האישה מעצבת, בן הזוג מתכנת – אז הם הקימו סטארטאפ שהופך עיצובים לקוד React
הפיתוח של Anima מאפשר למעצבים להעביר למתכנתים קוד חי ואמיתי, שנראה ומרגיש כמו קוד שנכתב על ידי מפתח. אחרי תמיכה ב-HTML, ריאקט ו-Vue.js, מתכננים באנימה להוסיף תמיכה בריאקט נייטיב, אנגולר וסוויפט
לא תמיד שוררת הרמוניה בין מעצבים למפתחים. אחרי הכל, גם מעצב מוכשר במיוחד לא שולט לרוב ברזי התיכנות, וגם מתכנת-על לא תמיד חושב על הצבעוניות או הרדיוס של הכפתור באפליקציה. כאן נכנסת לתמונה חברת הסטארטאפ הישראלית Anima (אנימה), שפיתחה פתרון שמחבר בין הצדדים ומקל על העבודה שלהם ביחד.
מפעילים תוסף – מקבלים קוד
המערכת של Anima לא מחליפה את כלי העיצוב של המעצבים, והם יכולים להמשיך לעבוד עם הכלים האהובים עליהם כמו Adobe XD, Sketch ו-Figma. בסוף תהליך העיצוב, כל שהם צריכים לעשות הוא להפעיל את התוסף של אנימה, והתוצאה המתקבלת היא קוד HTML/CSS או ריאקט שכולל גם את האנימציות, קבצים ונכסים של הפרויקט. בשלב הזה נכנסים המתכנתים שיכולים פשוט לקבל את הקוד הרלוונטי לכל שלב שבו הם עובדים. פחות כאבי ראש לכולם, והרבה פחות זמן לעבור מעיצוב לפיתוח. בנוסף, הם יכולים לשנות את האלמנטים השונים, להגיב ולסמן הערות על המסמך.
בשיחה עם גיקטיים מסביר אבישי כהן, מנכ"ל Anina, כי איכות הקוד המתקבלת בשימוש בתוסף משתפרת על בסיס שבועי, ובחודש שעבר החברה הכריזה גם על תמיכה ב-Vue.js. "
".לדברי כהן, השימוש במערכת חוסך למתכנתים חלק נכבד מהעבודה השחורה שאף אחד לא נהנה לעשות, ומפנה אותם למשימות החשובות והמעניינות באמת: לוגיקה וארכיטקטורה. "
בהמשך, כך טוען כהן, החברה תוסיף תרגומים לפלטפורמות נוספות לבקשת המשתמשים כמו Swift, Angular, React Native ועוד.
גיוס נוסף שנה לאחר הגיוס הראשון
Anima נוסדה ב-2017 על ידי אבישי כהן; אשתו מיכל, המתפקדת כ-CPO של החברה החברה; ואור ארבל, ה-CTO של החברה. ארבל אגב היה אחד ממקימי המיזם השנוי במחלוקת – Yo – ביחד עם משה חוגג. לאחר הגיוס הקודם של החברה, ארבל הסביר בשיחה עם גיקטיים כי "אנחנו מאמינים שהרבה פעמים גיוס מוקדם מדי מסיח את הדעת מיצירת מוצר טוב ומ-Market Fit”, מרחק שנות אור מהתדמית שדבקה ב-Yo.
היום (ד') מודיעה Anima על השלמת סבב גיוס A בהיקף של 10 מיליון דולר. שנה בדיוק אחרי שהודיעה על גיוס של 2.5 מיליון דולר, בין היתר מהאנג'ל זהר גילון. את סבב הגיוס הנוכחי הובילה MizMaa Ventures והשתתפו בו INcapital ו-Hetz Ventures, שהשתתפה בסבב הגיוס הקודם. בשנה שחלפה מאז הגיוס הקודם, החברה מדווחת על שילוש קהל הלקוחות, הכפלה של הכנסות פי 4, וחצי מיליון משתמשים, בהם מעצבים מכמה חברות שאולי שמעתם עליהן: גוגל, נטפליקס, דיסני, פייסבוק, אמזון ועוד. כיום החברה מעסיקה כ-30 עובדים במשרדיה בישראל ובעולם.
הגב
9 תגובות על "האישה מעצבת, בן הזוג מתכנת – אז הם הקימו סטארטאפ שהופך עיצובים לקוד React"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
יש מוצר שאני מכיר שעושה אותו דבר. שווה להשוות.
https://relate.app/
אחד הדברים הכי גרועים שהשתמשתי בהם בתור מעצב… איך הם עדיין מצליחים לעבוד על אנשים משקיעים עם מוצר כל כך גרוע זו תעלומה בשבילי…
גם אני מרגיש ככה.
באמת לא בקטע רע, אני גם מעצב וגם מתכנת והשתמשתי באנימה וגם בכלים דומים – זה פשוט לא שם (עדיין..).. ונראה שעוברות השניים וזה עדיין לא.
במקרה הטוב זה יעזור לבניית דפי נחיתה אבל אז אני גם מעדיף לעבוד עם web builders כמו וואבפלו וחברים דומים.
לא אשקר, קראתי בהתחלה את הכותרת בטעות כ"האישה מעצבנת"
כנ״ל :-)
ניסיתי את התוסף לפני שנתיים. התוצאה הייתה פשוטה נוראית ולא ניסיתי עוד פעם. מקריאת התגובות כאן נראה שלא הרבה השתנה. באמת שרציתי לאהוב את אנימה.
איפה אלעד שכטר? למה הוא לא בתמונה? ????
לא ידעתי שהחברה ישראלית. ניסיתי פעם וזה לא היה בשל. פעם היו להם פיצ'רים ייחודיים אבל היום זה כבר חלק מפיגמה וסקאטצ.
בקיצור, יש וובפלאו ויש מלא כלים שעושים עבודה טובה.
שיעשו פיבוט להפוך קוד של וובפלאו לאפליקצית מובייל יצליח להם יותר
אלופים! הרבה בהצלחה (: