”אנובה, תעשי לי סטייק”: בישלתי ב”סו-ויד” ועכשיו אני מכורה

גאדג’טים עוזרים לנו בכל תחומי החיים היום, אז למה לא במטבח? מורן לשם-בר סקרה את מכשיר ה-Sous-vide של Anova והיא כבר לא יכולה לחכות לסטייק הבא

צילום: גיקטיים

אתם בטח שואלים את עצמכם, איך הגיע מכשיר בישול לסקירה בגיקטיים? אז למי שבאמת צריך תשובה, אצטט את זו שנתתי לעורך הראשי של גיקטיים: ״יש לזה Wi-Fi? זה מתאים לגיקטיים״. והדעה שלו לא איחרה להגיע ״מבחינתי, אם יש לזה כפתור Power, זה כנראה יעניין את הקהל שלנו״. אז כן, הוא צודק. לאחר חפירות בלתי מתפשרות לאחראית על ההוצאות בבית (לא אני) ואפס יכולת לדחות סיפוקים (אני), הצטרפנו למשפחת ה-סו-ויד, וגיליתי איזו משפחה מופלאה זו.

לפני שנתחיל בסקירה עצמה, נסביר שהמכשיר שבחרתי הגיע באמת מתוך היותי גיקית. אנובה היו סטארטאפ שהשיק קמפיין מתוקשר להפליא בקיקסטארטר, וביוני 2015 סיים את הקמפיין בו גייס 1,811,321 דולרים מ-10,508 אנשים שבחרו לתמוך במוצר. פחות משנתיים אחר כך, חברת אלקטרולוקס רכשה את הסטארטאפ ב-250 מליון דולר.

מה זה בכלל Sous-vide?

צילום: גיקטיים

כדי לא לחפור יותר מדי בצד הבישולי, ולהתרכז בצד הגיקי של העניין, נסכם שהיתרון הגדול של בישול בואקום באמבטיית מים מתרכז בעובדה שבמקום לקבל מרקמים שונים במנה, עם רמות מוכנות שונות, כמו סטייק אחד שהתייבש ואחר שלא נעשה בכלל, בישול ב-סו-ויד מאפשר בישול אחיד לכל הנתח, לכל נתח. אם נתעכב לרגע על הנושא, בישול בואקום מנטרל את המבודד ואויב האוכל – אוויר, ומנגיש את הנתח למוליך המצוין – מים – מכל הצדדים. נשמע פשוט? זה באמת פשוט.

היתרון השני הוא שלמעשה האוכל יכול לחכות לכם, במקום שאתם תחכו לו. מה זה אומר? שהזמן שאתם מבשלים נתח (אם מדברים על בשר או עוף) ישפיע על המרקם, אבל מרווח הטעויות הוא מאוד רחב וצורת הבישול מאוד סלחנית לטעויות. בשורה התחתונה, לשכוח לשעה סיר על הגז ישרוף לכם ככל הנראה את אוכל (אם לא את כל המטבח), שעה נוספת באמבטיית ה-סו-ויד ככל הנראה רק תרכך את הנתח ואפילו תשביח אותו.

רכשתי את ה-Anova Precision Cooker, ומאז ההוצאות לא נגמרות

המכשיר של אנובה הוא למעשה זרוע שמכניסים לתוך המים, שנקרא גם ראנר, עם תופסן ועם מסך מגע בחלקו העליון ששולט על הזרוע שמתחממת ועושה סירקולציה למים.

עלות המכשיר נעה בין 99 דולר לגרסת הננו, שמגיעה ללא Wi-Fi, עם הספק של 750 ואט, מה שאומר שייקח לה הרבה זמן לחמם את המים בכלי; 199 דולר לגרסה שאותה רכשתי, שכוללת ווייפי והספק של 1,000 ואט שתחמם חצי גסטרונום (כלי הקיבול) לטמפרטורה של 60 מעלות בערך ב-30 דק; ו-399 דולר לגרסת ה-PRO בהספק 1,600 ואט, המקצועית והגדולה מבין האופציות.

אבל הרכישות לא מסתיימות שם. כדי לבשל באמצעות האנובה, צריך גם גסטרונום או חצי גסטרונום (112 ש”ח). אפשר לרכוש זולים או יקרים כרצונכם אבל חשוב לוודא שהם יודעים לעמוד בטמפרטורה של עד 92 מעלות לפחות אז במקומכם לא הייתי רצה לרכוש מכל החנויות המוזלות, אלא בודקת. הנה מדריך טוב של אדי רוזנבלט בנושא. נושא נוסף הוא המכסה או האפשרויות שעומדות לרשותנו כדי למנוע אידוי של המים בטמפרטורות גבוהות. במכסה צריך לבצע פתח שיתאים להכנסת המכשיר (39 ש”ח למכסה עם פתח מותאם) או לרכוש כדורים שמכסים את המים עם מגנטים שמשאירים את האוכל בתוך הנוזלים ומונעים אידוי (70 ש”ח באמזון לדוגמה)

הרכישה הבאה שלי היתה מכונת ואקום. אני בחרתי במכונה שיודעת להתמודד עם נוזלים (אימת כל מכונת ואקום) בצורה טובה יחסית, אני הוצאתי 600 ש”ח למכשיר CASO 125. ואת מה נוואקם? צריך לרכוש שקיות (100 ש”ח ל-2 גלילים של CASO)! שגם הן יודעות להתמודד עם טמפרטורות גבוהות (לא כל שקית זיפלוק תתאים פה).

אחרי שסיימנו עם הגסטרונום, מכונת הואקום, שקיות תואמות, נותר לנו להתמודד עם הדחף לקנות גם ברנר (50 ש”ח לאחד סביר באמזון) כדי לסיים את פעולת הסו-ויד בצורה יפה או ״להתפשר״ על מחבת יצוקה טובה שתיתן שריפה אימתנית לשומן אחרי התהליך.

כמה הוצאתי עד עכשיו? לא יודעת, הפסקתי להסתכל בחיובים של כרטיס האשראי בשלב מסויים (סתם, סתם, תחשבו לבד). טיפ – קחו בחשבון שלכל מוצר יש את הגרסה הסינית הזולה שלו, אז תעשו את הבדיקות שלכם לפני רכישה.

כמו כן, תמיד אפשר להעדיף את הגרסה הזולה ולא לקנות מיכל, שקיות יקרות וגסטרונום  אלא להשתמש בסיר ובשקיות זיפלוק. זה לא יתאים לכל המתכונים, אבל זו דרך להבין אם בא לכם בכלל לצלול לשיטה.

נתחיל לבשל?

רגע, עוד לא. כאן בכל אופן זה לא בלוג בישול אלא אתר טכנולוגיה. ולאנובה יש אפליקציה שמפעילה את המכשיר, כן, גם מרחוק באמצעות Wi-Fi. עכשיו אפשר להתחיל לבשל.

כדי לבשל, צריך להכין שקית ואקום ולהכניס אליה את האוכל והתיבול. כדאי לוותר כמה שאפשר על נוזלים (האוייב) ולתבל במלח ופלפל, עשבי תיבול ולמרוח אם רוצים מה שמתאים כמו מייפל, דבש ועוד, לפי המתכון המבוקש.

אחרי שמילאנו את השקית, סגרנו אותה בואקום, נכניס אותה למים. בשביל זה, כדאי להדליק ולהכין את המים והמכשיר בחשמל – עוד לפני הכל כדי להתחיל לחמם את המים. בערך חצי שעה יקח לאנובה לחמם את המים אז קחו את זה בחשבון או קצרו זמנים באמצעות הוספת מים רותחים למיכל.

אחרי שהכנסנו את הראנר למים, קיבענו אותו ובדקנו שיש מים מעל לקו המינימום, נפעיל את האפליקציה שוב כדי שתודיע כשהמכשיר הגיע לטמפרטורה המבוקשת והרצויה (לפי מגוון מתכונים מאוד מדויקים באפליקציה או בלוגים מומלצים וקבוצות נהדרות בתחום).

חכו לעדכון מהאפליקציה

האפליקציה תקרא לכם לאכול. צילום: גיקטיים

זהו? יופי. עכשיו אפשר לכוון את הזמן לבישול, לשים את האוכל ולשכוח ממנו עד שהאפליקציה תשלח הודעה שהאוכל מוכן. קל, לא? ויותר מזה, אם לא הספקתם, אתם לא בבית, נרדמתם או פשוט לא ליד המכשיר, האנובה תמשיך לשמור על הטמפרטורה של המים ולעבוד גם אחרי הצפצוף עד שתכבו אותה, כדי שהאוכל לא יתקלקל. גאוני לא?

כשהאוכל מוכן, כדאי להוציא את האוכל מהשקית לצלחת נפרדת (טיפ – תגזרו את הפינה ותוציאו את הנוזלים לכלי נפרד, אתם תרצו להשתמש בהם אחר כך), ולייבש באמצעות נייר מגבת טוב טוב כדי שבזמן הצריבה הסופית על מחבת או בברנר (או על הגריל), לא נעלה את הטמפרטורה של כל הנתח אלא רק נצרוב אותו מבחוץ, כדי לייצר אפקט מייארד – פירוק של החלבון והשחמה.

את הנוזלים ששמתם בצד אתם זוכרים? יופי. בחלק ניכר מהמתכונים תוכלו להוסיף לציר קצת יין ותבלינים ולהפוך אותם ליופי של רוטב. באחרים תוכלו פשוט לשמור כציר ולהקפיא כדי להשתמש בתבשילים אחרים.

זהו, עכשיו אפשר לאכול את המנה או להקפיא אם אתם לא מתכוונים לאכול בשעות הקרובות (שימו לב, חשוב לשים אותה ישר באמבטיית קרח ביחס של 50% קרח, 50% מים כדי לרדת מהטמפרטורות המסוכנות כמה שיותר מהר. טבלת זהירות תוכלו למצוא פה).

היופי בבישול בסו-ויד הוא שבפעם הבאה תוכלו להפשיר חזרה בסו-וויד למשך שעה בערך בטמפרטורה שלא תעלה על זו המקורית שעשיתם (כדי לא להעלות את טמפרטורת הנתח), לצרוב במחבת, ברנר או גריל, ובתאבון!

למה כן?

צילום: גיקטיים

כי זה לגמרי הייטק, ובישול בסו-ויד הוא קל. ברגע שמבינים אחרי ניסיון או שניים שזו דרך קלה להוציא אוכל שיגרום לכולם לרייר (אם זה בשר או קינוחים ואפילו חמוצים!), ויש לכם מספיק מקום בארונות לאחסן כשלא משתמשים, אני חושבת ששווה ללכת על זה.

השימוש בסו-ויד משדרג נתחי בשר זולים ומאפשר לבשל לקראת סוף השבוע בקלות כמויות גדולות של אוכל במינימום מאמץ. כל סטייק יהפוך לחוויה ששווה לפעמים יותר מאשר יציאה למסעדה טובה, כמעט כל פעם. ולא רק בשר – אפשר לעשות חמוצים בשעתיים, לטמפרר שוקולד לקינוחים ואפילו קרם ברולה בקלות. מדובר בגאדג׳ט שכל הייטקיסט וכל הייטקיסטית היו רוצים במטבח שלהם. יש לו אפליקציה מצויינת ששולטת על הכל, ובישול פתאום הופך לסטארטאפ.

תהיו יצירתיים – תנסו, יהיה כיף.

למה לא?

צילום: גיקטיים

הרכישה הזו הגיעה עם כל מיני דברים שהפריעו לי רק אחרי הפעם הראשונה שהשתמשתי במכונה. ראשית, כמות המים שמשתמשים בה היא גדולה. גסטרונום הוא 25 ליטר, ולמרות שרכשתי מיכל של חצי (בדרך כלל מספיק לרוב השימושים של נתחים במשקל עד 3 ק”ג) עדיין לא נוח לי. במים אני משתמשת אחר כך להשקות את העציצים.

עניין נוסף הוא השקיות ומגבות הנייר – כמות השקיות הוא נגזרת של כמות השימוש וגודל הנתחים, ובעולם של גרטה טונברג זה לא משאיר תחושה טובה, בייחוד אחרי שהפסקתי להשתמש בכלים חד פעמיים בבית.

דבר אחרון – הכסף שנשפך על התחביב הזה הוא לא קטן. כל דבר עולה בין עשרות שקלים לאלפים, וזה ממכר, בעיקר אם אוהבים לעבוד עם חומרים ומוצרים איכותיים.

רק בריאות

בישול סו-ויד הוא בישול בטמפרטורות שרק בשילוב זמנים מאוד מסויימים מביא את האוכל לרמת פיסטור בטוחה. אז אם אתם חוששים, או נמצאים באוכלוסיות בסיכון (הריוניות לדוגמה) שרצוי שלא יתקרבו לאוכל לא מפוסטר, תחשבו פעמיים. כמו כן, בישול בואקום חושף את האוכל לחיידקי הבוטוליזם שמשגשגים דווקא בסביבות נטולות חמצן. שימו לב ועקבו אחרי ההוראות המדוייקות והמדריכים כדי לא לסיים את החוויה המדהימה של בישול מהדור החדש בטעם רע.

רוצים להתחיל?

אום-נום-נום. צילום: גיקטיים

הנה האתר של אנובה. אפשר לקרוא שם ולרכוש דרכם. שימו לב שאתם רוכשים את הגרסה שמתאים לרשת החשמל הישראלית 220 ואט ולא 110 ואט כי אחרת משהו עלול להישרף לכם (נגיד המכשיר). כדאי בהמשך לשקול להחליף את הכבל לכזה עם הארקה או להוסיף מתאם כי הוא לא מגיע מהיצרן ככה.

הנה בלוג שאני מאוד אוהבת של אדי רוזנבלט, איש הייטק שעוסק בסו-וויד להנאתו עם מתכונים מצויינים ומדריכים טובים שעושים סדר וכותב בעברית ובאנגלית. בנוסף, שווה לעבור על הבלוג הישראלי המלווה את קבוצת הפייסבוק שתעשה לכם תיאבון ״סודות המעשנה והסו-ויד״ והנה קישור לקבוצה  שהיא הבית של חובבי המעשנות והסו-ויד והם גם מקבלים אנשי גריל, אל תדאגו.

ביוטיוב תוכלו למצוא את Sous Vide Everything שהוא צפיית חובה לחובבי הז׳אנר.

מה עם המתחרים?

יש לאנובה מתחרה ששמו סירקו  ויש מכשיר נוסף עם אפליקציה מעולה (תורידו אותה בשביל המתכונים) בשם Joule. יש כמובן מתחרים סינים נוספים במחירים נוספים, אבל כשזה מגיע לגאדג׳טים ומכשירי חשמל, אני ממליצה ללכת עם כאלו שיש עם מי לדבר. וכאן יש יתרון נפלא לאנובה עם שירות לקוחות ברמה שלא הכרתי, זמינות גבוהה ותיקון והחלפת מוצרים (פידבקים שקיבלתי ממשתמשים אחרים) במהירות וקלות.

אז מה אתם מכינים לסוף השבוע?

מורן בר

מייסדת ומנהלת החברה, יזמית בעלת נסיון רב שנים בתעשיית ההיי-טק עם רקע נרחב בתחום האחסון והתקשורת ובעולם המדיה החברתית. היתה שותפה למיזמי אינטרנט גדולים וביניהם אתר 2eat הישראלי. בוגרת ממר"מ ועו"ד העוסקת בתחום דיני הפרטיות וטכנולוגיה.

הגב

31 תגובות על "”אנובה, תעשי לי סטייק”: בישלתי ב”סו-ויד” ועכשיו אני מכורה"

avatar
Photo and Image Files
 
 
 
Audio and Video Files
 
 
 
Other File Types
 
 
 

* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.

סידור לפי:   חדש | ישן | הכי מדורגים
קוסטיה
Guest

קבוצה וקהילה מדהימה, ממליץ בחום.
ואדי מן הסתם, באמת אמן הסו ויד

עוגיה
Guest

נשמע סיפור מההפטרה

רן ב
Guest

שקיות פלסטיק, חנקת את כדור הארץ. אבל העיקר הסטייק הא?

Truth
Guest

די די.. סטנדרטים כפולים זה מהות בני האדם אל תכעס עליה שהיא עיוורת לדבשת של עצמה. מאמין שגם אתה בכמה תחומים כזה

Truth
Guest

חוץ מזה שזה אתר ממומן ע”י כתבות אז אל תתפלא.
קח את המידע שמעניין אותך ותתעלם מהשאר.

רמזי
Guest

לא הבנתי. אז אתה מעדיף שייקחו תשלום? שיעשו לך פףרסומות כמו ynet וואלה? לא טוב לך סע למעלה יש כפתור back

Truth
Guest

אני מבין,זה קשה לך גם לנשום וגם לחשוב..
אין לי שום בעיה עם המודל, להפך.. הגדלתי ואמרתי שזהו המצב וכדי להפיק ממנו את המקסימום שייקח את מה שטוב לו ויץעלם מהשאר.. אבל אתה חמוד עם העצבים בכאילו שלך.

טוב
Guest

????????????

ארנב בשקית
Guest

יצאתם אינטרנט אקספלורר

בצל כחול
Guest

נשמע שהיתרונות של השיטה הזאת ממש לא עולים על החסרונות.

השם שלי קצר מידי
Guest
השם שלי קצר מידי

עם כבר מכסים טכנולוגית מטבח תסתכלו על התרמומיקס. הוא המכשיר הגיקי האולטימטיבי למטבח וגם כולל חיבורי וויפי וכו אבל זה החלק הקטן שלו… יש לי כבר 11 שנה (עוד מלפני שני מודלים) וזה פשוט מכשיר מדהים.

ASD
Guest

וואי, עשיתי על זה גוגל עכשיו וזה דבר מטורף. גם עולה מטורף (ולכן הייתי בהחלט שמח לסקירה). לא יודע איך לא נחשפתי למוצר שמבטיח כל כך הרבה דברים ביחד והוא לא פלופ גדול.

מישהו
Guest

ראית את המחיר? אפשר לאכול חודשים במסעדה במחיר שלו

אסף
Guest

יש לי את המכשיר הזה.. באמת נחמד ויש לו מלא מתכונים ומגוון של מזונות שאפשר להכין הבעיה היא העלויות הנלוות.. שקיות רב פעמיות לא טובות באמת, הוואקום לא נשמר בצורה טובה כמו בחד פעמי. ועליות המים כל פעם שרוצים להכין משהו באמת מוציאות מהדעת. לבזבז כמות של דלי מים לשטיפה בשביל להכין כנפיים או דג סלמון..

אמיר
Guest

אני לא מכיר את המכשיר אבל נשמע נחמד.
אם אני מבין נכון, תכלס המים לא נוגעים באוכל, אי אפשר פשוט להתמש באותם מים למשך תקופת זמן ולהחליף נגיד כל שבוע ?

אסף
Guest

רשום בחוברת שאסור, גם בשיטוט בפורומים שלהם הם לא ממליצים.. בקטריות וסלמונלה ועוד מגוון חולרות..

אלי
Guest

אין פה בזבוז מים וחשמל אני משתמש כבר מספר שנים ממלא מים מהדוד שמש חמים וחוסך חשמל חימום ראשוני ואחכ בסוף כשמים מתקררים משקה את העציצים .

מורן בר
Guest

אפשר לשמור את המים לבישול נוסף (אני עושה את זה אם יש עוד בישול יום למחרת) או להשקות, או לשירותים. אני בהחלט משתדלת לא לשפוך אותם ואתה צודק.

AAA
Guest

אין כמו בישול בסו ויד, הבשר יוצא מעולה. תנסי גם דגים (במיוחד סלמון), זאת הדרך הכי טובה להכין אותם.

פיקסל 1
Guest

קצת מוגזם לא יעיל הרבה עבודה. בקיצור מה השתאכנזנו?

אלי
Guest

למה אין תמונות של התוצאות?

לירון
Guest

א. לא חייבים גסטרונום אפשר בכל סיר.
ב. יש “שקיות” סיליקון רב פעמיות שאפשר לשטוף במדיח.
ג. אפשר גם בלי מכונת ואקוום.
ד. הזיהום של השקיות והנייר הוא כלום לעומת הזיהום של תעשיית הבשר אז….

מוטי
Guest

סטייק עם אלפי “פירורי” מיקרופלסטיק נשמע טעים.. למה לבשל בפלסטיק? אין מיכל מזכוכית / נירוסטה???

אברהמי ליז
Guest

מסובך מידי ,יקר מידי ובזבזני.

שרון
Guest

למי שקונה באי ביי צריך לבדוק שלא קונה את הסוג האמרקאי עם 110v אחרת יצטרך לדלם עוד כמעט 1000 שקל על שנאי

דוד
Guest

גוף חימום בתוך מים עם חלקי מתכת חשופים בלי בידוד כפול בהספק גבוה מחייבים הארקה!!! אסור להשתמש בלי, גם לא רק פעם אחת כדי לראות.

מישהו
Guest

וואו כמה קונסטרוקציה בשביל לא לבשל משהו במחבת (ובסוף גם צריך מחבת…)

משה
Guest

אז נסכם:
(1) לא בריא: בישול בתוך שקית ניילון שהיא בעצמה בתוך קופסת פלסטיק. בטמפרטורת החדר מוציא פלסטיק לאוכל וכמות הפלסטיק גדלה עם החום והחומציות.
(2) הוצאה ראשונית ופר ארוחה יקרה: מאות ואף אלפי שקלים על כל המכשירים למינהם.
(3) התעסקות: מלא.
(4) זמן: ארוך.
(5) אופציה לזיהום אם לא עוקבים אחרי ההוראות בקפדנות: כי לא מגיע לטמפרטורות רתיחה.

בקיצור, תחביב יקר ולא בריאותי.

איציק
Guest

מה היתרונות של המכשיר? בישול תוך שמירה על הנוזלים.
מה החסרונות של המכשיר?
יקר
בלגן
עוד בלגן
עוד בלגן
עוד הרבה בלגן
עוד הרבה הרבה הרבה בלגן

מסקנה: תקנו סוויד, כי היום זה IN לעשות סרטונים שנראים מגניב. (אתם כמובן לא תראו את הקטעים בהם אתם מסתכלים בתדהמה על המטבח שהפך לבית מטבחיים מצחין, וגם לא את הקללות הארוכות והעסיסיות שמסיימות ב-***עק על המפגר שהמציא את הסוויד)

wpDiscuz

תגיות לכתבה: