בכיר באפל: התקנת אפליקציות לא מהאפסטור היא "החברה הטובה ביותר של פושעי הסייבר"
אפל מנסה לשכנע את הציבור שהאיחוד האירופי עומד לפגוע באבטחה של המכשירים שלהם. האמנם?
בימים האחרונים נצפה בליסבון מחזה שלא ראינו מזה הרבה זמן: כנס טכנולוגיה, עם דוברים, פאנלים וקהל חי של עשרות אלפי אנשים – אתם יודעים, כמו לפני שנתיים. כנס Web Summit 2021 הביא עימו לא מעט דוברים מעניינים, אבל אחד הבולטים שבהם היה קרייג פדריגי, ראש מחלקת תוכנה באפל והאיש עם השיער והבדיחות העבשות מאירועי ההשקה של אפל. במסגרת ההרצאה שלו, פדריגי תקף את הקונספט של Sideloading, כלומר התקנה חיצונית של אפליקציות, ויש לו סיבה טובה לזה.
האייפון הוא ביתך – שמור עליו
"כשאנחנו משווים את iOS לפלטפורמות אחרות, הסיפור ברור", אמר פדריגי על הבמה, וטען כי בכל חודש מתבצעות 5 מיליון תקיפות על מכשירי אנדרואיד, בעוד מכשירי iOS כמעט ולא סובלים מבעיות שכאלו. פדריגי טוען שהסיבה לכך שפלטפורמות אחרות פרוצות כל כך לעומת iOS נעוצה בקונספט של Sideloading, שעוקף את הגנות האפסטור.
"המטרה שלנו באפל אף פעם לא הייתה למכור הכי הרבה" טען פדריגי ולפחות אותי לא ממש שכנע. "המשימה שלנו היא לספק לאנשים אופציה למה שאנחנו חושבים שהוא הכי טוב". פדריגי השווה את האייפון לבית שציידתם במערכת האבטחה הטובה ביותר, כדי למנוע מפורצים להכנס אליו, בעוד אתם רואים שה"שכנים" שלכם סובלים מפריצות שוב ושוב. "אבל אז החוק החדש עובר… וכולם חייבים להתקין דלת שתמיד פתוחה… וחלק מהשכנים שלכם אוהבים את הרעיון, אבל אתם לא בטוחים כל כך לגבי זה. כי ברגע שהדלת מותקנת, כל אחד יכול לעבור בה".
פדריגי מתייחס לחוק השווקים הדיגיטליים של הנציבות האירופית. אם החוק יעבור, הוא יכריח את אפל לאפשר למשתמשיה להתקין אפליקציות על גבי מכשירי iOS גם שלא דרך ה-App Store שלה. פדריגי אמנם מתחנף מעט למחוקקים האירופאים, וטוען כי הם לרוב מקדימים את זמנם במובן הטוב של המילה, אבל במקרה הזה, כך לטענתו, הם נוקטים בצעד שיקח את עולם האבטחה לאחור.
ומה בנוגע לאפשרות הבחירה של הלקוח? ובכן, גם כאן לפדריגי יש תשובה מוכנה מראש, ולטענתו, ברגע שהאפשרות של Sideloading קיימת, להאקרים יש דרכים שונות לרמות משתמשים ולגרום להם להוריד אפליקציות נגועות. פדריגי מציג לדוגמה אפליקציה לאנדרואיד לאיתור מגעים עם חולי קורונה בקנדה שהתגלתה כתוכנת כופר, ונוקב במקרים שבהם האקרים יצרו חיקויים לחנות האפליקציות של גוגל כדי שהמשתמשים יחשבו שמדובר בחנות הרשמית בזמן שהם מתקינים נוזקות שונות.
בהמשך נאום ההפחדה של פדריגי, הוא אומר כי יכול להיות שאתם יודעים היטב איך לזהות נוזקות ואפילו מעדיפים להימנע לחלוטין מ-Sideloading, אבל הילדים, ההורים והחברים שלכם לא – והוא טוען כי מכשיר אחד שידבק בנוזקה יכולה להוביל לנזק לרשתות שלמות ולגרום למכשיר שלכם להיות פחות בטוח, על אף שאתם יודעים היטב מה אתם עושים.
במקרה שבו אפל תהיה חייבת לאפשר התקנת אפליקציות ממקורות חיצוניים, פדריגי אומר שתתחיל "בהלה לזהב" של ההאקרים. "אני חושב שעדיף לתת למשתמשים אפשרות בחירה בין אייפון עם גישת האבטחה, לבין מכשירים אחרים שמאפשרים Sideloading".
פרשנות: נאום הפחדה דמגוגי חסר היגיון פנימי
באופן מאוד מעניין, פדריגי לא מזכיר את העובדה שאולי iOS לא מאפשרת התקנה של אפליקציות חיצוניות, אבל מחשבי ה-Mac של החברה מאפשרים זאת פחות או יותר מאז ומתמיד, ובאפל מוצאים בכל זאת את הדרכים להגן על המשתמשים שלה. אם נעקוב אחרי ההיגיון של נאום פדריגי, הרי שמספיק שלמישהו אחד מהמשפחה שלכם (הו לא, רק לא המשפחה שלכם) יש מק, כל הרשת שלכם פרוצה וכל שאר המכשירים שלכם, אם הם לא iOS כמובן, פרוצים לכל דורש. במובן מסוים, התקנתם בבית שלכם את הדלת הפרוצה ההיא וכל אחד יכול להכנס בה, אבל רק לא לקחת את הכספת שבה שמתם את התכשיטים. כל השאר – רק בואו וקחו בחסות אפל.
לאפל אין שום בעיה לתת לכם בחירה כשזה נוגע ל-Mac, אבל כשזה נוגע למכשיר הדגל שלה שאחראי על רוב ההכנסות שלה, היא כבר לא עוברת על זה בשתיקה. כשזה נוגע להכנסות שלה מכל עסקה שמתרחשת בתוך כותלי האפסטור (עד 30% מכל עיסקה, אם שכחתם) – זו כבר הכרזת מלחמה על הבית. פשוט לא בטוח שזה הבית שלכם.
הגב
19 תגובות על "בכיר באפל: התקנת אפליקציות לא מהאפסטור היא "החברה הטובה ביותר של פושעי הסייבר""
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
זו לא הפחדה אם זו האמת
במילים אחרות אפל אומרת שכולנו אידיוטים חסרי אחריות שאסור לתת להם את זכות הבחירה מה ומאיפה להתקין אחרת נחריב את העולם
גם מכריחים אותך לחגור חגורת בטיחות אז זה גם אומר שהמדינה אומרת שכולנו אדיוטים חסרי אחריות וכו?
חוגורה אני חוגר מבחירה, לצאת מהרכב במהירות מהשמשה זה מגניב אבל חד פעמי, ובמקרים רבים לא תלוי בי,
וכן, אידיוט חסר אחריות זה תיאור די טוב ללפחות 20% מהנהגים בישראל שבגללם אמליץ גם לך לחגור תמיד, אבל אם אתה בוחר לשחק רולטה רוסית שיהיה לך בכיף…
בכל מקרה אף אפליקציה זדונית לא תהווה איום על החיים שלי וכל עוד זה לא פוגע באחרים זה לא עניינו של אף אחד מה אני מתקין, האחרים יכולים להמישך להשתמש בחנות האפליקציות הרשמית בדיוק כמו באנדרואיד.
ומי אמר שמכריחים אותך לחגור זה דבר תקין במדינה חופשית. אל תפגע באחרים, אבל זכותך לפגוע בעצמך
לפי מה שכתוב אפשר להבין שלמי שכתב או עשה העתק-הדבק (ותירגם) יש אנדרואיד או שהוא לא הכי מתחבר לאייפון
התקנה של אפליקציות חיצוניות-הוכח וכל פעם מוכיח את זה שזה פתח גדול מאוד לוירוסים,נוזקות,רוגלות ועוד….
שוב אני אדגיש מוכח-מוכח-מוכח
לגבי ההשוואה של אייפון מול מאק/מק
-כמות המקים לעומת האייפונים זניח
-סוג התוכנות שצריך למחשב/מק מחייב את אפל לעשות התקנה חיצונית
-לגבי העמלה יש חילוקי דעות
מי שלא רוצה לפתח באייפון לא חייב
אבל גם למרות העלמה הגבוהה לפי כל הנתונים מי
אותה אפליקציה באייפון ובאנדרואיד
באייפון ריווחית יותר
כמו כן, הוכח שאם אי אפשר בכלל להתקין אפליקציות, אז זה עוד יותר מאובטח! בנוקיות הישנות לא יכלת להתקין כלום, ולכן לא היו וירוסים! לכן אני מציע להוריד את האפסטור
אתה פשוט מתעלם מה שנאמר,
בסוף המשתמש קצה יוכל לבחור אם לחשוף את המכשיר שלו לוירוסים או להשאר בבועה המוגנת של המפלגה(סליחה… אפל).
היום אין את האפשרות הזו,
אם אפל הייתה חברה קטנה אז לא היה שום הצדקה לכפות עליהם דבר וחצי דבר, אבל מכיוון שמדובר במפלצת, יש מקום לשקול זאת.
עוד כתבה שמתאמצת לקטול את אפל אבל מה לעשות שקרייג צודק. Sideloading מגביר את האפשרות לפריצה לטלפון ומי שמעוניין באפשרות הזאת יכול לא לקנות אייפון. וחוץ מזה למה הכתב לא מוטרד מהעובדה שלא ניתן לעשות sideloading לאקסבוקס או לסוני ולמרבית הטלביזיות החכמות? אולי כי יש הייפ להיות נגד אפל?
אולי כי החברות מוכרות בהפסד את הקונסלות ומרוויחות רק מהחנות, ואם יפתחו זה הסוף של משחקי offline?
או אולי כי הכתב פשוט לא יודע על מה שהוא כתב….
נקודה טובה, חוסר האפשרות להתקין אפליקציות על טלוויזיה חכמה ראוי לתגובה זהה, במיחד שהם אפילו לא דואגים לעדכן אותם וחלק מהאפליקציות מפסיקות לעבוד, כנראה זה לא היה מיצר כמות דגובות כזאת.
האמת: משתמשי אייפון אינם הרפתקנים וסקרנים מספיק ומסתפקים בתפוח המוצע להם.
החובה: התפוח אינו מספק להם הקלטת שיחות מובנית, חיבור Type C, וגם לא חבר ופעל למחשב.
ולשאלת המיליון דולר: במידה ויוטמעו שינויים אלו בתפוח, מיליוני משתמשים חדשים ירכשו את המכשירים, אז כיצד חברה כמו אפל מוותרת מראש על כמות כפולה ואולי משולשת של משתמשים שהיו הופכים את "הבית שלה" למכניס פי כמה ?
תשובות כמו: ויתור מראש על תביעות, הכנסות מחיבור קנייני, אינם קבילות!
הכנסות מהאפסטור.
קל.
האמת שלהכליל את כל מליוני משתמשי האייפון ולקטלג אותם תחת הכותרת לא סקרנים מעיד יותר עלייך מאשר עליהם
אינך יכול להיות סקרן מספיק כשאתה מקבל את מה שמוצע לך ואומר תודה. אין הרבה מה לעשות עם אייפון (לא פתוח) למעט משימות שגרתיות.
האיחוד האירופי הוא גוף דיקטטורי ומרושע. היום הוא אומר לאפל איך לייצר את המוצר שלה. מחר הוא יגיד לכם.
יש משהו בדבריה של אפל לגבי הסכנה באיפשור סייד לואדינג אבל הטענה שלהם צריכה להיות משהו בסגנון: ״זה המוצר שלנו ואנחנו נעשה איתו מה שאנחנו רוצים, כל נסיון להתערב בעבודה שלנו גם לא מוסרי, וגם יגרום נזק לחדשנות״
אבל אחרי שהם מכרו לך את המוצר ? של מי המוצר שלהם או של שלך ?
למה לעשות את זה? באמת שמי שרוצה אפליקציות חיצוניות שיקנה אנדרואיד, לי ד"א יש טלפון אנדרואיד.