כל השיטות וקיצורי הדרך לשיפור הסיכויים לקבלת ויזת עבודה בארצות הברית

קצת סדר ומספר טיפים בנוגע לויזת עבודה לארצות הברית על בסיס העדכונים האחרונים שנכנסו לתוקף בממשל טראמפ

מאת לירן יעקב רוזנפלד

הישראלים משפרים סיכויים להוצאת ויזת עבודה והולכים אחרי ה"טריקים המקובלים" כדי להצליח בתהליך ההגירה המסובך. בכתבה זו תמצאו את כל החדשות, השינויים והדברים שאתם צריכים לדעת על קבלת ויזת עבודה או גרין קארד כולל סקירה חשובה המתארת אילו ויזות יש וכיצד לבחור עורך דין אמין להגירה.

בזמן שממשל אובמה הסדיר מספר חוקים חדשים והקלות על יזמים ובעלי עסקים, הממשל של טראמפ מקשה על זרים המבקשים ויזת עבודה למטרות תעסוקה.

ויזת H-1B

עד כה, הויזה הסטנדרטית היחידה שיכולתם להוציא על מנת שתוכלו לעבוד חוקי בארה״ב הייתה ה-H-1B. זוהי ויזה שניתנת לכל עובד בעל מקצוע. את הויזה הזו ניתן לבקש בפעם הבאה בין ינואר לאפריל 2018.

המועד להגשת ויזת H-1B הוא 1 באפריל ולאילו מכם שרוצים לעבוד ב-non profit ניתן להגיש את H-1B בכל תאריך ללא הגבלה.

לויזה זו יש מכסה כמותית, ומאחר שכך, לאנשים בעלי תואר ראשון יש 30% סיכוי לקבל את הויזה בהגרלה. בעלי תואר שני ודוקטורט משפרים את סיכויי קבלת הויזה שלהם עד ל-40%. על מנת לבקש את הויזה תצטרכו חברה שתסכים להגיש אתכם להגרלת ה-H-1B, כלומר, החברה תשמש הספונסר שלכם.

ישנו מעקף פשוט המשפר את סיכוייכם לקבלת H-1B. מה שלא מספרים לכם זה שמותר חוקית להגיש עד שלוש פעמים את ויזת ה H-1B באותה ההגשה. כלומר מותר לכם למצוא 3 מעסיקים שונים ולהגיש באותה ההגרלה 3 פעמים וכך לשפר את סיכוייכם בעשרות אחוזים.

ויזת J-1

לאלו מכם שאינם בטוחים שירצו להישאר בארה״ב למעלה משנה וחצי, ניתן להגיש ויזת ״התמחות״ לתקופה של 12-18 חודשים. ויזת ה-J-1 Trainee ניתנת למי שמגיע להתמחות בעבודה בחברה אמריקאית. ניתן להוציא את הויזה יחסית בקלות וללא הגרלה.

על מנת שתצליחו לקבל ויזה זו כדאי שתדעו: עליכם ״להקטין״ מעצמכם, לצמצם את קורות החיים שלכם וההצלחות שלכם כשאתם שולחים קו״ח, להראות שאתם בתחילת הדרך ואינכם מנוסים עד כדי כך.

הקלות משמעותיות בקבלת גרין קארד עם EB-2 – NIW

אלו חדשות מרעישות שמשום מה לא הגיעו לכותרות, אך יזמים וסטארטאפיסטים רבים יכולים להשיג גרין קארד תחת ההקלות החדשות. כל יזם או איש מקצוע בעל תואר אוניברסיטאי, אשר מביא תרומה ברורה לארצות הברית, יכול לקבל גרין קארד. על העובד או היזם להראות תרומה משמעותית בתעשייה שבה הוא פועל. אם בעבר הייתם צריכים מעסיק אמריקאי שיגיש אתכם לתהליך הזה, כיום אתם יכולים להגיש בקשה לגרין קארד ללא מעסיק. הדבר פותח הזדמנויות ענק ליזמי הייטק. אם שאלתם את עצמכם כיצד מוכיחים תרומה משמעותית, התשובה היא – זו עבודתם של עורכי דין להגירה. גרין קארד הוא תיק משפטי לכל דבר שבו טוענים טענות ומביאים הוכחות.

