טכנולוגיית ה-Jetpack בדרך לחיילים, תעניק להם לפחות כוח על אחד
פיתוח משותף של אוניברסיטת אריזונה ו-DARPA מציע תרמיל ריחוף שאמנם לא יאפשר לחיילים להתעופף באוויר, אך כן יגרום להם להתקדם הרבה יותר מהר מבעבר
אחת מהתקוות הגדולות שהיו לנו בצעירותנו, הוא שיום אחד יצליחו לייצר "תרמיל ריחוף" (Jetpack) שיגרום לנו להתרומם מהקרקע ולהגיע ממקום למקום באמצעות תעופה. כעת, אוניברסיטת אריזונה הצליחה להגשים חלק מהחלום המדובר, באמצעות יצירת תרמיל ריחוף (Jetpack) שנועד לעזור למי שדווקא רוצה להשאר על הקרקע.
מתל אביב להרצליה ב-8 דקות (ברגל)
הפרוייקט עליו עובדת האוניברסיטה בשיתוף עם DARPA, סוכנות ממשלתית שעיקר עיסוקה הוא פיתוחים טכנולוגיים למען צבא ארצות הברית, קיבל את השם הבסיסי 4MM, או Four Minute Mile וכאמור, מיועד לעזור לחיילים בשדה הקרב. מדובר על תרמיל ריחוף המתלבש על גבו של החייל כמו תיק גב ובתמורה יכול להעניק לו את הדחיפה לה הוא צריך על מנת להתקדם מהר יותר.
מרחק של 6.4 קילומטרים ב-4 דקות בזמן שאתה נושא על גבך ציוד רב ואפוד, הוא בהחלט משימה שנתפסת היום בלתי אפשרית לחיילים נטולי התרמיל המדובר וכאן הטכנולוגיה יכולה להפוך אותם לחיילי על, לפחות בכל הנוגע למהירות התנועה שלהם.
הניסוי עדיין נמצא בשלביו הראשונים, אך החוקרים מצליחים להגיע לתוצאות לא רעות בכלל ומאפשרים לחיילים להתקדם במהירות, גם עם התרמיל עצמו על גבם השוקל כ-5 קילו נוספים. כך, הצליחו להוריד מזמן הריצה הסטנדרטי של החייל ללא התרמיל, גם אם מדובר על כמה שניות בודדות בלבד, וכמובן, הצליחו להפחית משמעותית את כמות האנרגיה שהחייל מוציא בתהליך הריצה.
המשמעות היא שגם חיילים שאינם נמצאים בכושר מעולה יוכלו להתקדם במהירות, אלמנט שיכול להוות את ההבדל בין חיים למוות תחת הפגזה או בעת תזוזה בשטח פתוח. בעוד שהחוקרים לא חשפו יותר מידי בכל הנוגע לטכנולוגיה המפעילה אותו, ידוע כי הוא משתמש במקור כוח פנימי על מנת להפעיל מדחפים כפולים הדוחפים את החייל לרוץ קדימה, והוא כולל כונסי אוויר, אלמנט הקיים במטוסי סילון המזרים אוויר אל המנוע, הממוקמים בצידי התרמיל.
קודם כל מפתחים, אחר כך בודקים רלוונטיות
DARPA עומדת מאחורי עשרות פרוייקטים שנועדו להעשיר את צבא ארצות הברית, כגון פיתוח נשקי לייזר, הצגת ציוד קצה לשדה הקרב וכמובן, פיתוח רובוטים המיועדים להחליף את החיילים בשטחים קשים במיוחד. עם זאת, לא כל החידושים הללו אכן רואים אור יום, וייתכן שגם הפיתוח הנוכחי ישאר "במחסן" ולא יגיע אל החיילים בשטח.
כשחושבים על זה, תנאי השטח בשדה הקרב הינם קשים "ומחוספסים" יותר ממסלול ריצה פתוח, כך שחיילים לא תמיד צריכים את האפשרות להתקדם במהירות על גבי משטח ישר. כלומר, ייתכן שהתרמיל הכבד יגרום להם להתקדם אפילו לאט יותר, למרות כל הרצון הטוב של צוות החוקרים.
בשורה התחתונה, אין ספק שהפיתוח הנוכחי הוא מגניב לכשעצמו, גם אם לא יוכל לעזור לאותם חיילים ומי יודע, אולי מדובר בצעד נוסף לקראת הפיכת תרמילי הריחוף הללו לאמצעי תחבורה קביל, כל עוד הם יצליחו להרים אותנו מהקרקע, כמובן.
הגב
7 תגובות על "טכנולוגיית ה-Jetpack בדרך לחיילים, תעניק להם לפחות כוח על אחד"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
איך הגעתם ל6.4 ק"מ ב-4 דקות כשמדובר על 1 מייל (1.6 ק"מ)?
1MILE=1.6KM (land mile)
==>
4MM = 1.6KM / 4minutes =/ 6.4km / 4minutes
אנא תקנו.
זה תרגום של חן אידן, מה ציפית?
זה נשמע כמו החליפה שיש לשחקנים בTITANFALL
אנשי גיקטיים היקרים,
אני חושב שאם הרעיון היה 4 מייל ב-4 דקות, אז הם היו קוראים לזה ״מייל בדקה״ (למה לא 5 מייל ב-5 דקות…)
הכוונה היא מייל ב-4 דקות!
תודה
אני רק מדמיין את הכאב ברכיים שלהם….
נכון, אבל הם עוד צעירים………..