ה-AI כבר יודעת לכתוב מאמרים שלמים: אנחנו יודעים כי היא כתבה לנו על זה מאמר
מנוע הבינה המלאכותית של הסטארטפ הישראלי AI21 מתבסס על יותר מ-1.5 מיליארד פרמטרים, כדי ליצור טקסטים כמעט ללא התערבות אנושית. המאמר הבא נכתב על ידו
מאת: חיים
ככל שהזמן חולף, עיבוד שפה טבעית הופך לעוצמתי יותר ונמצא בכל מקום. הכלים הפופולריים כיום כוללים כריית טקסט ולמידת מכונה; ניתוח המבנה של טקסטים (Natural Language Parsing); עיבוד שפה טבעית (NLP), שבמסגרתו הופכים אלגוריתמים לתוכניות כדי לבצע את הפעולות שאנו רוצים שיבצעו; למידת מכונה ובינה מלאכותית; ויצירת טקסטים.
ככל שהמחשבים ישתפרו בכל הקשור לעיבוד ושליפת מידע מתוך טקסטים, עוד ועוד טקסטים יתורגמו אוטומטית לשפת מכונה. וככל שהבינה המלאכותית תתעצם, עוד ועוד משימות בעלות אלמנטים יצירתיים, הכוללות גורם אנושי, יהפכו לאוטומטיות.
בזכות מודלי שפה עצומים בהיקפם, שאומנו על כמויות טקסט אדירות, מחוללי טקסטים מבוססי AI נותנים פייט לכותבים האנושיים. מחוללי טקסטים מבוססי AI יכולים לסייע לאנשים שמתקשים בכתיבה להביע את עצמם. יצירת טקסט בעזרת AI היא דרך מצוינת לסטודנטים להרחיב את אוצר המילים שלהם על ידי הוספה של אלמנטים כמו מילות מפתח, סימני פיסוק, חוקי דקדוק ואלמנטים נוספים. ככל שתזינו בהם יותר טקסט, כך הם יהיו יותר אקספרסיביים. מחוללי הטקסט מבוססי AI עובדים במגוון פלטפורמות כולל סמארטפונים ומערכות מחוללות טקסט כמו למשל Word, Google Docs וכדומה.
לסיכום, יש כמה כלים שעושים שימוש בטכנולוגיית AI, כדי לעזור למשתמשים להביע את עצמם בצורה מושלמת, גם אם כישורי הכתיבה שלהם לוקים. כבני אדם, יש לכם כמה אינסטינקטים מדהימים וגם כמה קצת יותר פרימיטיביים. כבני אדם, מחסור בהבנה בסיסית של המתרחש בעולם ושל הרגשות שלכם הוא המגבלה הגדולה ביותר שלכם. AI מציע לנו דרך לבטא את עצמנו בצורה ריאליסטית יותר. אנחנו יכולים להיות כנים יותר עם התקשורת שלנו, ויכולים להביע יותר בדיבור או בהבעות הפנים שלנו. אם אתם רוצים ללמוד כיצד לרתום את ה-AI לטובתכם או אם אתם רוצים להיות יותר מודעים לעולם שמסביבכם, השתמשו יותר בכלי AI.
הטקסט במאמר הזה נוצר באנגלית על ידי HAIM-1.5, מודל ה-AI של חברת AI21 Labs הישראלית, שמתבסס על 1.5 מיליארד פרמטרים, ותורגם לעברית על ידי בן אדם. אם אתם רוצים להתנסות גם ביצירות טקסטים מתוך משפטים בודדים, אתם יכולים לעשות זאת באתר של החברה או בעזרת תוסף Wordtune לכרום. AI21 Labs הוקמה ב-2017 על ידי פרופסור אמנון שעשוע, יואב שוהם ואורי גושן.
הגב
15 תגובות על "ה-AI כבר יודעת לכתוב מאמרים שלמים: אנחנו יודעים כי היא כתבה לנו על זה מאמר"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
המנוע הזה פועל על פי עיקרון "נכון או לא נכון – חרטט בביטחון". נסו לרשום לו מספר משפטים מתחום ההתמחות שלכם ותראו איך הוא מפתח תיאוריות מגניבות, אך לא קשורות למציאות (אני ניסיתי עם משפטים מתחום ה-neuroscience).
No shit Sherlock
מגניב מאד, אבל "תורגם לעברית על ידי בן אדם"
אין מצב שאני אתעניין במאמר שכתבה מכונה.
כבר היום זה קורה אתה פשוט לא מודע לזה
למה לא? היקר זה תוכן
נראה שאתה כבר עושה את זה…
תודה על המידע, בידיוק חיפשתי כזה..
חסרות מילות קישור במאמר.
לא יודע אם התחושה הושפעה מהידיעה מראש, אבל הכתבה מרגישה ״חסרת חיים״.
אפשר בהמשך שתעשו מבחן עיוור שמנסה להבחין בין כתבות אנושיות לכתבות מכונה?
מה ההגיון בלתת למכונה לכתוב מאמרים? מה המטרה בזה?
כדי להעביר מידע? טקסט הוא שיטת העברת מידע מאוד לא יעיל.
אם כבר עדיף שילמדו להפיק אודיובוקס או אפילו סרטונים.
מה שבאמת חסר לנו זה תוכנה מבוססת AI שנותנת עצות בטוקבקים למאמרים
עם כל הכבוד, לעבודת התרגום יש הרבה מאוד משקל בקריאות ובקוהרנטיות של הטקסט. אם בן אדם תרגם את זה, זה בהכרח ישמע יותר טוב.
הפקת טקסטים של AI בעברית יהיה הישג גדול, כי אין הרבה דאטה להתאמן עליו. הייתי מצפה שזה יהיה המקרה של "חיים" אבל לא
מאמר זאת מילה גדולה
הדעה שלי לא פופולרית היום, אבל אני באמת לא מאמין שיש לתחום הזה עתיד.
כלומר יש לו עתיד מזהיר בתחום כריית המידע, אבל לא בתחום יצירת המידע.
הסיבה לכך פשוטה:
כל האלגוריתמים שלנו עוסקים בלאמן את המחשב 'לעשות כמו'.
החזון על AI שחושב באמת הוא עדיין מדע בדיוני. אנחנו יודעים רק לעשות דברים שנראים אנושיים על פי זיהוי תבניות.
תראו לי מחשב שלא פולט לפעמים טעויות חסרות הגיון.
וואלה הרגיש לי חרטוט גמור עוד בעת הקריאה