ויזת ה-E-2 (ויזת משקיעים)

נכנסת לתוקף החל מהרבעון האחרון של 2017. עד כה, אם יש ברשותכם סכום של חצי מליון דולר ומעלה, יכולתם להשקיע אותו (במספר שלבים ובמספר צורות) על מנת לקבל גרין קארד תחת תוכנית ה-EB-5. תוכנית זו עדיין פעילה אך אינה פופולרית כבעבר. זמן ההמתנה של ישראלים ל-EB-5 עומד על 24 חודשים. החדשות הטובות הן שהחל מאוקטובר 2017 תוכלו להגיש ויזת E-2 עם השקעה מינימלית של 50 אלף דולר. יחד עם זאת, מומלץ להשקיע 100 אלף דולר ומעלה כדי להעלות את הסיכויים לקבלת הויזה.

ויזת היזמים החדשה (EB-6)

יוצאת לדרך החל מיולי 2017 – הויזה ניתנת ליזמים אשר גייסו למעלה מ-250 אלף דולר ממשקיעים וקרנות אמריקאים (accridted investors) או שקיבלו מענקים בסך מינימלי של 100 אלף דולרים מארגוני ממשל אמריקאים. הויזה ניתנת לתקופה בת 5 שנים ועל היזם להיות 10% בעלים של החברה אשר נוסדה פחות מ-5 שנים מיום הבקשה של הויזה.

ויזת ה״מוכשרים״

(נקראת באנגלית Extrodinary Abilities) ניתנת ליזמים, שחקנים, מוזיקאים או אומנים מכל סוג. על מנת לקבל O-1 או אפילו גרין תחת EB-1 עליכם לעמוד בלפחות 3 קריטריונים מתוך 10 קריטריונים. במידה ויש לכם הישגים רבים אתם יכולים לגשת ישירות לגרין קארד ולאו דווקא לויזת O-1

הקריטריונים:

  • שפטתם בפאנל תחרותי בעל חשיבות לאומית או בינלאומית.
  • כתבו עליכם או על הפעילות שלכם מאמרים חדשותיים בעיתוני דפוס/ דיגיטליים בעלי חשיבות מרכזית.
  • זכיתם בפרסים מוכרים בעלי חשיבות בתחום הפעילות שלכם.
  • חברות בארגונים בעל הכרה עם משמעות לאומית או בינלאומית המתקשרים לפעילות העסקית שלכם.
  • יש לכם תרומה גדולה לתעשייה בה אתם פועלים.
  • יש לכם משכורת גבוהה מעל הממוצע בתחום שלכם.
  • מילאתם תפקיד מרכזי בארגון בעל משמעות מוכרת.

חשוב שתדעו, ישנם עורכי דין להגירה רבים אשר אינם משרתים את לקוחותיהם כראוי. על מנת לברר את טיבו של עורך הדין להגירה שלכם עליכם לשאול את השאלות הבאות:

  • האם יש אחריות על התשלום שעורך הדין מקבל. ישנם עורכי דין להגירה שנותנים אחריות על ההשקעה של תשלום שכר הטרחה. הם יתנו את האחריות רק אם אכן יש לכם ״קייס״.
  • שאלו את עורך הדין כמה ויזות כאלו הם עשו בשנה האחרונה ומה אחוזי ההצלחה שלהם.
  • בקשו מעורך הדין לתת לכם מחיר שכולל RFE-Request Further Evidence. אם תגישו תיק הגירה כנראה שהרשויות האמריקאיות ישלחו לכם RFE כלומר עורך הדין שלכם יצטרך לענות על הבקשה ובדרך כלל הדבר כרוך בשעות עבודה נוספות. עורך דין הגון ייתן לכם מחיר אחיד עבור כל התהליך.
  • בקשו מעורך הדין שלכם להראות לכם את הקייס לפני ההגשה לרשויות. מומלץ לקרוא מאמר מלא המתאר את 10 הדברים שצריך לדעת לפני ששוכרים עורך דין להגירה. כמו כן, בקשו עותק של התיק שלכם.

הכתב הינו מנכ״ל שופ אימיגריישן

כתב אורח

אנחנו מארחים מפעם לפעם כותבים טכנולוגים אורחים, המפרסמים כתבות בתחומי התמחות שלהם. במידה ואתם מעוניינים לפרסם פוסט בשמכם, פנו אלינו באמצעות טופס יצירת קשר באתר.

הגב

Be the First to Comment!

avatar
Photo and Image Files
 
 
 
Audio and Video Files
 
 
 
Other File Types
 
 
 
wpDiscuz

תגיות לכתבה: