אמזון הסירה מוצרים שנמכרים גם בישראל בעקבות תלונות על תרמית ביקורות
מוצרים של חברות דוגמת Aukey ו-Mpow שנמכרים גם בישראל נחסמו בימים האחרונים
מחפשים מטען זול? אולי אוזניות משתלמות? אם תיכנסו לאמזון כדי להזמין גאדג'טים של כמה מהחברות הפופולריות יותר באתר, יכול להיות שתגלו שאתם כבר לא יכולים לעשות את זה: בימים האחרונים התחילה אמזון להעיף מספר מכשירים סינים מהפלטפורמה שלה. הסיבה? מטח של ביקורות מזויפות.
"קונים" את המוצר, מעלים "ביקורת" ומקבלים החזר
על פי הערכות, ההרחקות הללו מתרחשות על רקע דו"ח אבטחה ששוחרר בשבוע שעבר על ידי חברת SafetyDetectives: במסגרת דליפת מידע משרת נחשפו יותר מ-13 מיליון תכתובות בין מוכרים באמזון לבין לקוחות שמוכנים לכתוב ביקורות מזויפות לכאורה מבלי לקבל את המוצר האמיתי. השיטה הייתה פשוטה ומעניינת: החברה המוכרת יצרה קשר עם חברות צד-שלישי המספקות שירותי ביקורות מזויפות, אלו היו מפעילות יותר מ-75 אלף חשבונות שהיו רוכשים את המוצר, ומיד לאחר מכן "הלקוח" היה שולח למוכר לינק לחשבון הפייפאל שלו, אליו נשלח זיכוי. חלק מהמוכרת שלחו לכאורה מוצרים חינמיים ללקוחות אחרים וביקשו מהם להעלות ביקורות של 5 כוכבים בתמורה.
Tomtop, Mpow ו-Aukey הן רק חלק מהענקיות הסיניות שמודעות המכירה שלהן נחסמו במהלך הימים האחרונים – חלקן אף זוכות לייבוא רשמי לישראל. מספר ערוצי תקשורת פנו לאמזון לקבלת תגובה על ההרחקה הפתאומית של המוכרות הסיניות, וזו מסרה כי יש לה לא מעט מנגנונים להגנה על אמינות הפלטפורמה "לרבות אותנטיות של מוצרים, ביקורות מקוריות ומוצרים שעונים על הציפיות של הלקוחות שלנו. אנחנו נוקטים בפעולות נגד מי שמפר אותם, ובין היתר משעים או מסירים את אפשרויות המכירה". כך לדברי אמזון.
I'm currently reviewing a standing desk from Aukey, and it came with this note offering $100 for an "honest review," which is against Amazon's seller rules. No wonder Amazon is laying down the hammer. https://t.co/qkfpvbDyln pic.twitter.com/rW3VRcVr3x
— Corbin Davenport (@corbindavenport) May 10, 2021
בין היתר, העלה משתמש בשם קורבין דייבנפורט מודעה שקיבל מ-Aukey, ובה הוא מתבקש לכאורה להשאיר "ביקורת כנה" בתמורה ל-100 דולר, וזאת בניגוד לתנאי השימוש של אמזון שאוסרים על פעילות שכזו. עם זאת, יצוין כי בדו"ח של SD לא צוינה אף חברה ספציפית עד כה, כך שלא ניתן לדעת האם המקרים קשורים בוודאות. נכון למועד כתיבת שורות אלו, החנויות של Aukey, Mpow ועוד חברות סיניות רבות עדיין לא זמינות, וכל המוצרים שלהן מופיעים עם שגיאת "Currently Unavailable".
הגב
5 תגובות על "אמזון הסירה מוצרים שנמכרים גם בישראל בעקבות תלונות על תרמית ביקורות"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
לא ידעתי שזה לא חוקי
אבל תמיד שאני מזמין משהו אני מקבל פתק שמבקש ממני להשאיר ביקורת טובה במידה ואני מרוצה מהמוצר
גם אצל הסינים זה ככה, אצלהם אפילו אני מקבל קוד מימוש עם הנחה לרכישה הבאה
זה יותר מזה , הדוגמא של גיקטיים קצת לא קשורה…
זה בשיטתיות הזמנות והחזרות בכמויות.
כל נושא הביקורות המזויפות קיים כבר שנים, ואמזון חסמה רוכשים רבים מלכתוב ביקורות או מלגשת לכל תכונה שקשורה בקהילה. בדיוק בשביל זה יש אתרים כמו פייק-ספוט.
אמאזון תסיר מוכרים שקיבלו פחות משתיים וחצי כוכבים. ברעיון ליבה חשוב.
ישנן חברות שנמנעות מלפרסם תגובות ביקורתיות מה שגורם לסילוף של איזון התגובות.
ישנן חברות שמבקשות להגיב על האריזה ולא על על התכולה וגם זה מסלף את תוצאת האמת.