מכשיר ישראלי חדש יזהה רכיבים אלרגניים במנה שהזמנתם

אלרגארד הישראלית פיתחה מכשיר, שיסייע לאלרגנים שאוכלים מחוץ לבית, לוודא שהמנה שהם הזמינו לא כוללת רכיבים בעיתיים עבורם. עתה היא מודיעה על גיוס של 1.5 מיליון דולר

מקור: Unsplash

אחד החששות הגדולים ביותר של אנשים שסובלים מאלרגיות שונות לרכיבי מזון הוא האכילה במסעדה חברת allerguard הישראלית רוצה לסייע להם בעזרת מכשיר ש”מריח” אלרגנים במזון, ומגייסת לצורך זה 1.5 מיליון דולר בהובלת Coshare ובהשתתפות eHealth Ventures והרשות לחדשנות.

כמו לצלם עוד תמונה לאינסטגרם

allerguard (אלרגארד) מפתחת מכשיר קומפקטי ונייד שיאפשר לאנשים הסובלים מאלרגיה מסוימת לסרוק את האוכל שהם אוכלים – ולוודא שהוא לא מכיל רכיבים מועדים לפורענות כמו בוטנים או ביצים. בניגוד למכשירים אחרים הקיימים בשוק, המוצר שהם פיתחו לא דורש דגימה פיזית של המזון, אלא מתבסס על ניתוח האדים היוצאים ממנו. בשל השימוש בשיטה זו, בחברה מבטיחים שמדובר בתוצאות מדויקות יותר שכן בעוד שדגימה ספציפית של מנה מסוימת יכולה לצאת תקינה, יתכן שחלק אחר במנה, שלא נדגם, כן ״נגוע״ ברכיבים בעייתיים.

תהליך הבדיקה די פשוט ומסתכם בהרמה של המכשיר מעל הצלחת, על מנת לאפשר לחיישנים המותקנים במכשיר לספוג את מולקולות האדים. עבור רבים אפילו לא יהיה מדובר בפעולה משונה יותר מידי, שכן גם ככה התרגלנו להניף את הסמארטפון שלנו מעל המנה ולמצוא את הפוזיציה האידיאלית לתמונה פוטוגנית ומגרה באינסטגרם. לאחר שהאדים נספגים, החיישנים האלקטרוכימיים במכשיר מחפשים אחר מולקולות פוטנציאליות של אלרגנים, וכדי לחזק את הנכונות של התוצאות – נעשה שימוש בבינה מלאכותית המנתחת את המבנה הכימי של מולקולות האדים. התהליך אולי נשמע קצת מסורבל, אבל הוא אמור להסתכם בפחות מדקה, כדי שהמנה שלכם תישאר חמה וטעימה.

allerguard​ הוקמה ב-2016 על ידי שי הרשקוביץ (מנכ״ל) וגיא איל (CTO) והיא בוגרת האקסלרטור של eHealth Ventures. משרדיה ממוקמים במודיעין עילית. מבחינת סטטוס, המוצר עדיין נמצא בשלבי פיתוח ובדיקות מעבדה, כמו גם בהמתנה לפטנט. אין צפי מדויק להשקתו לקהל הרחב, למעט ״בקרוב״.

רוצים לראות איפה החברים שלכם עובדים? רוצים לראות איפה החברים שלכם עובדים? ללוח מיתוג המעסיק גיקטיים אינסיידר לחצו כאן >

הילה חיימוביץ׳

גיקית, Deal With It

הגב

5 תגובות על "מכשיר ישראלי חדש יזהה רכיבים אלרגניים במנה שהזמנתם"

avatar
Photo and Image Files
 
 
 
Audio and Video Files
 
 
 
Other File Types
 
 
 

* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.

סידור לפי:   חדש | ישן | הכי מדורגים
אבנר
Guest

אבל מה עושים אוכל שהוא לא חם או מוציא אדים כמו במנה של סלט, לחם וכו׳?

קייזר סוזה
Guest

בול מה שחשבתי.. מטזר ביותר.
רוב הבעיות הן במנות “קרות ” וכן ברטבים

גיא אייל
Guest

כאמור, את כל הבדיקות אנחנו עושים במנות קרות, לא צריך שיצאו אדים גלויים לעין כדי לקבל את הסיגנל.

גיא אייל
Guest

כל מזון מוציא אדים. תמיד. הדוגמא שאני תמיד נותן בהרצאות היא גלידה – לגלידה יש ריח אופייני, נכון? ריח הוא אדים. רוב הבדיקות שלנו מבוצעות בטמפ’ החדר (פשוט מטעמי נוחות בזמן ביצוע הטסטים), והתוצאות הן מוצלחות.

אלרגי
Guest

הכי טוב לאכול בבית, חוץ מזה תמיד צריך לשאול מה במנה ואם יש ספק פשוט לוותר
נשמעת כמו המצאה מצוינת במיוחד למי שאין חוש ריח מפותח אבל לא נראה לי שרב האלרגים יסתובבו עם מכשיר נוסף ביום יום- אז אולי כדאי שישווקו את זה למסעדות…

wpDiscuz

תגיות לכתבה: