בית המשפט בגרמניה: הכפתור של אמזון עובר על החוק ופוגע בצרכנים
פסק דין גרמני קבע כי כפתורי ה-Dash של אמזון, שאולי נוחים ופשוטים לשימוש, מונעים מהצרכן זכות בסיסית למדי – לדעת כמה המוצר עולה
אחד מהחידושים המעניינים ביותר שהציגה אמזון הוא כפתור ה-Dash (דש). אבל בצד הנוחות שלו, הכפתור הזעיר גם מעלה לא מעט בעייתיות בנוגע לצרכנות נבונה, עליה כבר כתבנו עם ההשקה לפני יותר מ-3 שנים. עכשיו, נראה שגם בית המשפט בגרמניה רואה את הבעייתיות הזו.
שמים רגל לחדשנות
ה-Dash הוא כפתור אלחוטי שמייצג מוצר מסוים, אותו ניתן להציב בכל מקום. הרעיון הוא שברגע שאתם מבחינים כי אותו מוצר שהוא מייצג (אבקת כביסה או קורנפלקס למשל) עומדים להסתיים, לחיצה על הכפתור תרשום הזמנה באמזון ומוצר חדש בדרך אליכם. אין ספק שמדובר בגימיק נוח, אבל במקביל, הצרכן הופך לעיוור וכבול למותג מסוים.
לפי בית המשפט הגרמני, אותם כפתורים תמימים לכאורה אינם מספקים די מידע על המוצר הנרכש ועל המחיר שלו, מה שמוביל להפרה ברורה של החוק להגנת הצרכן הגרמני – לפיו לקונה יש זכות לדעת את המחיר שהוא משלם על מוצר מסוים בעת הרכישה. כלומר, הבעיה נובעת מכך שברגע שלוחצים על הכפתור על מנת לחדש את מלאי מרכך הכביסה או נייר הטואלט, מתבצעת הזמנה באופן אוטומטי, כשהצרכן לא באמת יודע כמה עולה המוצר בכל רגע נתון, ובעצם קונה ״על עיוור״.
בתגובה שמסרה אמזון לאתר The Verge ציינה כי: ״ההחלטה היא לא רק נגד חדשנות, היא גם מונעת מלקוחות להחליט עבור עצמם האם כפתורי ה-Dash הם דרך נוחה עבורם לקנות. אנחנו משוכנעים שכפתורי Dash והאפליקציה הייעודית עולים בקנה אחד עם החקיקה הגרמנית. לכן, אנחנו הולכים לערער על ההחלטה״.
הגב
11 תגובות על "בית המשפט בגרמניה: הכפתור של אמזון עובר על החוק ופוגע בצרכנים"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
אמזון יכולים לפתור את זה בחצי שניה.
במקום שהכפתור יזמין אוטומטית הוא יקפיץ למשתמש בסמארטפון שלו (דרך אפליקציה יעודית או האפליקציה של אמזון עצמה) את פרטי הרכישה הסופיים והוא רק יצטרך ללחוץ אישור וסלאמת.
נכון, אבל זה נגד כל הרעיון של Dash, ״קנייה עיוורת״ של מוצרים שמשתפים פעולה עם אמזון. מה שבית המשפט הגרמני רואה כבעיה (אי אפשר לטעון שלא בצדק) זה כל הרעיון של Dash.
גם נכון אבל אמזון עדיין יכולה לשמור על הנוחות והפרקטיות של המוצר וגם לעמוד בתקנים וב”פייריות” של השוק ע”י הוספת שלב אחד קליל של לחיצה על אישור.
יותר מזה, אפשר אפילו למנף את זה בתור “אנחנו דואגים לצריכה חכמה”….
לא רע, אבל אני חושב שהוספת צג קטן עם המחיר העדכני יהיה יעיל יותר.
הצרכן שמשתמש בדש הזה הוא עצלן מלכתחילה אז הסיכוי שיעשה השוואת מחירים הוא נמוך, ואמזון ירוויחו מכל הכיוונים
זה פשוט התערבות גסה ביכולתו של כל עולל ללחוץ על כפתור כאוות נפשו ולעזור להוריו בקניות
מחקו לי את מה שכתבתי
הבנתי את הרמז :(
בשעה טובה
אאל”ט, ע”מ להשתמש בשירות הזה יש צורך לעבור רישום. האם אי אפשר “לנעול” את מחיר וסוג החבילה שהלקוח אמור לקבל בתהליך ההרשמה? כך הלקוח יודע בוודאות, מראש, מהו המחיר אותו הוא משלם. במידה ואין ברירה אלא לעדכן את המחיר, ניתן יהיה להשבית את ההזמנה האוטומטית עד שהלקוח יאשר את המחיר החדש.