עוקץ האייפונים הגדול: אפל שילמה ליזמים כדי למחזר מכשירים, אבל להם היו תוכניות אחרות
אפל תובעת 31 מיליון דולר קנדי מחברה שהייתה אמורה לפרק ולמחזר מכשירים, ובמקום זה החליטה למכור אותם. החברה: אלו כמה עובדים סוררים
לפני מספר שנים הציגה אפל רובוט ידידותי שיכול לפרק אייפונים לגורמים בתוך 11 שניות לצורכי מיחזור החלקים השונים. וכשהיא לא מפרקת בעצמה את האייפונים שלה, אפל שולחת את המכשירים לפירוק ומיחזור אצל "שותפות מיחזור" שלה. אבל עכשיו אפל תובעת את אחת מהשותפות הללו, שמכרה לכאורה כ-100 אלף מכשירי אפל שנועדו למיחזור.
טונות של מכשירי אפל נמכרו בסין במקום ללכת להשמדה
מכתב התביעה שנחשף על ידי The Logic עולה כי אפל שכרה את שירותי GEEP בנובמבר 2014 ושלחה לחברה כמעט 532 אלף אייפונים, כ-25 אלף אייפדים וכמעט 20 אלף שעוני אפל לצורך מיחזור. לטענת אפל, בביקורת של החברה במפעל של GEEP הבחינו הבוחנים כי חלק מהמוצרים מועברים לאיזור שלא מכוסה על ידי מצלמות האבטחה, ועל כן החליטה החברה לבדוק את המספרים הסיריאליים של המכשירים שנשלחו לחברה.
מהבדיקה של אפל עולה כי כ-18% מכלל המכשירים שנשלחו ל-GEEP היו פעילים ומחוברים לרשת סלולרית. על פי כתב התביעה מדובר בכ-5.8 טון של מכשירי אפל שעזבו את המפעל כשהם שלמים ופועלים ונמכרו לכאורה בשנית. בנוסף, אפל טוענת כי מדובר רק במכשירים עם מודמים, אותם היא יכולה לאתר. אולם אייפדים ושעונים ללא מודם סלולרי לא ניתנים לאיתור ולכן המספר הסופי של מכשירים אשר נמכרו כמוחדשים יהיה גבוה אף יותר.
לטענת אפל, המכירות הללו פגעו בביקוש למוצרי אפל חדשים, יצרו בעיות בטיחות בקרב הצרכנים ופגעו במותג של החברה, ועל כן היא תובעת מ-GEEP סכום של כ-31 מיליון דולר קנדי בתוספת לכל ההכנסות ממכירות המכשירים. אבל אז מגיע טוויסט מעניין.
במקום להתגונן כמצופה, החברה הקנדית לא הכחישה את דבר הגניבה, אלא הודיעה כי היא תובעת 3 עובדים שלטענתה גנבו את המכשירים מתחת לאף של החברה והטיסו אותם לסין, שם הם נמכרו לכאורה. ובטוויסט על טוויסט, אפל טוענת שאותם 3 עובדים הם בכלל בכירים בחברה, מה שלטענתה מוכיח שמדובר בתחבולה מתוכננת היטב של החברה כולה לכאורה. ב-GEEP טוענים כי אותם 3 עובדים לשעבר "יצרו או פיברקו מסמכים כוזבים שטוענים כי אותם מכשירים גנובים הושמדו, בין אם בצורה ישירה או לא ישירה", וכמו כן טוענים שהחברה עצמה לא הרוויחה כסף מהמכירה החוזרת של המכשירים, אלא הפסידה כסף בעקבות ביטול החוזה של אפל.
נזכיר כי מכשיר אשר נשלח למיחזור או אפילו לתהליך של חידוש איננו כשיר למכירה. בתהליכי מיחזור החברות מפרקות את המכשירים לגורמים כמו קובלט, זהב, מתכות אחרות, וזאת כדי להשתמש באותם גורמים בשנית ולחסוך עלויות ייצור וכמובן פסולת אלקטרונית. תהליך החידוש שונה והוא כולל בדיקה מקיפה של הרכיבים השונים, כדי לוודא שהמכשיר בטוח לשימוש וראוי למכירה. במקרה הצורך, החברות מחליפות את המסך או סוללת המכשיר למשל, ורק לאחר מכן מוכרות את המכשיר במחיר מוזל.
הגב
10 תגובות על "עוקץ האייפונים הגדול: אפל שילמה ליזמים כדי למחזר מכשירים, אבל להם היו תוכניות אחרות"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
אפל תמיד אהבו להשתמש בתרגילים מתוחכמים בשביל להוציא כמה שיותר מהלקוחות שלהם, חברה בחרה למכור טלפונים שמישים ללקוחות שלא רוצים לבזבז כסף על מכשיר שהם לא צריכים במקום ליצר טונות של פסולת, כל הכבוד להם (ברור שהאינטרס של אותה חברה היה לגמרי כלכלי אבל הוא טוב גם לסביבה וגם לצרכן)
ignore this troll
בוצע
סתם שם- כנראה שהשינאה והעיוורון שלך לאפל טעה- לפחות הפעם, אפל שלחה את המכשירים מסיבה מסוימת וחתמה חוזה
ברגע שאפל מתנהלת לפי החוזה והצד השני לא, אז היא בסדר לגמרי ויוצאת צודקת
הכל לגיטימי, רק שאפל מנסה לנופף כל הזמן כביכול בדגל של שמירה על הסביבה ואפילו מנסה להצדיק ככה פגיעה בצרכנים, כמו זה שהם הולכים למכור אייפונים בלי מטען. אז כן צריך לדבר על הצביעות שלהם כשהם תובעים חברה על זה שדאגה לזהם פחות.
בפעם הבאה שתראו ״אייפון מקורי״ במחיר פצצה באליאקספרס…
מה שמטריד זה שאפל מודה שהיא מאתרת את מיקום הלקוחות שלה
איפה קראת את זה? לפי מה הסקת שהיא מאתרת מיקום של הלקוחות?
אפל טוענת כי מדובר רק במכשירים עם מודמים, אותם היא יכולה לאתר.
החברה שהתחייבה למחזור הפרה את ההסכם ועם זאת עשתה פעולה של איכות סביבה נטו – שימוש מחדש.
מחזור עדיף על זריקה לפח שגורמת להפרשת מתכות וכימיקלים מהבטריה שהם זיהום בלתי הפיך לאדמה ולמים, ומה שעדיף עליו זה שימוש מחדש לטווח הרחוק.