הסטארטאפ המסקרן 8e14 נחשף: ”אנחנו מפתחים את האינטרנט החדש”
שני יזמים סדרתיים בתחום הרשתות והסייבר הקימו ביחד את 8e14, שבעזרת פרוטוקול חדש יכולים לבנות לכם רשת פנימית מאובטחת, מהירה וטובה יותר
החודש חגגנו יום הולדת 30 ל-World Wide Web, אבל כמו כל אחד מאיתנו שמתבגר, גם ב-WWW מתגלות בעיות חדשות, ורובן נוגעות לאבטחה. במהלך השנים נוצרו לא מעט פתרונות סביב אבטחת רשת, כאשר אחד הנפוצים שבהם הוא כמובן ה-VPN, אבל כל מי שהשתמש בו יודע שהוא פותר רק חלק מהבעיות, והוא יכול להיות כאב ראש לא קטן. האנשים מאחורי הסטארטאפ הישראלי 8e14, שנחשף לראשונה היום בגיקטיים, טוענים כי בשנים האחרונות הם עסוקים בפיתוח של מה שהם מכנים “האינטרנט החדש”, שיהפוך את השימוש ברשת לקל ומאובטח יותר.
רשת מבוזרת ומבוססת Identity ופרוטוקול חדש לחלוטין
אלעד רווה, היזם שמאחורי סטארטאפ האצת האינטרנט, Teridion ו-Server Express חבר לעדי רופין, יזם בתחום הסייבר מזה 20 שנה. השניים, שמאחוריהם כבר מספר אקזיטים בתחום הרשתות והאבטחה, נפגשו לפני כשנה דרך חבר משותף והבינו שביחד הם יוכלו ליצור מוצר שפותר את כל הבעיות של הרשתות הארגוניות מהשורש.
“אנחנו בונים רשת Overlay שפותרת את בעיות הרשת הקיימות מהיסוד. הרשת הזאת פועלת בארכיטקטורת Decentralized Network ופרוטוקולים יחודיים, ובאמצעותה אנחנו מפשטים את ניהול הרשת, משפרים את הביצועים שלה עשרות מונים לעומת פתרונות ריכוזיים (כמו VPN, Firewall וכד’), ומציעים רמת אבטחה טובה יותר״, כך מסביר רופין בראיון מיוחד לגיקטיים. הסטארטאפ עדיין נמצא במצב Stealth, ועל כן לא כל הפרטים אודותיו ניתנים לחשיפה, אך רווה ורופין הסכימו לתת לגיקטיים הצצה חטופה למוצר שלהם.
8e14 מאפשרת הזדהות מבוססת Identity אל מול רשת החברה, כאשר כל ארגון יכול לייצר רשת וירטואלית עבור עצמו בצורה פשוטה, ובזכות הפרוטוקול של החברה, שנבנה על גבי רשת האינטרנט הקיימת, ביצועי הרשת נותרים גבוהים, בניגוד למשל ל-VPN שמאט את תעבורת הרשת, ותהליך ההתחברות אליו הוא לעיתים מסורבל עד כדי תסכול.
בחברה מסבירים שהפרוטוקול שפיתחו יכול להשתלב גם כפתרון של מעבר לענן, תהליך יקר ומורכב עבור חברות וארגונים בכל גודל. ב-8e14 טוענים כי הרשת הוירטואלית שלהם מסוגלת להעביר חברות לענן בקלות ובעלות של לפחות עשירית מהמחיר. כמו כן, הסביר רווה, כי הפתרון מאפשר גם מעבר חלקי לענן כאשר חלק מהשרתים נמצאים באירגון, חלק באמזון, חלק בגוגל וחלק ב-Azure, אך כל יישות רואה ומדברת האחת עם השנייה בצורה מהירה ומאובטחת כאילו היו On Premise. ״בעולם של ה-cloud הפתרונות הקיימים כגון ה-Firewall וה-VPN כבר לא מתאימים. חברות שמאמצות את הענן חייבות למצוא פתרונות חדשים, וזאת הזדמנות אדירה בשבילנו. אנחנו מאפשרים גישה מהירה ומאובטחת לענן, ובסביבות multi cloud באופן שלא ראינו עד כה״, טוען רופין.
כבר גייסה מיליוני דולרים
עוד חושפת החברה לראשונה לגיקטיים, כי השלימה סבב גיוס Seed בהשתתפות משקיעים כמו Secure Octane, CMF, וחברת Citrix אשר ביצעה השקעה אסטרטגית בחברה. בחברה סירבו להתייחס לסכום הגיוס, אך על פי ההערכות הוא נע בין 3 ל-4 מיליון דולר.
״כשאנחנו מסתכלים על פתרונות VPN, כולם פתרונות North To South, מחוץ לארגון לארגון, או מחוץ לארגון החוצה. יש גם מעט פתרונות East To West בתוך הארגון, או בתוך השרת שלך. הפתרון שלנו הוא פתרון אחד, שפותר את המחלה של האינטרנט, ולא עוד טלאי״, כך לדברי רווה. ״הפתרון שלנו פותר את ה-North To South כי כל יישות יכולה לדבר עם כל יישות בצורה מאובטחת, מוצפנת ובביצועים גבוהים. מצד שני גם ה-East To West נפתר. גם אם מישהו מתחבר פיזית לארגון שלי מבחוץ, הוא לא יכול לראות כלום, כי הוא לא מדבר בשפה (כלומר פרוטוקול, ע.ב.ט) של 8e14״.
רופין טוען כי הרשת החדשה של 8e14 יכולה להתאים פחות או יותר לכולם: ״החל מחברה קטנה של כמה אנשים במתחם עבודה משותף עם כמה שרתים בענן, דרך חברות גדולות יותר אשר מחפשות פתרון גישה למשאבים מכל מקום, וכלה בתאגידים וארגונים גדולים, אשר מחפשים פתרון אחד פשוט לחיבורית מאובטחת מכל מקום לכל מקום, ביעילות ופשטות״, ומוסיף כי ״הארכיטקטורה שלנו מאפשרת תמיכה בכל התקשורת הארגונית — בענן או ברשת המקומית — ולעשות זאת במהירות גבוהה יותר ובעלות נמוכה יותר״.
הרעיון של אינטרנט מבוזר אולי מצלצל לכם מוכר, אבל הם היו קודם
בימים אלו 8e14 מתמקדת גם בגיוס עובדים חדשים לחברה. החברה מחזיקה במשרדים בסן פרנסיסקו, ומרכזי פיתוח בתל אביב ובחיפה. רווה מסביר כי מאחר שהחברה משתמשת בטכנולוגיה של עצמה, מיקומו הפיזי של העובד הוא לא פקטור עבורה: ״המיקום של בנאדם ב-8e14 לא מכתיב לאדם מה הוא יכול לעשות ברשת. אפשר לגשת לשרתים של החברה מכל מקום בזכות הפרוטוקול שלנו, ולכן אנשים יכולים לעבוד באיזה משרד שהם רוצים ומתי שהם רוצים, ואפשר אפילו לעבוד מהבית. We Drink our own wine״.
״אנחנו מייתרים פתרונות אחרים. פתאום לא צריך Firewall ארגוני, לא צריך VPN, לא צריך NAC או הגנות מ-DDoS… ההבנה שהגענו אליה היא שפתרונות אלה מטפלים בסימפטומים אבל לא בבעיה עצמה. הבעיה היא רשת האינטרנט כפי שתוכננה״, מסביר רופין. בנוגע לדמיון המתבקש בין הפתרון שלהם לבין הפתרון מהתוכנית הפופולארית ״סיליקון וואלי״ אומר רווה בצחוק כי, ״זה הפתרון הייחודי והאמיתי שלנו. שלנו ושל ריצ׳ארד הנדריקס״, ומבקש לציין כי את 8e14 בנו בטרם התוכנית הציגה את קו העלילה של האינטרנט המבוזר.
הגב
10 תגובות על "הסטארטאפ המסקרן 8e14 נחשף: ”אנחנו מפתחים את האינטרנט החדש”"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
new new internet
new new york (futurama)
1 באפריל
pied piper!
Jian-Yang!!!!
מה זה שווה אם “ארליך באכמן” לא בחברה………
אני מאמין לזה ..חשיבה טובה עבור ארגונים ממוסדים
כללי מדי מכדי להבין אם זה רציני או לא.
אם זו סתם מעטפת “פרוטוקול מאובטח מוצפן” חדש אז זה לא שווה כלום.
אם זה פרוטוקול שנועד להחליף את הTCP/IP או חלק ממנו, אז לא ברור מה ימנע מתוקפים ללמוד את הפרוטוקול וחולשותיו בדיוק כמו שלקח להם זמן ללמוד את הWWW ולנצל פרצות.
נחכה ונראה.
מה… מה קראתי עכשיו?
לדעתי מדובר ברשת מבוזרת עם nodeים שונים. כל אחד יכול להקים node. יש עדיין בעיות רבות מכדי שהפתרון יהיה מעשי כגון בעיית ההגעה לקונצנזוס bft. ללא פתרון הבעיה, הרשת לא 100% מבוזרת ועדיין יהיו נקודות כשל מרכזיים.