פיתוח ישראלי יאפשר גם לצמחונים לאכול סטייק מבשר אמיתי

חברת Aleph Farms, שמפתחת בשר במעבדה מבלי לפגוע בחיות, הודיעה על השלמת סבב גיוס בגובה 11.5 מיליון דולר

Aleph Farms

מקור: Aleph Farms

אם הפסקתם לאכול מוצרי בשר בגלל אידיאולוגיה או המלצה רפואית שקיבלתם ואתם מתגעגעים לטעם הבשר – יש לנו בשורות טובות. אמנם תחליפים צמחיים כמו סויה, סייטן וטופו קיימים כבר שנים, אבל אף אחד מהם לא באמת מצליח לשחזר את הטעם האמיתי והמרקם של הבשר באופן מדויק. לסטארטאפ הישראלי Aleph Farms יש פתרון בצורת בשר המפותח במעבדה, מה שאומר שלא נפגעה אף חיה כדי שאתם תוכלו ליהנות מסטייק טעים ועסיסי. כעת, הודיעה החברה כי סגרה סבב גיוס ראשון בהיקף של 11.65 מיליון דולר בהובלת קרן VisVires New Protein ובהשתתפות M-Industry ו-Cargill.

כמו הדבר האמיתי

Aleph Farms (אלף פארמס) מצאה דרך ליצור סטייקים המתבססים על תאי בקר שמבטיחים להיות דומים בטעם, במבנה ובמרקם, מבלי לגרום כל סבל או נזק לחיה. הטכנולוגיה של החברה אינה מתבססת על הנדסה גנטית, אלא מסתמכת על תהליך טבעי של חידוש ובניית רקמות שרירים המתרחש בקרב פרות. החברה מצאה דרך כיצד לבודד את התאים האחראים לתהליך זה, אותם היא מגדלת בסביבה חיצונית מחוץ לחיה, ויוצרת מאלו רקמה הכוללת את כל המרכיבים שסטייק טיפוסי צריך מבחינת שומן, שריר וכו׳.

הרעיון הוא לא לשנות את הטעם של הבשר אלא פשוט להחליף את “שיטת הייצור” לקצת יותר ידידותית. זאת משום שלצד העובדה שלא נדרשת פגיעה פיזית באף חיה על מנת שתיהנו מהסטייק הבא שלכם – מושג חיסכון משמעותי במים, בהם נעשה שימוש בזמן גידול הבקר, ואין צורך להשתמש באנטיביוטיקה.

נכון להיום, עלותו של סטייק כזה היא כ-50 דולר – מה שאומר שהיא עדיין לא ממש רלוונטית לשימוש בקרב הציבור הרחב. יחד עם זאת, בעזרת הגיוס האחרון תוכל החברה להאיץ את פיתוח המוצר שלה ולהפוך את אב-הטיפוס למוצר מסחרי במהלך השנתיים הקרובות.

Aleph Farms

מקור: Aleph Farms

Aleph Farms הוקמה על ידי דידייה טוביה ב-2017 במסגרת חממת הפודקטק של שטראוס, TheKitchen.

Geektime Code

Aleph Farms היא רק אחת מהחברות הפעילות בתחום, שבו ישראל נחשבת למובילה עולמית. גם הסטארטאפ הישראלי Future Meat מפתח בשר מעבדה משלו אשר מתבסס על נטילת תאי גזע מהחי וגידולם בביו-ריאקטור , כשגם כאן שהתוצאה דומה למקור מבחינת הטעם והמרקם. חברת הסטארטאפ SuperMeat הישראלית תאפשר לכם לאכול שניצל מבשר עוף שגדל גם הוא במעבדה.

הילה חיימוביץ׳

גיקית, Deal With It

הגב

9 תגובות על "פיתוח ישראלי יאפשר גם לצמחונים לאכול סטייק מבשר אמיתי"

avatar
Photo and Image Files
 
 
 
Audio and Video Files
 
 
 
Other File Types
 
 
 

* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.

סידור לפי:   חדש | ישן | הכי מדורגים
DAN
Guest

50 דולר לסטייק? בטוח שזה המחיר? אם כן זה ממש לא יקר!
בכתבה הקודמת על Future Meat כתבתם שקילו של בשר מלאכותי עולה 10,000 דולר…
בכל אופן, נשמע מעולה, מאחל להם המון בהצלחה.

סתם אחד
Guest

בטח לרבנות יהיה מה להגיד בנידון.. גם הם ירצו נתח מהרווחים כדי להכשיר את ההדפסה.. שאולי היא נגעה בחלב מדפסות של אמא

Soylent Green
Guest

Avihai Cohen
Guest

לאכול המבורגר זה רצח
לייצר המבורגר במעבדה זה רצח עם לפרות

השם שלי קצר מידי
Guest
השם שלי קצר מידי

קהל היעד הוא לא טבעוניים הוא אוכלי בשר של היום. המטרה היא הפסקת רביית הפרות ההמונית שזה אפקטיבית הוצאה לגמלאות של הפרות הנוכחיות. כי לתהליך יקח זמן ואורך חיים של פרה קצר לא יהיה צורך לשחוט את כולן.
המטרה היא להפחית בזיהום האוויר העצום שעדרי הבשר למאכל מפיקים. בקר הוא אחד היצרנים הקשים ביותר של זיהום מתאן. יותר מחזירים ותרנגולות בהפרש עצום.

בשביל אוכלי בשר ה״סוכריה״ תהיה: בשר בעל סיכוי נמוך יותר לזיהום, בלי אנטיביוטיקה, אחיד בצורה ובגודל ואידיאלית גם זול יותר כשיצליחו לשייף את השיטה. כמובן גם העובדה שלא מתה אף חיה היא תמיד מוטיבציה טובה.

fdghdsh
Guest

תזדרזו כי אני רעב

טבעוני
Guest

בורות בהבנת טבעוניים והמניעים שלהם, גם אם המחיר יהיה פחות ממחיר בשר אמיתי, טבעוניים לא יחזרו לאכול בשר

אלחנן
Guest

למה, כדי שיהיה על מה להתנשא?
אני טבעוני והייתי מנסה את זה. כל התפיסה שלי לגבי בשר נוגעת פשוט בפגיעה בחיות. לא מצליח לחשוב על סיבה אחרת

השם שלי קצר מידי
Guest
השם שלי קצר מידי

זוגתי טבעונית ואני אפקטיבית גם כפועל יוצא מזה למרות שאני בהחלט היתי אוכל את זה לא אתה ולא אני קהל היעד. קהל היעד הוא אוכלי הבשר. האנשים שלא מוכנים להיות טבעוניים היום אבל כן אכפת להם מהסביבה ומה שהם מכניסים לגוף.
זוגתי למשל לעולם לא תיכנס לבורגר קינג לא משנה מה. אבל הimpossible burger שלהם נמכר בטירוף בארה״ב ואני בהחלט משתוקק לטעום אותו.
לו אנחנו היינו קהל היעד כל זה לא היה כלכלי. אנחנו כלום. אוכלי הבשר הם הכסף הגדול פה והשוק הזה הוא עצום.

wpDiscuz

תגיות לכתבה:

נותרו עוד
00
ימים
:
00
שעות
:
00
דקות
:
00
שניות
לכנס המפתחים הגדול בישראל