בכיר באפל מודה: "כמות הנוזקות במק בלתי מתקבלת על הדעת"
במשפט המתוקשר נגד אפיק, עלה קרייג פדריגי, סגן נשיא בכיר באפל, על דוכן העדים, ו"הקריב" את המקים כדי לשמור על "הגן הסגור" של iOS
המשפט בין אפל למפתחת פורטנייט, Epic Games, נמשך בימים אלו בארצות הברית ולא מפסיק לייצר כותרות. אחרי שבשבוע שעבר נפתח המשפט – בו אפיק מנסה לגרום לענקית מקופרטינו לאפשר התקנה של חנויות אפליקציות נוספות מלבד iOS – אתמול (ד') עלה לדוכן העדים קרייג פדריגי, סגן נשיא בכיר באפל, שצייר תמונה מעניינת על האבטחה במחשבים שהיא מייצרת – לעומת מכשירי iOS.
"כמות הנוזקות במק בלתי מתקבלת על הדעת"
פדריגי הגיע לבית המשפט כדי לשים דגש על אחת מהטענות המרכזיות של אפל בקרב נגד אפיק ונגד הרצון שלה לאפשר הכנסה של חנויות אפליקציות נוספות ל-iOS – זווית האבטחה. בגדול, הטענה של אפל היא שהמערכת שלה מאובטחת, אבל אם ייכנסו עוד גורמים לא מאושרים – המשתמשים יהיו בסכנה.
פדריגי הסביר למה "הגן הסגור" של אפל צריך להיות סגור – אבל על הדרך הלך וחשף את ה"בורות" בגן הפחות-סגור של החברה – macOS. לפי פדריגי, האבטחה במערכת ההפעלה של אפל למחשבים הרבה פחות מוצלחת מזו של iOS.
לדבריו, "אם ניקח את טכניקות האבטחה של מק ונפעיל אותן על האקוסיסטם של iOS – עם כל המכשירים הללו (לפי אפל, יש 1.65 מיליארד אייפונים פעילים בעולם נכון לינואר האחרון, א.א.) – זה יגיע למצב הרבה יותר גרוע ממה שכבר קורה כיום במק". הוא המשיך ואמר כי "כמות הנוזקות במק כיום לא מתקבלת על הדעת מבחינתנו, והיא הרבה יותר גרועה מאשר ב-iOS".
בכך הגן פדריגי על משפחת מוצרים אחת מבית אפל, אבל על הדרך חשף את הבטן הרכה של חלק אחר. אבל זה לא עצר שם. פדריגי נשאל אם השימוש במק בטוח, בהתחשב בעובדה שכמות הנוזקות במערכת הדליקה נורות אדומות גם במשרדי ההנהלה בקופרטינו. הוא כמובן השיב שכן, אך השווה את המק לרכב – שכל עוד יתופעל נכון וייסע לפי כללי הדרך יהיה בטוח לחלוטין. אבל מה אם לא?
ובכן, לפי פדריגי במצב כזה, שבו לא נוהגים ב"רכב" על פי החוקים, ייתכן מאוד שזה לא ייגמר טוב. למעשה, הוא חשף כי כמה מבני משפחתו שלו היו "נהגים לא זהירים" עם המק שלהם, ונדבקו בנוזקות כאלה ואחרות בזמן השימוש בו.
בהתאמה, פדריגי הדגיש כי בניגוד ל"רכב" שהוא המק – באייפונים יכולים להשתמש כולם, כולל ילדים, מבלי להסתכן בחשיפה לגורמים זדוניים (או לפחות לא באותה הרמה). "עם iOS הצלחנו לבנות מוצר שבו ילדים, אפילו פעוטות, יכולים להשתמש באופן בטוח", אמר פדריגי.
הווירוסים ב-PC ולא במק? כנראה שלא
בעבר אפל ניסתה למצב את המק לא רק בתור האלטרנטיבה המעוצבת והיוקרתית יותר לעומת ה-PC, אלא גם כאלטרנטיבה ברמת האבטחה. לפני יותר מעשור הריצה אפל פרסומות שבהן "איש ה-PC" מציג למק את כמות הווירוסים שבהם נדבק והמק (השחקן ג'סטין לונג, שכבר הספיק לחצות את הקווים) מדגיש "ב-PC, לא במק".
עם זאת, נראה שהמשפט מול אפיק – שבו כ-90% מהמכשירים של אפל "עומדים למשפט" (לפי פדריגי, זה מספר מכשירי ה-iOS מסך המכשירים הכולל של אפל) – אפשר לפגוע גם בתדמית של ה-10% האחרים. נראה שבאפל העדיפו לספוג מכה בכנף כשזה מגיע למקים, העיקר לנצח בקרב על ה-iOS.
הגב
9 תגובות על "בכיר באפל מודה: "כמות הנוזקות במק בלתי מתקבלת על הדעת""
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
התכוונתם "אפשר התקנה של חנויות אפליקציות נוספות מלבד iOS " לAppStore
וזה למה מק לא חסר תועלת כמו אייפון…
דואגים להשתמש הפשוט? תעשו שזה דורש התעסקות בכדי לאפשר צד שלישי.
א.א.
הטענה שלו מאוד נכונה,
שצריך לדעת להשתמש ולהיות "נהג זהיר",
אבל זה ככה גם ב pc ואנדרואיד, ואנשים מסתדרים עם זה מצויין.
שלא יעשו טובות.
מי שרוצה אבטחה במחשב – רק לינוקס
יש הפצות שיקרעו לווינדווס ולמאק את הצורה מבחינת אבטחה, וגם ubuntu, Linux mint לא רעות בכלל. בגלל שכל המחשבים החשובים בנויים על לינוקס יש עדכוני אבטחה, והעלות היא מחיר מחשב + מחיר דיסק און קי (אפשר להשתמש במיותר אם הנפח שלו לפחות 4gb). עכשיו ubuntu עם כל הגרפיקה שצריך ואין מחסור בתכנות, מלבד MS office, וגם פה libre office כבר הגיע למצב שהוא עושה עבודה מעולה.
זה לא נכון לינוקס לא יותר מאובטחת מווינדוס מבחינת שכבות הגנה לווינדוס יש הרבה יותר שכבות אולי בגלל שללינוקס יש פחות נוזקות טז יש הרגשה שהיא יותר מאובטחת אבל זה לא נכון אין מה להשוות בכלל
לינוקס מעולם לא הייתה טובה באבטחה, זו רק השלייה כי אנשים לא משקיעים לפרוץ את המערכת הפעלה הזאת כמו לוינדוס ומק.
רוב האנשים בעולם שמריצים לינוקס אפילו לא מעדכנים אותה ונשארים בגרסאות ישנות, ראה blog של Linux Mint, הם דיברו על זה.
לינוקס ממש לא. נכון שיש מערכת לניהול הרשאות אך זה די מפגר .
צריך לעשות כמו באנדראוד הפרדת זיכרון לכל אפליקציה .
הצהרת כוונות וכו, ווינדוס קצת שיפרו אבל עדיין גרוע . כי זה או שיש גישת ניהול להכל או כלום.