כנס המפתחים שלנו, Geektime Code, מגיע אליכם הביתה, ויש לנו 10 כרטיסים מתנה
ביום רביעי, 5 באוגוסט, ייערך זו הפעם השישית ה-2020 Geektime Code, כנס המפתחים השנתי הגדול בישראל שיעסוק בכל מה שחשוב למפתחים ומפתחות. עכשיו יש לכם הזדמנות לזכות בכרטיס חינם
השנה כל העולם נעצר לכמה חודשים, חוץ מתחומי הטכנולוגיה והפיתוח, שהמשיכו להתקדם ולספק פתרונות טכנולוגיים מיידיים שהקלו על רבים בזמן הגבלות הקורונה. ענף הפיתוח ידוע ככזה שמשתנה ומתקדם כל הזמן, אך השנה זה היה בולט יותר מתמיד, ומי שעובדים בענף מרגישים דווקא עכשיו עד כמה זה חשוב להישאר מעודכנים ולהכיר את כל החידושים שקורים בתחום.
מדי שנה אנחנו מזמינים אתכם לכנס המפתחים הגדול בישראל, כדי לקחת חלק בקהילת הפיתוח הישראלית ולפגוש את החברות הגדולות, את אנשי הפיתוח המובילים, את הטכנולוגיות החדשות שכבר כאן ואלו שעוד יגיעו. השנה, בפעם הראשונה זה 5 שנים, כנס ה-Geektime Code עובר לאונליין, כי גם בשנת קורונה, הקיץ לא יכול לעבור בלי הכנס המסורתי שלנו.
ביום רביעי, 5 באוגוסט, Geektime Code חוזר זו השנה השישית. בכנס צפויים להשתתף מאות מפתחים והוא יוקדש כולו לשפות, קוד, ספריות, באגים וכל מה שמעניין את אנשי קהילת הפיתוח. נצלול אל תחומי הפיתוח החמים ביותר בשוק, נעסוק בטכנולוגיות הפיתוח במדיות השונות, הפלטפורמות ואבטחת המידע; נדבר על פיתוח הקריירה של מפתחים; ונחשוף את המשתתפים לטכנולוגיות החדשות, לדרכי העבודה של מפתחים בחברות מובילות ולקולגות שמתמודדים עם בעיות דומות ביומיום.
>> רוצים לשמוע עוד? לחצו כאן <<<
רוצים לבוא? יש לנו 10 כרטיסים לחלק לכם
כל שנה ענף הפיתוח משתנה מהר, ותחומים שנחשבו הכי חמים יכולים בתוך שנה להתיישן ולהפוך ללא רלוונטיים. השנה הנושא בולט אף יותר, כשנגיף הקורונה שינה את אורח חיינו והצרכים היומיומיים שלנו, והשפיע כמובן גם על ענף הפיתוח והכיוון שאליו הוא הולך.
איזה תחום לדעתכם יהיה התחום הלוהט הבא בענף הפיתוח? ענו על השאלה במערכת התגובות עד יום חמישי, 16 ביולי, בשעה 12:00, ואולי תזכו בכרטיס חינם ל-Geektime Code. שימו לב: תגובות פייסבוק לא תיבדקנה.
מטכנולוגיה ועד נטוורקינג למפתחים
הכנס יתקיים על פלטפורמה אחת המרכזת את כל ההרצאות והפעילויות. הוא יתחיל בשעה 10:00 בבוקר עם ההרצאה המרכזית, וימשיך בשלושת המסלולים המותאמים במיוחד למפתחים בעלי ניסיון ולמי שמעוניין לרכוש אותו:
1. מסלול The Future of Things יעסוק בכל הטכנולוגיות החדשות שמאתגרות את תחום הפיתוח וה-UX ויעצבו את חיינו בעתיד; החברות, השירותים והמוצרים שמחברים בין הטכנולוגיה, העולם ובינינו.
2. מסלול Developer Philosophies יעסוק בכל מה שחשוב למפתחים ולא עוסק ישירות בטכנולוגיות: אורח החיים של המפתחים, התקדמות מקצועית ואישית והכישורים שיכולים להקפיץ את הקריירה. ההרצאות במסלול זה יועברו על ידי מפתחים, למען מפתחים.
3. מסלול Full-stack World יעסוק בטכנולוגיות, הכלים, הפלטפורמות והגישות השונות שקשורות לפיתוח Front-End ו-Backend, בדגש על JavaScript.
ההשתתפות כרוכה בתשלום סמלי וההרשמה פתוחה.
