5 מחשבות על לינקדאין כרשת חברתית עסקית
אלון גור אריה תוהה האם חדירת מוטיבים של רשתות חברתיות אחרות אשר נוספים לרשת Linked-In פוגעים בייעודה כרשת חברתית עסקית?
אני מנוי באתר Linkedin מתחילת שנת 2004. לאתר זה יש אמנם מאפיינים רבים שמכניסים אותו לקטגוריה של רשתות חברתיות, אך היה לי ברור שזוהי רשת שונה מהשאר בכך שבניגוד לרשתות אחרות שיעודן העיקרי הוא Pleasure, בעוד לינקד-אין הוא אתר שיעודו העיקרי הוא Business.
ולכן, הצעתי חברות (התקשרות) באתר או אישרתי הצעות התקשרות רק לאנשים שיש לי אתם עבר עסקי/תעסוקתי כלשהו או קרבה מקצועית מספיקה בכדי שתהיה רמה סבירה לקשר מקצועי/עסקי בעתיד הנראה לעין.
אך במהלך החצי שנה אחרונה, ארעו באתר מספר תהליכים, שלתחושתי גורמים לאתר להתכנס יותר ויותר אל הרשתות החברתיות האחרות ולאבד את ייחודו:
1. לפני כחצי שנה נוסף לאתר ממשק הגדרת סטטוס בסגנון פייסבוק שלא מעט אנשים משתמשים בו להצגת סטטוסים שאין קשר ברור בינם לבין ההיבט העסקי של חייהם אינו ברור.
2. בנובמבר החלה Linkedin בקישור אוטומטי ל-Twitter באופן שמציג את הציוצים שאנשים שולחים באתר זה, שוב הצגה של תוכן שרובו המכריע אינו קשור לנושאים עסקיים.
3. לפני מספר שבועות חשפה החברה את ה-API, שמאפשר למשתמשים לפתח אפליקציות ווידג’טים ולשלב אותם בחשבונות שלהם, שוב תהליך שמביא לאתר יותר ויותר תכנים שהקשר בינם לבין עסקים לא תמיד ברור.
4. תהליך שאני אישית מבחין בו בחודשיים האחרונים אך אין לי שום דרך לדעת אם הוא כללי, כמות הפניות לחברות במסגרת האתר שאני מקבל מאנשים שתחומי עיסוקיהם כה שונים משלי שאני לא רואה אפשרות סבירה לעתיד עסקי משותף הולכת וגוברת.
לתחושתי, הסכום הכולל של התהליכים המפורטים שהצגתי הוא ש-Linkedin הופך בקצב הולך וגובר לתואם פייסבוק באופן ובקצב שהולכים וגורעים מיכולתו לספק אפשריות של רישות עסקי. האם זוהי תחושה שאני לבד בה, או האם יש שיעור משמעותי מקרב מנויי Linkedin החשים כמוני?
מה דעתכם?
הגב
8 תגובות על "5 מחשבות על לינקדאין כרשת חברתית עסקית"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
אני חושב שהקישור לטוויטר הייתה טעות חמורה, מכיוון שאנשים לא ממש מודעים לכך שאתה יכול לבחור להציג רק חלק מהטוויטים בלינקדאין (רק טוויטים עם HashTag של in#)
ולכן אם לפני הקישור היית רואה רק סטטוסים שאנשים כותבים בתוך LinkedIn (שלמרות מה שציינת, היה לרוב לשימוש עסקי) עכשיו אני רואה מה מנכ”לים אוכלים לארוחת בוקר ובאיזה מלון הם שוכנים ומה מישהו שהם נתקעו בו ברחוב אמר להם…
כשאתה רואה את ההצלחה של רשתות מתחרות, אתה פוחד לאבד נתח שוק. כנראה שלינקדאין מוכנים להתפשר על הזהות כדי להתמודד טוב יותר מול פייסבוק. או שזו עוד דרך למשוך קהל חדש, בכך שיציאו שירותים חברתיים שהם לא בהכרח עסקיים. או שאולי לדעתם זה השלב הבא באבולוציה של האתר.
להזכירך, גם פייסבוק ביצעו כמה מהלכים שהקהל לא אהב, ולמרות זאת כמות המשתמשים הלכה וגדלה. כנראה לינקדאין ראו, והחליטו לפעול גם כן.
הי אלון , לגבי הקישור לטוויטר ניתן לעשות זאת בשני אופנים – או קישור לסטאטוס או קישור למעניין וידגיט בעמוד שמעדכן על בסיס קבוע את הציוצים של החברים / עוקבים בטוויטר . אני כמובן מעדיפה את האופציה השניה והיותר מתונה . ותודה רבה למורית על הפרגון.
זהר
מידע נאות: עבדתי בלינקדאין ואני בעל מניות בחברה
הנקודות שהועלו במאמר מעסיקות את מנהלי המוצר של Linkedin ונלקחות בחשבון בעת השקה של כל חידוש באתר. זה לפעמים אומר זניחה או עיקוב של מוצרים שנראה שיפחיתו את הערך העסקי של האתר על חשבון ערך בידורי. אי אפשר לבטל את הרעש לחלוטין אך Linkedin עושה מאמצים ניכרים לצמצם אותו תוך כדי הוספת חדשנות.
אני נרשמתי ללינקדאין אחרי שאמרו לי שזאת רשת הנטוורקינג המוצלחת ביותר (חוץ מעסקים עושים עסקים, המקומית, שהיא עסקית נטו), אבל לא הבנתי עדיין איך משתמשים בה כרשת נטוורקינג.
בינתיים אני מקבלת הצעות להתקשר לרשתות של חברים וקולגות ומקבלת מדי פעם מיילים פרסומיים כמו בביז, או מיילים אישיים כמו בפייסבוק.
האם מישהו יכול להסביר לי איך משתמשים בלינקדאין למינוף העסק?
תודה.
הי תמר, אני ממליץ בחום על האתר של זוהר אוריין. יש שם כמה מאמרים שמסבירים בצורה מאוד מפורטת את מה שאת מחפשת.
http://www.zoharurian.com/