שדרגתם ל-100 מגה? יפה, כי חוקרים כבר הגיעו למהירות 44.2 טרה-ביט לשניה על גבי סיב אופטי רגיל
לא טעינו, זה טרה-ביט לשניה בכותרת
בזמן שמהירות האינטרנט הממוצעת בישראל עומדת על קצת יותר מ-80Mbps, מהירות ההעלאה הממוצעת עומדת על כ-17Mbps (אם אתם ברי מזל) ורק מעט ישראלים מחוברים בפועל לסיב אופטי, חוקרים באוסטרליה הצליחה לפתח חיבור אינטרנט של 44Tbps – וכן, לא התבלבלנו, התכוונו לטרה-ביט בשנייה.
לא צריך אפילו להחליף את כל התשתית
לצורך הבדיקה, החוקרים השתמשו בסיב אופטי שיוצא מאוניברסיטת RMIT, ועד לאוניברסיטת מונש שבמלבורן אשר נמצאות במרחק של כ-75 ק"מ האחת מהשניה; מרחק, שעל פי החוקרים, דומה למרחק הממוצע של לקוחות מספקית האינטרנט שלהם באוסטרליה. בשביל להגיע להישג המרשים, החוקרים השתמשו לראשונה בטכנולוגיית microcomb, שהיא יעילה יותר מבחינת העברת מידע על פני הלייזרים שנמצאים כיום בכבלים.
לדברי החוקרים, שבב ה-Microcomb, שמגיע בגודל מילימטרים ספורים קולט אור ומריץ אותו דרך טבעת המאפשרת הקרנה של 80 אלומות באורכי-גל שונים, כאשר כל אלומה נושאת על גביה מידע. יחדיו, כל האלומות משתמשות כמעט בכל הספקטרום הקיים. היתרון הגדול של החוקרים טמון בעובדה שהפיתוח ניתן ליישום בקווי הסיבים האופטיים הקיימים. כלומר, ככל הנראה אין צורך בהחלפה של כל התשתיות כדי להגיע למהירות המרשימה.
"מתוך המחקר לטווח הרחוק, אנחנו מקווים ליצור שבבים פוטוניים מובנים שיוכלו לאפשר את מהירות העברת הנתונים הזו לאורך קווים אופטיים קיימים בעלות מינימלית", כך לדברי ארנן מיטשל, חוקר מטעם RMIT. לדברי החוקרים, גם כאשר הטכנולוגיה הזאת תהפוך לזמינה עבור שוק הטלקום, היא בראש ובראשונה תשמש בעיקר את הדאטה סנטרים שזקוקים למהירות מקסימלית.
כדאי לשים לב שמהירות השיא של 44.2 טרה-ביט לשניה שהתקבלה במחקר היא מה שמוגדר "Raw Bitrate". ברגע שהחוקרים עברו לניסויי מעבר וניסויי שדה, המהירות ירדה לכ-39 טרה-ביט לשניה, קצת נמוך יותר, אבל עדיין מרשים. על פי החוקרים, מסחור של הטכנולוגיה שפיתחו יהיה אפשרי בפרק זמן של כ-5 שנים.
The need for speed
תקופת הקורונה הוכיחה שהתשתיות בישראל ובעולם לא ערוכות לצריכת הנתונים של המשתמש הממוצע. נטפליקס וספקיות תוכן נוספות הורידו את איכות הוידאו בישראל (ובמקומות רבים ברחבי העולם) למשך כמעט חודשיים, וזאת לאחר שחברות האינטרנט הישראליות דיווחו על שיאים בשימוש ובצריכת תעבורת הרשת. איכות ומורכבות התכנים ברשת עולה בצורה אקספוננציאלית כל העת, ועם המעבר של אפליקציות רבות לתחומי הענן, רכבים אוטונומיים שצפויים לעלות לכביש, ועוד שלל פיתוחים, האינטרנט של כולנו רק צפוי להפוך להיות יותר עמוס ופקוק. המחקר המלא זמין באתר Nature.com
הגב
26 תגובות על "שדרגתם ל-100 מגה? יפה, כי חוקרים כבר הגיעו למהירות 44.2 טרה-ביט לשניה על גבי סיב אופטי רגיל"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
חבל שלישראל זה יגיע אולי בעוד 100 שנה, שבהרבה מדינות אנשים נהנים מחיבור של 1GB אצלנו רוב המדינה יושבת על ה15MB ביום טוב, עצוב אבל בהרבה מקרים אני משיג אינטרנט יותר טוב מנקודה חמה בטלפון מאשר מהאינטרנט הביתי וכל זה כי לאף חברת תשתית לא מתחשק לחדש את התשתיות בעיר
למה לפרוס תשתית שבקרוב ה 5G יחליף את הכל ?
מה קשור 5G לרשת הביתית ? 5G זה תקשורת סלולרית, לפחות תבדוק מינימום בגוגל שאתה לא מדבר שטויות
זה קשור ידידי, הילד צודק!
תקרא אתה, זה יחליף הכל
יפה להם
אהבתי את המהירות הממוצעת….
בפועל, הרוב המוחלט של האנשים יושבים על 40 מגה גג ושאר המיעוט מושכים את הממוצע למעלה כי הם מחוברים עם סיבים ב1000 מגה.
בדיוק מקרה שממוצע הוא חסר משמעות והיה צריך להשתמש בחציון. העלאה 17 מגה זה ממוצע של 1% עם סיבים כשכל השאר סביב 2/3/5/10.
רוב הציבור מקבל עד 20 מגה. מי שקרוב לארונות סעף מגיע ל40 ואחרים "נהנים" מהגבלה של חברות התשתית מהסיבות שלהן.
והטכנולוגיה הזו תגיע אלינו לישראל בשנת 4420…
מדהים, ובנתיים בישראל לא פורסים סיבים אופטיים שהם ירוקים במאה אחוז ולא פולטים קרינה אבל מצד שני פורסים רשת דור5 שהולכת להקרין את כולנו בגלי מיקרו ולבשל אותנו על אש קטנה 24/7. ועוד יש פה אנשים שאשכרה מחכים לזה, בורים.
לידיעתך סיבים אופטיים משתמשים בתדר של כמה טרה הרץ!!! נשמע לי מסוכן נורא.
אדיוט ממומן
סיב אופטי פולט קרינה? האמנם.
הבור הגמור הוא אתה.
התדר של 5g חלש מדי כדי לגרום נזק לבני אדם, כל הקונספירציות האלה זה בולשיט שנובע מחוסר ידע.
מה התדר של G5
תכלס
יש לי סיב של פרטנר
עולה יותר זול מבזק/הוט
ומהיר פי כמה
אל דאגה, עוד יקומו כל הקונספירטורים הבורים ויטענו בלהט משיחי שזה מסרטן, הורג, מפיץ מחלות וינסו לעשות הכל כדי לקבור את הטכנולוגיה. מעולם לא חסרנו מטורללים, ולעולם גם לא נחסר.
אני חושב שכל המטורללים האלו *מחוייבים* על פי חוק לרכוש השכלה בתחום.
החוק יהיה, פלטת שטות? הקנס שלך הוא ללכת למוסד הלימודים הקרוב ולהרשם לשנת הלימודים הקרובה. ככה אנשים אולי יפסיקו לדבר שטויות.
אמר בונה האתרים למחייתו
זה הייטק אמיתי. לא כמו בוני אתרים = פועלי בניין וירטואלים
בשעה טובה ומוצלחת, הנינים שלנו אולי יזכו לראות את זה..
ואצלנו בקרוב בטח יגבילו עוד כדי לפנות/לאפשר רוחב פס לG5
זה לא חדש ולא חריג. זה טכנולוגיה אחרת וחדשה, אולי משופרת אבל שידורים בקצבים כאלה במספר ערוצים על סיב אופטי (DWDM) קיימת כבר הרבה שנים, עם קצבים של מאות ג׳יגה לערוץ. ולכל המלעיזים – היא גם מותקנת בכל ספקי התקשורת בארץ ממזמן.
בסיבים אופטיים קיימת הפרעת תדר, אותם חוקרים בכתבה הגדילו את הפרעת התדר בסיבים כדי לקבל תוצאות גבוהות, וחבל שהסתירו ממכם שהפרעת תדר גורמת לשיבוש מגנטי שיכול לגרום לחוסר איזון ואיבוד שיווי משקל באדם , פגיעה בנדידת ציפורים, פגיעה קשה בגזע העץ וכך הלאה.
[חבל שבמדינת ישראל לא מפרסמים את הסכנות בטכנולוגיית כאוס, יש על זה פרסומים באינטרנט, לא בשפה עברית]
נשמע מופרך אבל אני לא שוללת. יהיה מעניין אם תספק סימוכין או לפחות קישורים רלוונטים בנושא.
נזק יכול להגרם כאשר תדר המשודר "נפגש" עם תדר תהודה של החומר.
לדוגמה, תדר התהודה של מים הוא 2,450 ג'יגה. מכשיר המשדר בתדר זה בעוצמה גבוהה יכול להזיק לנו.