עובדי גוגל הקימו ארגון עובדים: ”הראשון בחברת טכנולוגיה גדולה”
התאחדות עובדי אלפבית היא הראשונה מסוגה בענקית טכנולוגיה מעמק הסיליקון. התנאים והמשכורות, אגב, הם לא הדאגה העיקרית של העובדים
העובדים של אלפבית, חברת האם של גוגל ואחת מענקיות הטכנולוגיה הגדולות כיום, הודיעו על יצירת איגוד עובדים תחת השם Alphabet Workers Union. האיגוד כולל נכון לעכשיו 227 עובדים מתוך כ-130 אלף העובדים ברחבי העולם.
הארגון הראשון בענקיות הטכנולוגיה
העובדים, שהקימו את איגוד עובדי אלפאבית ביחד עם התאחדות עובדי תחום התקשורת בארה”ב, הפועלת לייצר כמה שיותר ארגוני עובדים בתחומי הדיגיטל, התחייבו להפריש אחוז אחד מהמשכורות שלהם לטובת מימון איגוד העובדים החדש. המימון ישמש בין היתר כדי לפצות את החברים כלכלית במקרים של שביתה במקום העבודה – אז לא יקבלו משכורת על כל תקופת השביתה. הרוב המוחלט של העובדים שחתמו על יצירת איגוד העובדים החדש באלפאבית מגיע ממשרדי החברה באזור מפרץ סן פרנסיקו, כשעובד נוסף נמצא במשרדיה שבקיימברידג’, מסצ’וסטס.
האיגוד של עובדי אלפאבית שונה מעט מארגוני עובדים סטנדרטיים, ומטרתו לא בהכרח לקיים מו”מ מול חברת האם בנושאי תנאי עבודה – אלא יותר מכוון לאגד את העובדים להשגת מטרות משותפות יחדיו. באיגוד הדגישו בהודעה שפרסמו כי עובדי החברה לא פעם התרעמו על תשלומי פרישה גבוהים שהיא משלמת לבכירים שעזבו אותה עקב האשמות בגין הטרדה, לצד חוזים ממשלתיים שעליהם חתמה כמו חוזה המסייע באיתור מטרות למל”טים של כוחות הביטחון האמריקאיים.
דילן בייקר, אחד מחברי הארגון החדש, אמר כי החברים שהצטרפו כבר יבחרו נציגים, יקבלו החלטות באופן דמוקרטי ויפעלו לארגן את עובדי החברה כדי להגיע למצב שבו החברה משקפת את ערכיהם. לדבריו בייקר, “זה ארגון העובדים הראשון בחברת טכנולוגיה גדולה”.
מחאה – אבל לא על תנאים
איגוד העובדים של אלפאבית לא נוצר יש מאין, והוא תוצר של יחסים עכורים בין עובדי החברה להנהלה בשנים האחרונות. ב-2018 יצאו עובדי החברה במשרדים ברחבי העולם מעמדותיהם כדי למחות על מדיניות החברה בנושאי הטרדה מינית, כשרק חצי שנה לאחר מכן עשרות אלפי עובדים נוספים מחו – אחרי ששניים מעובדי החברה פוטרו כשניסו לייצר איגוד עובדים.
בחודש שעבר תם הדיון בנושא הפיטורים הללו, כשהרשויות בארה”ב קובעות שגוגל ריגלה אחרי עובדיה בניגוד לחוק כדי לדכא את הניסיון שלהם להתאגד. סמוך לאותה החלטה בגוגל ואלפאבית מצאו את עצמם בסערה נוספת בנושא יחסי העסקה – כשחוקרת AI המוערכת טימניט גברו טענה כי פוטרה רק כי מחתה על השתקת מאמר שעליו עבדה.
בגוגל טענו כי החוקרת התפטרה על דעת עצמה – והסיפור גרר סיקור תקשורתי נרחב, כשגם מנכ”ל אלפאבית סונדר פיצ’אי נאלץ להגיב על הנושא. פיצ’אי אמנם לא הרחיב במילים, אך התנצל על הסערה סביב עזיבתה של גברו והאופן שבו עזבה, אך נראה כי עמד מאחורי הצעד של פיטוריה.
המהלך של הקמת האיגוד, נכון לעכשיו, הוא חד-צדדי ועדיין מצריך את ההכרה של החברה בו ככזה המייצג את העובדים – הכרה שלא בטוח שיקבלו. קארה סילברסטין, האחראית על תחום ההעסקה בגוגל, מסרה בהצהרה מעורפלת כי “לעובדינו יש זכויות המוגנות בחוק שבהן אנו תומכים”. האם זה אומר שענקית הטכנולוגיה אכן תתמוך באיגוד? לא ברור, במיוחד בהתחשב בעבר שלה שלא עודד התאגדות עובדים.
הגב
13 תגובות על "עובדי גוגל הקימו ארגון עובדים: ”הראשון בחברת טכנולוגיה גדולה”"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
ככה מתחילה בינוניות
היה שלום גוגל, היה נעים להכיר
למרות שאני ממתנגדי הPC עצם ההתאגדות מבורכת, מצד אחד מחליש את הנהלת הארגון לעשות ככל העולה על רוחה ובלבד שתרוויח יותר מצד שני מחזק את החוסן החברתי של הארגון ומאפשר לעובדים להביע את עמדותיהם בסוגיות שונות.
עובד שאינו מרוצה מהתנהלות החברה בה הוא עובד מוזמן לחפש עבודה אחרת. ואם אתה עובד גוגל זו בהחלט לא תהיה לך בעיה.
יש לחבר’ה האלו הנחה שגויה שמישהו חייב להם משהו מעבר למשכורת שהם מקבלים עבור עבודתם.
להחליש את ההנהלה = להחליש את החברה
פחות טוב לצרכנים, פחות טוב להכנסות, פחות טוב למשקיעים, ובסופו של דבר – חברה שבדרך למטה – גם פחות טוב לעובדים.
שיתגלה שהאיגוד הוקם על ידי הנהלה רק בשביל להראות שהם לא רודפים מתנגדים אבל הנהגת האיגוד תשרת את האינטרסים של החברה וכל חברי האיגוד יהיו תחת מעקב , תיראו מופתעים.
ציפיתי שיהיו תגובות אחרי שעה…
מישהו במקרה חושב עכשיו על איגוד העובדים של דואר ישראל??
כמה שאני שונא את גוגל, הדבר הזה נורא.
ארגוני עובדים הם כמו סכין שתקועה בחזה, תוקעים את החברה במקום, ומתנגדים לכל דבר.
אני מקווה מאוד שהם לא מתחילים משהו שעובדים בשאר החברות יעתיקו
צעד נכון בדרך למטה
ועכשיו, כמו משרד הבריאות באמצע משבר קורונה, תהיה שביתה כי אין הסכם על פיצוי עובדים על הכנסת טכנולוגיות חדשות.
תחילת הסוף של גוגל
יש איגוד עובדים בSAP מחברות התוכנה הגדולות בעולם. אז כנראה שהם לא הראשונים כמו שהם מתיימרים להיות.