באיזה צד אתם? 10 נושאים שמפתחים לעולם לא יפסיקו להתווכח עליהם
קוד קצר או ארוך, לשנן ספרי תכנות או לחפש קוד בגוגל ומי נחשב מפתח טוב יותר? הגיע הזמן שהוויכוחים האינסופיים בין מפתחים יקבלו תשובות
צלם/תמונה: timnewman/ Getty Images Israel
מה קדם למה: הביצה או התרנגולת? מה אוכלים קודם: את הקרם או את העוגייה של הקרמבו? עזבו שטויות, השאלות הפילוסופיות האלה הן כלום בהשוואה לנושאים שמפתחים לעולם לא יפסיקו להתווכח עליהם. באיזה צד אתם נמצאים בוויכוחים הנצחיים האלה? תפסו עמדה והגיבו כאן למטה, כי הגיע הזמן לפתור את המחלוקות האלה פעם אחת ולתמיד.
1. קוד קצר תמיד עדיף על קוד ארוך – אם המשתמשים שואלים "זה הכל?", ואם העבודה שנעשתה מאחורי הקלעים נשארת בדיוק כזו, כלומר בלתי נראית, אז כנראה שהמפתח עשה עבודה טובה ובזה זה נגמר. אבל אם אתם מאלה שמתייחסים לקוד שלכם כאל עבודת אמנות, פרוזה או פרה קדושה, כנראה שנקודה הזו לא תבוא לכם טוב, נכון?
2. מפתחים שלא מפתחים בזמן הפנוי שלהם לעולם לא יהיו טובים כמו אלה שכן – פיתוח זו אהבה אמיתית. מפתח טוב הוא זה שכותב קוד גם בזמנו הפנוי, זה שפיתוח הוא לא רק עבודה או אמצעי פרנסה עבורו, אלא גם תחביב מהנה ודרך חיים.
צלם/תמונה: blue jean images/ Getty Images Israel
3. טאבים לעומת רווחים – חוץ מ-Python, להחלטה להשתמש ברווחים או בטאבים אין באמת שום השפעה על תקינות הקוד, ולמרות זאת הוויכוח הנצחי הזה הוא האבא והאמא של הוויכוחים בין מפתחים, ובינתיים אין שום סימן להכרעה אפשרית.
4. מי שיודע לפתח רק בשפת פיתוח אחת, אינו מפתח טוב – גם אם מדובר במפתח C# מדופלם או מפתח JAVA מצוין, לדעת רק שפה אחת זה לא מספיק טוב. מכל שפת פיתוח לומדים משהו אחר על כתיבת קוד, מה שתורם לשיפור ולחידוד כישורי הקידוד, ואלה חסרים למי שמכיר רק שפת פיתוח אחת.
5. מותר לבצע חיפושי קוד בגוגל – אם אתם מאלה שבמשך שנים שיננו בעל פה ערימות של ספרי תכנות, יש מצב שהנקודה הזו ממש תעליב אתכם. אבל חוץ מכם, רבים יטענו שאין שום דבר רע להשתמש במקור מידע שיביא אתכם לאותו החומר תוך מספר שניות, ולכן גם אין טעם לצאת או לבקר את אלה שמשתמשים בגוגל למציאת קוד. חוץ מזה, הגיע הזמן להודות – אף אחד לא יודע הכל כל הזמן, וגם זה בסדר. תשובה נכונה ופתרון טוב יישארו טובים בין אם שלפתם אותם מספר, קיבלתם אותם כעצה מחבר או פשוט גיגלתם באינטרנט. אז מה, הטענה הזו מעצבנת אתכם? שכנעו אותנו שאנחנו טועים.
6. SQL זו שפת תכנות לכל דבר, אז תשתמשו בה ככזו – בדיוק כמו JAVA או C++, גם SQL זו שפת פיתוח וככזו אין שום סיבה לכתוב בה בצורה מרושלת שלא ניתן לקרוא אותה או לתחזק אותה.
7. הקלדה סטטית לעומת דינאמית – כל מפתח מכיר בחשיבות בדיקת האיות וההקלדה, אחרי הכל, מספיקה טעות אחת קטנה כדי שתוכנית שלמה לא תעבוד כמו שצריך.
צלם/תמונה: Yuri_Arcurs/ Getty Images Israel
8. האספקט החשוב ביותר בכתיבת קוד הוא הקלות שבה קוראים אותו – כן, זה אפילו חשוב יותר מתקינות הקוד, כי כשהקוד קריא גם קל מאוד לתקן אותו, לשפר אותו ולהבין אותו.
9. שפת הפיתוח הראשונה שצריך ללמד בפקולטות למדעי המחשב היא JAVA – אם אתם מאלה שיתווכחו עם הדעה הזו ,כנראה תטענו שמי שלא חווה דיבאגינג של זליגות זיכרון ב-C++/C לעולם לא באמת יעריך מספיק את היתרונות של פיתוח ב-JAVA.
10. UML זה לגמרי מיותר – אם מתעקשים, אפשר להסכים שדיאגרמות UML ל-Composite Pattern הן שימושיות, אבל פרט לאלו לדיאגראמות UML פשוט אין שום ערך.

הכתבה בחסות Sqlink
קבוצת Sqlink מספקת קשת רחבה של פתרונות בעולם המחשוב וה-IT. אנו מתמחים בגיוס עובדים לשלל תחומי ההייטק וברשותנו מאגר ענק של משרות טכנולוגיות המתחדש כל יום באתר החברה. אנו מזמינים אתכם להצטרף להצלחה ולעבוד בטכנולוגיות המתקדמות ביותר, בתנאים מעולים ולהתקדם לתפקיד הבא! בקבוצת SQLink מועסקים כ-2,500 עובדים והיא כוללת מגוון חברות מובילות בתחומן כגון: GotFriends - חברת ההשמה להייטק הגדולה בישראל, חברת Opisoft המתמחה בעולמות ה Bi והאנליטיקה, חברת TVUNA - המתמחה בעולמות הדיגיטל וחממת חדשנות לסטארטאפים.
הגב
13 תגובות על "באיזה צד אתם? 10 נושאים שמפתחים לעולם לא יפסיקו להתווכח עליהם"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
אין כזה דבר "הקלדה סטטית לעומת דינאמית" הכותב לא יודע לתרגם כתבות.
חחח ״הקלדה סטטית״ זה לא static typing,
type מלשון סוג.
כל הכתבות של sqlink עם טעויות דומות
הכותב עוסק בשיווק ופיתוח עסקי. אז אתה מצפה שיבין מה הוא כותב כשמדובר בסוגיות בפיתוח קוד?? עוד שמאלני עם ציפיות גבוהות…
עודד, אתה בטח עובד ב sqlink,
אני מצפה ממי שעוסק בשיווק ופיתוח עסקי שלא יכתוב על תחום שהוא לא מבין בו.
״עוד שמאלני עם ציפיות גבוהות..״
איזה אפס
בתור אחד שיודע, אתה לא ממש קולט ציניות כשפוגש בה :)
uml: נראה לי שזה טוב בשביל להסביר לאנשים לא מיקצועים איך הפרויקט מתקדם( איזה מודולים הושלמו וכ"ו ) ובשביל דוקומונטציה( תמונה=1000 מילים )
חוץ מזה קשה לי לדמיין שמתכנתים ישתמשו בזה לפיתוח תוכנה או משהו כזה – המספרים מדברים ככה שאין כאן ויכוח…
ללא דיזיגן נכון שזה אומר מינימום seq diagram אין מצב שלא תכתוב תוכנה שאין לה באמת ממשןת ותחזור ותתקן הכותב גם לא הזכיר fmc שזה לא פחות אם לא יותר חשוב במיוחד במערכות ממודלות ומבוזרות micro services וכו
תתפלא אבל היה דיזיין לתוכנות עוד לפני שהמציאו את uml
התכוונתי לזה שמשתמשים בשפה לתכנון דוקומנטציה ופרזנטציה
אבל לא בתור חלק מה "develompment -pipline"
מי שמקמפל uml לקוד שיקום…
גיבובי שטויות הכותב לא באמת מבין בתוכנה ונכון הדפה הנכונה ביותר ללימוד שפה מונחית עצמים זו c++ וצריך ללמד גם שפה פונקציונאלית כמו scala וכדומה
Sql זה סקריפט סופר חשוב וצריך ללמוד לא איך לכתוב אלא איך למדל db בצורה נכונה ומתוכו לגזור את השאילתות הנכונות היום לצערי רוב המתכנתים לא כתבו שאילתות היות והם מישתמשים בorm
עוד נקודה חשובה זה דרך החשיבה הטכנולוגית בזצנו הפנוי שך כל מהנדס הוא צריך ללמוד ולהתקדם ביידע הטכנולגי שיטות עבודה קוד פתוח וכדומה ארכיטקטורה הרבה יותר חשוב מלכתוב קוד כי זו המסגרת
סוף סוף הכרה ב- SQL כשפת תכנות , ולא רק שהיא שפת תכנות לדעתי היא גם חובה לכל מתכנת.
ואו, הכותב מדבר שטויות.. אין בעיה עם לחפש באינטרנט פתרון וזה אפילו מומלץ, אבל אנשים מעתיקים שטויות מstack overflow בלי אפילו להבין מה הם מכניסים לפרודקשן, וזו הבעיה. ו-sql לא באמת שפת תכנות, אבל כדאי לשמור על קונבנציות על מנת שיהיה ברור מה הולך שם.
דרך אגב אם הכותב היה מפתח אמיתי הוא היה כותב שvim עדיף על emacs
Sqlink מביכים את עצמם פעם נוספת
גנבו כתבה מאנגלית ותרגמו אותה באופן עלוב
Typing זה לא הקלדה
עג"ג הגרסא הגברית (רק שלמזלו הוא בחר לתרגם כתבה אמיתית ולא פארודית)