שימו לב: הפעילות הסתיימה. הזוכים יקבלו הודעה על זכייתם בהקדם.
תודה רבה לשותפים שלנו
monday.com, בנק הפועלים – חטיבת טכנולוגיה ומחשוב
Applied Materials, Huawei, Intuit, Lenovo, SAP
>> יש לנו כבר הרבה דוברים מעולים, אבל אם גם אתם רוצים להעביר הרצאה מקצועית ב-Geektime Code או מכירים מישהו מתאים – ספרו לנו <<<
הגב
43 תגובות על "כנס המפתחים שלנו, Geektime Code, מגיע אליכם הביתה, ויש לנו 10 כרטיסים מתנה"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
לדעתי התחום הבא יהיה מחשבים קוונטים.
תכלס AI די במסלול חזק היום, והדרך היחידה שיהיה משהו מעניין שינצח זה תכנות קוונטי, ניתן יהיה לעשות חישובים מטורפים, ודברים כמו VR יהפכו להיות כמו בסרטים בזכות זה
AI-powered DevOps
למידת מכונה
Data Science – Augmented Reality
וואווי נשלטים ע"י המפלגה הקומוניסטית הסינית
Data science
Augmented Reality
Machine Learning ללא ספק
Go vs rust
AI בשילוב של Image processing ומחשוב קוונטי
MLops
התכל'ס הכי חשוב ולכן אבחר את מסלול Full-stack World
למידת מכונה הולכת ומתחזקת, בדור הבא לא יהיה מוצר ללא פיטשר או אפילו בסיס AI
בנוסף שימוש בMicroservices: docker, kubernetes וכו
AI- יש לנו עוד הרבה איפה להשתפר שם, בעיקר עוזרת אישית לדוגמא העוזרת של איירון מן! :)
חומרה קוד פתוח, גוגל התחילו עכשיו עם אפשרות להדפיס בוגדל 130NM … אם זה יתפוס נוכל לגרום לשוק החומרה להיות ברמה של שוק התוכנה
Med-tech
Event processing – Kafka
Ai & devops
התחום הבא לדעתי יהיה דווקא טכנולוגיה לבישה (Wearable Tech). זה עדיין בחיתולים יחסית לפוטנציאל האדיר שטמון בתחום. כיום, אנו כבר נהנים מניצוצות של דברים לבישים, ביניהם, שעון חכם, אוזניות, חיישנים מושתלים ועוד, ובקרוב גם משקפיים למציאות רבודה. כתוצאה מכך, כל עולם הסוללות יצטרכו לעלות מדרגה ולהמציא עצמם מחדש.
הולך להיות ללא ספק מעניין.
פיתוח למשקפי מציאות מדומה/רבודה, לא רק לצורך משחקים (קניות, סיורים ויטואלים וכד').
WebAssembly
התחום שיביא למהפכה אמיתית בחיים שלנו יהיה כנראה תחום המציאות המדומה. וזה התחום שיהיה וצריך להיות התחום החם הבא
Ai יהיה התחום השולט היום עם כל הרובוטים והעוזרות הקוליות שלא חסר אני מאמין שיתחילו לפתח אפילו דמויות רובוטיות שיוכלו לעשות מעבר מרק לדבר וידמו בן אדם אמיתי עם הזמן
מדפסות תלת מימד , ורובוטים אשר יתפסו תפקיד נרחב יותר בתעשייה ובשימוש ביתי , בסגנון רובוט שואב בשילוב עם אלקסה ופונקציות יותר ויותר מתקדמות עם הזמן …
אני לא נביא ולא בן נביא.
אני רק מקווה, שבעקבות הקורונה נלמד לייצר אפשרויות עבודה ולמידה מרחוק גם בתחומים שעד עכשיו לא היה ניתן.
נוכל להפגש עם חברים מרחוק כאילו הם לידינו.
וזה יהיה יותר נגיש ויותר זול.
וגם, אני מקווה שנושא הבדיקות הרפואיות מרחוק יתפתח לתחומים נוספים.
נהיגה אוטונומית. אפשר להבחין בקפיצה של מניות טסלה גם בזמן הקורונה.
לדעתי אנחנו נראה גדילה או שינוי בתחום הזהיות ובעיקר אל מול עננים.
יש שם מעבר גדול אל העננים ויש חברות עם ריבוי עננים ויש צורך לנהל את זה בצורה פשוטה ויעילה
No-Code :)
לדעתי AI בשילוב מיחשוב לביש IOT.
המחשבים נהיים קטנים וחזקים יותר, ולימוד מכונה נהיה מתוחכם יותר ולעט לעט חודר לכל דבר שסובב אותנו. אז זה רק עניין של זמן עד שנראה מוצרים כמו שתלים שחודרים לגופינו, גפיים חכמות אלקטרוניות לנכים, קוצבי לב חכמים שלומדים את הפעילות של מי שנושא אותו ומגביר או מוריד את קצב הלב בהתאם.
נראה גם כל מיני פתרונות שמחליפים מפתח או ת.ז. לצורך זיהוי וכניסה לוואו דווקא בדמות של צ'יפים פולשניים.
בקיצור העתיד שייך ללא ספק ל IOT ו- AI, גם בזכות ה G5.
בשקט בשקט מתחת לראדאר יש מרוץ חימוש אינטנסיבי להגיע ל״רחבעם״…
מחשב על בגודל עצום שהוא מוח סיליקון. מודע לעצמו.
עבדים להחלטותיו נהיה. נכתיר אותו לאל בשם הפחד שלנו.
הוא ישמור עלינו בהתחלה – כל עוד נדאג שיהיה תלוי בנו.
תןך 1000 שנה יתחיל מסע אל הכוכבים הרחוקים. רחוקים מאות מיליוני שנות אור.
את החלליות כבר לא יאיישו בני אדם אלא גזע חדש. על מוות. אינו זקוק לחמצן ומזון.
היקום הפך מודע לעצמו בזכותנו – אם היינו הראשונים. ואחרונים.
התחום הלוהט הבא בענף הפיתוח יהיה תחום ה AI אבל בקטע של כתיבת קוד עצמאית
זה עוד קצת רחוק, אבל העתיד נמצא כנראה בQuantum Computers.
פסיכולוגית מכונות
לדעתי התחום הלוהט הבא בענף הפיתוח יהיה VR AR וכל מה שביניהם.
החומרה מתחילה להיות נגישה יותר לאנשים ולאט לאט מפתחים סימולטורים, משחקים ותוכנות לפלטפורמות האלו.
יש הרבה פוטנציאל לצמחית השוק בייחוד עכשיו בתקופת הקורונה ????
התחום הלוהט הבא בעולם הפיתוח לעניות דעתי זה תחום הAR, המציאות הרבודה, אשר חולש על מספר תחומים, כגון ארכיטקטורה (סיור באתר המיועד לבניה, לדוג'), מסחר, חינוך (רלוונטי ביותר בעולם של למידה מרחוק), עולם הרפואה, תעשיות צבאיות, תיירות וכמובן – תעשיית המשחקים אשר צוברת תאוצה מיום ליום. הAR יהיה חייב לשלב בתוכו עוד תחום שעתיד להשפיע על כולנו – תחום ה IoT, ה"אינטרנט של הדברים".
כאשר נוכל להנדס דברים באמצעות הAR, נוכל אף להיכנס יותר לעומק לתחומי ההדפסה התלת מימדית, אשר מובילה מהפך בכל הקשור לייצור ותיקונים בעולם.
AR – הדור הבא בתחום הפיתוח.
Artificial reality בגדול. לדעתי עולם וצורת החוויה יכנס לכל תחום טכנולוגי ויעקוף מגבלות קיימות
Web Assembly שמתקמפל מקוד JS
תוכנה שכותבת קוד בעצמה (AI/ML)
לדעתי, התחום הלוהט הבא בעולם הפיתוח
הינו עולמות מציאות מדומה – מסחר בעולם המדומה, הכירויות
הדחיפה לעולם היא משברים כגון הקורונה
לדעתי, עולם הפיתוח לוקח תפנית לכיוון ההתממשקות למובייל,
ניתן לראות כי מערכות ההפעלה המיועדות למחשבים מתחילות לעבור כל מיני אינטרפרטציות בהשראת מערכות הפעלה לסמארטפון, ניתן לראות זאת בMacOS big sur שבו אפל לקחה את rounded corners של IOS והוסיפה להם נגיעת skeumorphism , בנוסף, ניתן לראות איך אתרים נהפכים רספונסיביים יותר, ומתממשקים בצורה טובה יותר עם טלפונים, וFLUTTER שתופסת תאוצה ומאפשרת פיתוח לIOS , ANDROID ולווב באותה העת.
כנראה שהתחום הבא של פיתוח הוא.. שכולם יצטרכו ידע כזה או אחר בפיתוח, בין אם אתה עובד HR, טבח, מכונאי, מוסכניק, תלמיד, הכל הופך לתוכנה ובעלי ידע בפיתוח יובילו בתחומם – כאלה שלא, ישארו מאחור.