סיבים אופטיים? חוקרים הגיעו למהירות של 10 ג'יגהביט על קווי טלפון מנחושת
בניסוי מרשים שנערך במעבדות בל הצליחו החוקרים להשיג קצב חסר תקדים של 10 ג'יגהביט לשנייה, פי עשרה מהמהירות שמוצעת על ידי מיזם הסיבים האופטיים. האם טכנולוגיית העבר הופכת גם לטכנולוגיית העתיד?

מקור: Element Collection
לא מזמן הושקה בטקס חגיגי תשתית האינטרנט על גבי הסיבים האופטיים של חברת IBC. התשתית החדשה הציעה מהירות חסרת תקדים של 1Gbps – שדרוג משמעותי למצב כיום. מעבדות Bell, השייכות כעת לחטיבת המחקר והפיתוח של Alcatel-Lucent, הציגו טכנולוגיה חדשה שמשתמשת בקווי טלפון מנחושת הקיימים שנמצאים כבר בכל בית, ומסוגלת להעביר נתונים במהירות פי עשרה ממהירות הסיבים האופטיים.
מהר, אבל לא כל כך מהר.
הטכנולוגיה שנקראת XG.fast משתמשת אמנם בקווי הנחושת הישנים והמוכרים, אולם בטווח תדרים רחב הרבה יותר. בעוד, טכנולוגיה קודמת כמו VDSL2 משתמשת בטווח תדרים של 17MHz או 30MHz, עושה שימוש ה-XG.fast בטווח מרשים של 500MHz שמאפשר להעביר הרבה יותר נתונים בזמן נתון. הבעיה עם התדרים הללו מתחילה בהחלשות של האות שמגבילה את המרחק האפשרי מהמרכזיה. על פי הבדיקות שביצעה החברה, ניתן להגיע למהירות של 10Gbps עד למרחק מירבי של 30 מטר, כשאם מתפשרים על המהירות ועוברים למהירות של 1Gbps (שוות ערך לסיב האופטי) המרחק עולה במקצת ל-70 מטרים.
לכאורה, זו מגבלה משמעותית, כיוון שאין אנשים רבים שגרים במרחק של מספר עשרות מטרים מהמרכזיה. אולם, הכוונה איננה להתבסס רק על התשתית הקיימת, אלא לשלב את הטכנולוגיה החדש בתשתית הסיבים האופטיים שנפרשת. ספקי התשתית יפרשו את הסיבים האופטיים מתחת לאדמה רק עד הבתים, אבל בבתים כבר תעבור התקשורת בעזרת קווי הנחושת. כך ייחסך מספקי השירות הצורך לבנות תשתית של סיבים אופטיים בתוך הבתים, מה שיגרום לחסכון ניכר של זמן וכסף.
למרות זאת, אנו בספק אם אכן IBC, החברה האחראית על מיזם הסיבים האופטיים תתפתה לפתרון שכזה. ראשית, מדובר בפתרון שמהווה טלאי על טלאי ומקור אפשרי לבעיות בחיבורים. שנית, ההערכות האופטימיות מדברות על טווח של שנתיים עד ליישום מעשי של הטכנולוגיה; ושלישית, ואולי החסם העיקרי שימנע אימוץ של פתרון כזה, הוא רצונה של החברה החדשה לנתק כל קשר עם בזק והתשתיות שבבעלותה; כל עוד בזק היא חלק מהתשתית, חברת IBC תהיה תלויה בה, בשירות הטכנאים שלה ובעיקר בתמחור שלה, מה שיפגע בגמישות ובאטרקטיביות שהיא יכולה להציע ללקוחותיה.
עם כל הכבוד לניסוי המרשים של החברה, חשוב לזכור שתקשורת של סיבים אופטיים היא העתיד. בניסוי שערכה חברת Alcatel-Lucent עצמה בשיתוף BT, הן הצליחו להגיע למהירות חסרת תקדים של 1Tbps (טרהביט לשנייה) בין 2 נקודות במרחק של יותר מ-400 קילומטר אחת מהשנייה. מהירות כזו מאפשרת בין השאר להוריד בשנייה אחת יותר מ-40 סרטים באיכות HD (לא מקומפרסים).
הגב
4 תגובות על "סיבים אופטיים? חוקרים הגיעו למהירות של 10 ג'יגהביט על קווי טלפון מנחושת"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
תודה על הכתבה, אהבתי.
רציתי רק להעיר שטרה ביט == 125 ג'יגה בייט != 40 סרטים באיכות HD לא מקומפרסים…
אפילו 40 סרטים כן מקומפרסים לא עוברים במהירות הזו…
בוא נגיד שHD מקומפרס שוקל כ4GB, אז 40 * 4 == 160GB… ככה שלא ממש דייקת בלשון המעטה. חוץ מזה שיחקת אותה.
טרה בייט שווה לכ-1024 ג'יגה בייט.
טרה בייט (Byte) אכן שווה ל1024 ג'יגה בייט(Byte)
אך כשמדברים על קצבים כמו בכתבה, משתמשים בביטים (bit). כמו בכתבה נאמר טרה ביט.
(bps = bit per second)
לכן Byte=8 bits, וצריך לחלק ב8 את הקצב בביטים כדי להמיר אותו לBytes, לכן:
1 טרה ביט = 125~ ג'יגה בייט(Byte)
http://letmegooglethat.com/?q=bit+vs+byte