חוקרים מציגים את הדור החמישי בסלולר והמהירויות שלו הן פשוט דמיוניות
ישראל אמנם היא אחת המצטרפות האחרונות לטכנולוגיית הדור הרביעי בסלולר, אולם חוקרים בעולם נמצאים בעיצומו של פיתוח הדור החמישי. לאילו מהירויות נגיע ומתי זה יגיע אלינו?
ישראל היא אחת מהמדינות המפותחות האחרונות לאמץ וליישם את השימוש ברשתות הדור הרביעי. עם זאת, בחודשים האחרונים אנחנו רואים צעדים חשובים שיהפכו בקרוב את ה-LTE לסטנדרט בכל הרשתות, כשהשיא הוא הכרזת הזוכים במכרז התדרים. אולם בזמן שאנחנו מתעסקים בטכנולוגיה שתחגוג השנה 8 שנים, מנסים חוקרים בכל העולם למתוח את הגבולות ונמצאים בעיצומו של תהליך פיתוח הדור החמישי.
ממש לא מדע בדיוני
כמו בכל תהליך פיתוח של תקן רשתות סלולריות, גם עכשיו אנחנו נמצאים במצב שבו מספר קבוצות של חוקרים בכל העולם עובדות עליו במקביל. קבוצת חוקרים של סמסונג הצליחה להגיע במצב נייח למהירויות של 7.5 ג’יגה-ביט לשנייה או 940 מגה-בייט לשנייה. לשם המחשה, מדובר על מהירות שתאפשר לכם להוריד סרט Blue-Ray באיכות 1080p ב-15 שניות בלבד. כאמור, קיימים הבדלים בין קצב העברת הנתונים במצב נייח למצב נייד, אולם עדיין מדובר על קצבים מרשימים. החוקרים של סמסונג הצליחו להגיע למהירות של 1.2 ג’יגה-ביט לשנייה, או 150 מגה-בייט לשנייה, בזמן נסיעה במהירות של 100 קמ”ש.
אולם עתה מדווח אתר V3, כי חוקרים באוניברסיטת סוּריי הבריטית הצליחו להגיע למהירויות דמיוניות שמגמדות גם את ההישג את חוקרי סמסונג. פרופסור רהאים טפאזולי שמנהל את מרכז המחקר והפיתוח של האוניברסיטה הכריז כי הצוותים שלו הצליחו להגיע למהירויות של 1 טרה-ביט לשנייה. במילים אחרות, החוקרים הצליחו להגיע למהירויות של כ-140 ג’יגה-בייט לשנייה. לשם השוואה, אם דיברנו על סרטי Blue-Ray, במהירות שכזו נוכל להוריד כ-10 סרטים בשנייה אחת, או 35 אלף שירים או כל הספרים שיוצאים לאור בשנה אחת בכל העולם ב-7 שניות בלבד.
אין ספק שמהירויות כאלו שמוכרות לנו בעיקר מסיבים אופטיים הן מרשימות, אולם צריך לזכור כי הן נערכו בתנאי מעבדה, כשהמרחק בין המשדרים למקלטים עמד על 100 מטר בלבד. אז מתי נוכל לראות את היישום של הטכנולוגיה הזו? טפאזולי מעריך שב-2016 או 2017 הם יוכלו להדגים את הטכנולוגיה מחוץ למעבדה, כשבתחילת 2018 היא תהיה בשלה ותוצג לציבור. ההערכות הן שטכנולוגיית הדור החמישי תהיה זמינה מסחרית ותוצע על ידי ספקיות הסלולר עד 2020. נדמה שלאף אחד אין באמת מושג מה יהיו המוצרים והשירותים שישלטו בעולם בעוד 10 שנים, אולם אין ספק שהם ידרשו מהירויות גבוהות וזמן תגובה נמוך מ-1 מילי-שנייה, לשם כך בדיוק נצטרך את האפשרויות שמציעה לנו טכנולוגיית הדור החמישי.
[interaction id=”54eedc66fea642d931417998″]
הגב
5 תגובות על "חוקרים מציגים את הדור החמישי בסלולר והמהירויות שלו הן פשוט דמיוניות"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
ומה זה בדיוק יעזור כשהחומרה תוביל אותנו?
גם ssd לא יוכל לקבל מהירות כאלו..
מה נראה לך כל העולם יעצור נשימה עד 2020 וכשיצא הדור החמישי העולם ימשיך לזוז?כמו שבסלולר ייצא עוד כמה שנים דור חמישי גם במחשבים יצא כוננים הרבה יותר מהירים מהssd של עכשיו
תגידו נגיד להיות חלק מאלה שחוקרים דברים כאלה מה צריך ללמוד?
מדעי המחשב מתאים? ומה אם זה מדמח תואר שני?
זה נראה לי קשור יותר להנדסת חומרה פיסיקה וחשמל מלמדעי המחשב( תוכנה )
תחשבו כמה קרינה זה יצור הדור החמישי הזה.
אני ממש לא בטוח שזה שווה את זה.
בסוף כולנו נהיה חולים במחלות קשות עם הקידמה הטכנולוגית
והפיגור המחקרי לגבי נזקים אפשריים,
כגון מחלות סרטן וכד’.