סאלי היא מכונה אוטומטית שתכין לכם סלט בהרכבה אישית

הרובוט ׳׳סאלי׳׳ יכין סלט לבחירתכם במהירות שיא, וידווח תוך כדי כמה קלוריות יש בו. זה מהיר, זה יעיל, זה הגייני, אבל זה עדיין לא מבטל לגמרי את הצורך באדם שיחתוך הכל

אנחנו חיים בעולם בו הכל מותאם אישית. יש לנו מכונות ואפליקציות שיודעות מה נכון לנו ללבוש, איפה ומתי אנחנו מעוניינים לקבל את החבילות שלנו, ועוד ועוד. לכן אין זה פלא שאנשי חברת Chowbotics מקליפורניה ידעו שיש להם מכרה זהב ביד כשהחליטו לייצר רובוט יקר בטירוף שיודע להנדס ברמת הדיוק הקאלורי את הסלט שתאכלו בארוחה הבאה.

הבנתם נכון. הרובוט החדש, “סאלי” שמו, חוסך לכם את כאב הראש הנורא שבמחשבה איזו תוספת לשים על הסלט בלי להפוך אותו מפצצת בריאות לפצצת קלוריות, ועל הדרך גם מכין לכם סלט. באמצעות חישובים מתוחכמים הכוללים יותר מ-20 רכיבים, סאלי מסוגל להכין יותר מאלף סוגי סלט, תוך פחות מדקה.

אגב, זה אולי נשמע מצחיק, אבל רובוטים לתעשיית המזון זו תעשיה שמגלגלת עשרות מליוני דולרים, ו”סאלי” אפילו אינו הפתרון הראשון שמייצרת החברה. מבחינת חדירה לשוק אנשיה לא דואגים, הרובוט החדש צפוי לככב במסעדות, בתי מלון, אפילו קפטריות במקומות עבודה יוקרתיים. שם, העובדים שכבר רגילים לעמוד בתור לפסטה בהזמנה, או פיצה מורכבת אישית, יצטרכו רק להניח את קערת הסלט בפתח המכונה, להקיש את בחירתם על מסך המגע, ולחכות דקה.

היתרון: מהיר והיגייני. החסרון: עדיין צריך לחתוך

אם אין לכם רצון לבחור לבד כל מרכיב ומרכיב, תוכלו גם לבחור מנות מוכנות מראש, כמו למשל “הסלט של סאלי” (חסה, עגבניות שרי, מלפפונים, גזרים, אגוזי מלך, פרמזן, ורוטב פלפל שחור), “סלט הביס המעצים” (קייל עם כרוב, חמוציות, אגוזי מלך ווינגרט חרדל ודבש), ו”הסלט של סיליקון ואלי” (חזה עוף עם קייל, פלפלים בצבעים שונים, זיתים, וונטון פריך ורוטב חרדל-דבש).

היתרון הגדול? מלבד המהירות, שחוסכת זמן וכסף לא מבוטלים לבעלי המסעדה, בעודכם בוחרים את מרכיבי הסלט, תוכלו לראות על המסך את החישוב הקאלורי המדוייק, המשתנה בהתאם לרכיבים שאתם מוסיפים או מפחיתים. ועוד משהו, רובוט זה נקי, ולפחות חלק מאיתנו מייחסים חשיבות רבה לכך שלא כל הידיים של הטבחים, או גרוע מזה, של כל האוכלים בדוכני “הרכב זאת בעצמך”, נוגעות להם בסלט.

מצד שני, אי אפשר להפתר לגמרי מהרכיב האנושי. “סאלי” אומנם מרכיב לכם את הסלט, אבל לא חותך לכם אותו. זאת אומרת שעדיין צריך עובד כלשהו שיחתוך את כמויות הירקות והתוספות, ויכניס אותם לתאים הנכונים. מלבד העובדה שזה מאט או מייקר את התהליך, זה גם פותח פתח לכל כך הרבה טעויות. רק דמיינו לעצמכם שבחרתם להוסיף לסלט זיתים, אבל קיבלתם כמויות של טונה, כי מישהו התבלבל בתאים.

את הביצועים של הרובוט החדש תוכלו לראות כבר בשבוע הבא, כאשר הוא יוצב בחלל עבודה משותף בסן פרנסיסקו ויכין סלט לרווחת הנוכחים. מחירה של המכונה עומד כרגע על 30,000 דולרים, אבל אפשר לקבל אותה גם בחוזה חודשי של 500 דולרים.

רוצים להחזיק כזה רובוט בבית? הגיוני, אבל עדיין לא ריאלי. לא רק שהמחיר הנוכחי של “סאלי” גבוה מאוד, אלא גם שמדובר במכונה גדולה, בערך בגודל של מקרר. מצד שני, סביר להניח שלא תצטרכו לחכות יותר מדי זמן לגרסה הביתית, כי לדברי מייסד החברה, דיפאק סקר, “סאלי יעשה דיאטה”, ויגיע למימדים של רובוט ביתי. לדבריו, “גם המחשבים הראשונים בשנות ה-60 היו בגודל של חדר. אני לא חושב שיקח כמה עשורים לבניית דגם קטן יותר, אבל גם לא מבטיח שזה יהיה בשנה הקרובה”.

נועה זהבי רז

נועה רז, בת 30. חיה באינטרנט מאז 1999, חובבת ג'אדג'טים אך לא יודעת מה עושים איתם, וכותבת, בעיקר על כלום.

הגב

3 Comments on "סאלי היא מכונה אוטומטית שתכין לכם סלט בהרכבה אישית"

avatar
Photo and Image Files
 
 
 
Audio and Video Files
 
 
 
Other File Types
 
 
 
Sort by:   newest | oldest | most voted
111
Guest

כל עוד הוא גם לא חותך בעצמו חומרי גלם שמאוחסנים בתאי קירור זה לא שווה כלום חבל על המאמר הזה זה גם לא כלכלי ולא יחזיר את העלות שלו. המהפכה תקרה שיהיה רובוט שבבוקר את טוען את תאי הקירור שלו בירקות וחומרי גלם טריים והוא מכין את הכל ובשלב אחרי זה גם בודק את טריות חומרי הגלם באמצעות חיישני פליטת גזים וחיישנים אופטיים.

אריה
Guest

די מעפן אם תשאלו אותי… והמחיר נועד כדי לדפוק את הלקוחות… כי אם זה נחמד אז בתי מלון וחדרי אוכל גדולים יכולים להרשות לעצמם… אבל למשתמש הבייתי כזה דבר יכול וצריך לעלות עד 3000 שקל.. ואפשר לבנות כזה לבד בגרושים… אין בזה הרבה תחכום… מסך, בקר מתוכנת, כמה אקטואטורים לפתיחה וסגירה של תאים שנופלים לתעלה ומדחס לקירור, הכל במעטפת פח…

עוד אחד
Guest

אני לא מאמין שאשכרה בנו את הדבר המיותר הזה? למה זה טוב?! מי יקנה את השטות הזו?

wpDiscuz

תגיות לכתבה: