20 גיגה-ביט בשנייה לטווח של 5 קילומטר: גוגל מציגה אינטרנט מהיר על גבי קרן אור
חטיבת הפרויקטים השאפתניים של חברת האם של גוגל, X, חיברה מסופים משני צידיו של נהר הקונגו לאינטרנט אולטרה-מהיר בעזרת קרן אור אחת
פחות משנה אחרי שנחשף על ידי אלפאבית, פרויקט Taara – המאפשר להעביר נתונים על גבי קרן אור – הצליח להביא לאפריקה את בשורת החיבור המהיר לרשת.
קרן אור שמביאה אינטרנט לשני צידי הנהר
פרויקט Taara, שנוצר במסגרת X (לשעבר גוגל X) – החטיבה של של אלפאבית שאחראית על פרויקטים שאפתניים ופורצי דרך (moonshots) – חיבר את תושבי הרפובליקה של קונגו והרפובילקה הדמוקרטית של קונגו ידי שליחת קרן אור בין שני מסופים – שאותם פיתחה החברה. הפרויקט – שנקרא בעבר פרויקט FSOC מעביר אור בין שני המסופים הללו, בדומה לאור המועבר בתוך הסיבים האופטיים המסורתיים שמשמשים אותנו כיום להעברת מידע.
על פי אלפאבית, כל חיבור של קרן אור בין שני מסופים יכול להישאר יציב עד לטווח של 20 קילומטרים, ויכול להעביר מידע ברוחב פס של יותר מ-20 גיגה-ביט בשנייה. עתה מדווחת גוגל כי הצליחה לחבר בין 2 נקודות משני צידי נהר הקונגו, שנמצאות במרחק של כ-5 קילומטרים אחת מהשנייה, ולהעביר ביניהן אינטרנט במהירות של עד 20Gbps. עוד מדווחת אלפאבית כי במהלך 20 הימים שבהם החיבור היה פעיל הצליחה החברה להעביר כ-700 טרה-בייט של מידע. הנתון החשוב יותר היה שהחיבור, לפי אלפאבית, היה זמין במשך 99.9% מהזמן – מה שמעיד על היציבות שלו לפחות בינתיים.
אחד היתרונות בטכנולוגיה הזו הוא האפשרות לשימוש, כשהנחת תשתית לסיבים אופטיים פיזיים בלתי אפשרית. כך למשל בין שתי ערי הבירה שחוברו עם Taara – קינשאסה ברפובליקה הדמוקרטית של קונגו וברזוויל וברפובליקה של קונגו – זורם נהר קונגו שנע במהירות אדירה. בנוסף, תנאי האקלים באיזור מאפשרים חיבור רציף של קרן האור – בניגוד לאזורים ערפיליים יותר, שבהם שיטה זו הייתה הרבה פחות מוצלחת.
ב-X אומרים כי הרעיון מאחורי הפרויקט, מלבד החיבור של אזורים בעייתיים, הוא גם היכולת לשפר את הקישוריות באזורים שבהם, לדוגמה, אנטנות סלולריות לא מצליחות להגיע לאזורים רחבים מספיק ולספק חיבור רציף לאינטרנט עבור התושבים.
הגב
7 תגובות על "20 גיגה-ביט בשנייה לטווח של 5 קילומטר: גוגל מציגה אינטרנט מהיר על גבי קרן אור"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
בהפיכה הבאה של הממשל הלא יציב שם,
כשהממשל הצבאי החדש ירצה לשבש את האינטרנט, זה יהיה פשוט:
לחצוץ בין שני המשדרים / מקלטים.
מקווה שיהיה להם גיבוי שם.
כי לחתוך כבל אופטי זה יותר קשה?
תכלס סיב אופטי עושה את אותה עבודה, לא מבין מה הם התלהבו
משהו כזה?
כן, אחלה פתרון כל עוד אין ערפל/עננות או גשם. לכן הזמינות מוגבלת יחסית למקובל בעולם (שדורש לפחות 99.99%), אולם מתקבלת במקומות שאין ברירה אחרת, כמו אפריקה.
ה 20 ג'יגה ביט שרשום כאן הוא מצרפי, כך שפועל מקבלים 10 ג'יגה ביט לכל כיוון.
תשובה לברק גבע
גם תקשורת אחרת עוברת במהירות האות, למעשה כל אות אלקטרומגטי.
פתרון זהה היה זמין לפני 15 שנה פיתוח של חברה ישראלית, למיטב זיכרוני MRV