי בריפוד.
הרכב האוטונומי יוכל להוציא במקומי את הכלב לטיול בבוקר ואני ארוויח עוד קצת זמן שינה…
יהיה ניתן להשתמש ברכב בתור תירוץ לאיחורים! משהו בסגנון הרכב בחר דרך ארוכה ברבע שעה במקום מה שרציתי או התקלקל לו החיישן באמצע והוא הוריד מהירות לשלושים קמש במקום חמישים.. האפשרויות לא מוגבלות, זה עידן חדש בתירוצים מאז שבעלי חיים התחילו לאכול שיעורי בית:)
למה צריך להחזיק רכב עם יש רכב אוטונומי
אני יעשה מחקר שיבדוק כמה הכי הרבה מכוניות קיימות בזמן נתון על הכביש ואבדוק מה הגודל של הרכב עם מספר המקומות הכי נורמלי שכדאי לשים ואתחנן רכב כזה שכל מי שנמצא ברכב ירגיש כאילו הוא לבד (ויהיה רכבים שאפשר להרגיש ביחד עם עוד אנשים אם בא לכם) ואציע לגוגל לעבוד איתי יחד על זה ובעזרת המידע שלה ושל וייז נוכל גם לצמצם פקקים להעלים מקומות חניה והכי חשוב לשמור על איכות הסביבה וכל זה בעזרת נהג אוטונומי!
המכונית האוטונומית תהיה ארון בגדים בלתי נגמר, שיוכל להתנייד בין אנשים שונים. אנשים יוכלו לבחור כל בגד שירתו מתוך מכוניות עם בגדים שיתניידו ברחבי העיר.
שעה של לחץ ותסכול בפקקים באיילון => שעה של שינה ונחת בפקקים באיילון
מה עוד צריך בחיים?
כתיבת תגובה בזמן נהיגה לזכייה בתחרות של גיקטיים כבר לא תסכן את חיי
בנסיעה ברכב אוטונומי יהיה את מי להאשים באיחורים שלי :)
סוף סוף נוכל להתגלח בדרכים, להתאפר (לנשים שבינינו), לקבוע פגישות בלי לסטות מהנתיב, ולא נצטרך לריב יותר עם אנשים שחושבים שיודעים יותר טוב מwaze לאן לפנות. הללויה!!!
וגם קצת רצינות – רוב תאונות הדרכים והטרגדיות בכבישים יימנעו (בשימוש נכון ואחראי כמובן).
מאוד רוצה להגיע לתערוכה (ובמיוחד בכרטיס חינמי,כסטודנט שנה ד' שמעוניין מאוד בהשתתפות ותרומה לפרויקט הענק הזה שנקרא הרכב האוטונומי)!! הלוואי שתתנו לי את הזכות!
אוכל לסע בשבת
כשיהיה רכב אוטונומי לא נצטרך יותר מקומות חנייה כי הרכבים פשוט ייסעו כל הזמן ויעצרו רק לתדלק/לעשות טיפולים
ככה נפתרנו מבעייה לאומית (של מדינת תל אבעב בעיקר) של מצוקת חנייה
וגם בעלי הרכבים יוכלו לעשות אקסטרא כסף כאשר הרכב שלהם מסיע אחרים בזמן הפנוי
כשהוא יצא ויהיו כאלו שירצו לנסוע בו בשבת קוידש, אני אתגבר על עצמי ולא אסע. איזה שכר אקבל מריבונו של עולם!
שם שם את הילד עם בקבוק מטרנה ושולח אותו לסיבוב חצי שעה שיירדם מתי שצריך
הכותרות הראשיות ברשת השנת 2023 :
הרכב האוטונומי נכנס לחיינו, כלי הרכב החדשים דווקא מחמירים את בעיית הפקקים במרכזי הערים ובעיקר בת"א. הסיבה: יותר ויותר אנשים יעדיפו שירותי הזמנת רכב על פני השימוש בתחבורה ציבורית. כמובן התשלום יהיה במטבעות וריטואלים אלא שעכשיו עולים "גרושים".
הכותרות הראשיות ברשת השנת 2033 :
בזמן שהתעסקו עם הרכבים האוטונומיים לפני עשור ישבו להם הילדים של ביל גייס, פול אלן וסטיב גובס והמציאו שיגור אנשים ממקום למקום ובכך ביטלו לחלוטין את הצורך ברכבים אוטונומיים – איזה כיף לא הכל שחור (:
מספיק לי שיחנה את עצמו בתל אביב
בתור אבא ל-4 ילדים
ששני הילדים הבוגרים שלו הם בעלי תעודת עיוור
אשמח מאוד לעבור לשבת מאחור יחד איתם במהלך הנסיעה
ובעתיד אשמח לראות אותם יוצאים בבוקר לעבודה שלהם
נותנים נשיקה להורים ושותפים כמו כל אדם בשוק העבודה
בלי שום צורך לעזרה או סיוע.
הרכב האוטונומי בשבילי הוא שער לעולם של קבלת השונה!
חסל סדר הסעות לחוגים…זה הרגע שבו אמא/אבא יכולים להוריד את שלט 'נהג מונית', להנות מאחר צהריים נייח(!) במקום לנוע ולנוד בין חוגים או להשתתף ב'פול' הסעות!
נשמע לי כמו עתיד מבטיח…
כולם מדברים על פרודוקטיביות, על כמות המידע שיאסף מכל רכב אוטונומי. אני? אני רואה רכב אוטונומי והדבר הראשון שעולה לי לראש זה תוספת שעות שינה. עזבו אותי מלנהל פגישות עבודה כבר מהיציאה בבוקר מהבית. אני מזמין רכב אוטונומי עם מיטה מתכווננת חלונות כפולים ואטומים לאור ויוצא מהבית בפיג'מה. את הקפה הראשון של הבוקר אני אשתה כבר בעבודה. מי שכמוני יודע איך זה לישון באוטובוס בינעירוני יודע כמה זה הולך להיות אחד הדברים המבוקשים ביותר ברגע שרכבים יהיו אוטונומיים
אני עובד בחברה מאוד מתקדמת בפיתוח רכב אוטונומי בתור בודק.
כדאי שיהיה לי הרבה מושג מה אני צריך לבדוק אחרת….. :)
הרכב האוטונומי יעיר אותי בבוקר בצפצוף ייחודי, יחכה לי ביציאה מהבית, כשאכנס אליו יהיה קפה מוכן. ישאל אותי לאן נוסעים היום ויינווט את דרכו במהירות מקסימלית ובבטחה!
זה נשמע נחמד שיום אחד נזמין לילדים שלנו רכב אוטונמי שיסעו לטיול לבד, והטיול יתבצע בדיוק לפי הכתובות שנכניס לרכב האטונומי, נפקח עליהם ברוגע ברכב דרך המצלמות, נהנה איתם ביחד בכל חוויה בלי שניהיה להיות שמה פיזית, ועוד להספיק את כל העבודה, וכמובן בלי שנצטרך לשלם לנהג… או לחילופין לכייף איתם ברכב בכל הדרך בלי להיזהר מרכב עצבני מיושן עם נהג שעוקף אותך בפתאומיות…
סוףסוף לא נבזבז כוח, עצבים וזמן מיותר על לנהוג.
נוכל באוטו לעבודללמוד או סתם לעשות דברים אחרים.
יכול להיות שלא נצטרך להחזיק אוטו, רק להזמין אחד כל פעם כמו אובר..
ברגע שהרכב האוטונומי יעבוד כמו שצריך, זה אומר שהוא ידע לבד על תקלות ואז הוא יסע לבד למוסך ויחסוך ממני את האי נעימות לשמוע שקרים/אי דיוקים :-)
סוף סוף אפשר להיות מייקל נייט עם KITT מ knight rider… (ובמיוחד לישון על החלון כמוהו)
כשנעבור למכוניות אוטונומיות, במקום לקנות רכב אפתח מינוי בחברת מוניות אוטונומיות. זה יהיה זול ויעיל ככה שקשה להתלונן אבל יש שני דברים יבאסו אותי במצב החדש: ראשית, אם כבר אסע רק במוניות, שלפחות יהיה גם נהג נחמד שאפשר יהיה לדבר איתו על היום שחלף, מישהו שאפשר להפתח אליו ולדעת שלא תראה אותו יותר לעולם. ושנית (זה כבר נוגע לרכב הפרטי שאיננו) איפה אשאיר את חצאי הבורקס, בקבוקי המים הריקים שממתינים למחזור והבגדים שמחכים לכביסה אצל ההורים. אני מניח שבכנס אנשים חכמים יציעו פתרונות מתוחכמים לבעיות שהצגתי אז אשמח מאוד להיות נוכח כדי לשמוע מהם.
2024 – הרכבים האוטונומים כבר על הכבישים ומשמשים בעיקר כרכבי AI שיתופיים אשר נותנים שירות לכל המבקש.
2030 – תופעת ההתמכרות לAiCar, בדיוק כמו בעידן של ההתמכרות לטלפונים הסלולריים אנחנו סובלים מתופעה דומה ואפילו בכמה דרגות יותר גרועה, ההתמכרות ל AiCar.
לאחר נסיקה חדה במספר המתאבדים ומאופשזים בבריאות הנפש עקב ה AiCar. הרופאים יצאו בהכרזה להגביל את השימוש לשעתיים ביום, הם אומרים שהAiCar גורם לחרדות נטישה, קנאה אובססיה…
הסטטיסטיקה אומרת ב 2040, AiCar תיהיה גורם מספר אחד לגירושים וגורם מספר שתיים למוות בדרכים עקב האלימות שפיתחו בני אנוש אל הרכבים האוטונומים.
בוקר טוב לכולם ;)
מקווה שנפגש בתערוכה!
רכבים אוטונומיים יאפשר שיתופיות – רכב אחד יסע נונ-סטופ ויסיע אנשים שונים. כתוצאה מכך, הרבה שטחי חניה יתפנו בעיר ויאפשרו שיפור הדרכים או ניצול לטובת צרכים אחרים.
בנוסף, מחיר הנסיעה ליחידת קילומטר ירד דרמטית כיוון שלא יהיה נהג מונית שצריך להביא כסף הביתה.