אכלנו פסטה שהוכנה מצרצרים

איך משתווה פסטה פוזילי שהוכנה מאבקת חרקים לפסטה מסורתית?

פסטה מקמח צרצרים של חברת Bugsolutely. תמונה: מדע פופולארי

פסטה מקמח צרצרים של חברת Bugsolutely. תמונה: מדע פופולארי

הכתבה פורסמה לראשונה במגזין Popular Science ישראל בגיליון 266 שראה אור ביוני 2016 ונכתבה במקור על ידי ברוק בורל.

בשנים האחרונות ראינו זינוק בהתעניינות במוצרי מזון מבוססי חרקים. יש עוגיות, מציות, גרנולה וחטיפי אנרגיה מצרצרים, יש משקאות אלכוהוליים מצרצרים, ויש גם מדגרות חרקים בשלבי התפתחות שונים שנועדו למטבח, כדי שתוכלו לגדל לעצמכם צרצרים, רימות זבובי חייל שחור וזחלי חיפושיות קמח.

למה? על פי אלה שמתלהבים מהעניין, חרקים הם מקור טוב לחלבונים במחיר סביבתי נמוך יותר בהשוואה לבקר, אף על פי שמדענים עדיין מבררים את הפרטים.

פסטה מקמח צרצרים

עכשיו אתם יכולים להוסיף פסטת צרצרים לרשימת מאכלים עם שש רגליים. חברת Bugsolutely שלחה לי בחינם קופסת פסטה פוזילי העשויה 20 אחוז "קמח צרצרים", או חרקים טחונים, יחד עם קמח דורום סמולינה וחיטה. חשבתי שהרעיון מעניין – בהשוואה לעוגיות, נראה לי שמדובר בהתאמה טובה יותר מבחינת טעמים. בשבילי, צרצרים מתקשרים יותר לטעם מלוח מאשר מתוק.

גייסתי שלושה אוהדי פסטה, שניים מהם מאיטליה במקור.

דוויד אורטולן, במקור מפאתי ונציה, היה השף הראשי שלנו לארוחה. אשתו של דוויד, שרה אורטולן, אומרת שהוא "מאוד בררן" בקשר לפסטה. הם בישלו גם פסטת צרצרים וגם פסטה רגילה (של Rummo), ורוטב פשוט שלא ישתלט על הטעם. הרכיבים: רסק עגבניות, חמאה, בזיליקום, שמן זית, פלפל שחור וחופן גבינת גרנה פדנו מגורדת.

הוא בישל את שתי הפסטות במים מומלחים, ועשינו מבחן טעימה וריח לפני שהוספנו את הרוטב. פסטת הצרצרים שמרה היטב על צורתה והיה לה טעם שהזכיר קצת אטריות מקמח מלא. היא הייתה גם ריחנית יותר מהפסטה המסורתית, "כמו לחם אפוי טרי", אמר לוקה קמפמלה.

האורטולנים הגישו את הפסטות זו לצד זו, הוסיפו שמן זית, בזיליקום טרי ועוד גבינה מגורדת. "זה שונה", אמרה שרה. "אבל זה שונה בשבילי באותה צורה שטופו שונה מבשר. אי אפשר להשוות בין השניים. אני אוהבת את שניהם – אני אוכלת בשר אבל אני אוהבת טופו. ואני אוהבת פסטה, אבל הייתי אוכלת את זה".
באופן כללי, פסטת הצרצרים התקבלה באהדה, אם כי כולם העדיפו במעט את הגרסה המסורתית. מנת הצרצרים הזכירה לנו פסטה מקמח מלא – בעלת מרקם חולי במקצת, אבל טעימה. ארבעתנו גם שמנו לב לכך שהרוטב דבק יותר בפסטת הצרצרים מאשר בפסטה הרגילה, מה שהקשה קצת לטעום את הרוטב.
כולנו לקחנו תוספת. בשלב הזה פסטת הצרצרים כבר הפכה לגוש בתוך הסיר, ושני אורחים שמו לב לטעם לוואי מעט חמוץ. יכול להיות שזה היה יותר פסיכולוגי ממציאותי. "אני חושבת שעניין החרקים נכנס לי לראש", הודתה שרה אורטולן.

שתי הפסטות שבמבחן, תמונה: מדע פופולארי

שתי הפסטות שבמבחן, תמונה: מדע פופולארי

הפסטה עשויה להיות טעימה יותר בצורות אחרות. דוויד אורטולן העלה מחשבה שהיא יכולה להיות טובה כמעטפת לכופתה, לדוגמה, ואילו שרה חשבה שהיא תהיה טעימה יותר במנת אטריות סובה מסורתית. אני אישית סקרנית לנסות אותה עם פסטו או בסלט פסטה פשוט.

אם אתם רוצים לשפוט בעצמכם את פסטת החרקים של Bugsolutely, אתם יכולים לרכוש אותה ברשת. היא קצת יקרה, והיא כוללת משלוח בין-לאומי מבנגקוק, שם נמצאת החברה – קופסה של 30 גרם עולה כ-6.40 דולר, ועוד כשמונה עד עשרה דולרים למשלוח, תלוי היכן אתם גרים.

המטרה הסופית, על פי מייסד Bugsolutely מאסימו רוורברי, היא שהפסטה תהיה על מדפי הסופרמרקט ברחבי מדינות מערביות – קודם כול בארצות הברית ובריטניה – וגם במדינות כמו יפן וקוריאה. וכן, רוורברי הוא איטלקי שנולד וגדל במילאנו. "אנשים מקשרים בין זה לבין הבחירה בפסטה", הוא כתב לי באי-מייל. "אבל אני נשבע שפשוט חשבתי שזה המאכל הנכון להכין מחרקים!".

קראו עוד: הטרנד כבר כאן: חטיפי מזון עשויים מחרקים


אוהבים מדע ולא מקבלים מספיק ממנו בגיקטיים? Popular Science ישראל וגיקטיים יוצאים בשיתוף פעולה במיוחד במסגרתו יוכלו 100 הגולשים הראשונים להנות מגיליון חינם של Popular Science מתנה, ללא כל התחייבות.  לפרטים נוספים

מדע פופולארי

הגב

14 Comments on "אכלנו פסטה שהוכנה מצרצרים"

avatar
Photo and Image Files
 
 
 
Audio and Video Files
 
 
 
Other File Types
 
 
 
Sort by:   newest | oldest | most voted
גלעד
Guest

6.40$ ל 30 גרם נשמע לי קצת הרבה יקר

מישהו
Guest

זו טעות. המשקל הוא 350 גרם, לא 30.
ראה במקור: http://www.popsci.com/pasta-made-out-crickets

geeknews-il
Guest

350

יהודי טוב
Guest

גועל נפש. מתנתק ממכם. מגעלילים
יש עוד אתרים טובים לקבל חדשות-טכנולגיה שלא מקדמים אכילת טרף.
ז מטמטם. את הנפש. יותר חמור מחזיר לאכול ג"וק.

תעשו תשובה. אל תעלו כתבכות נגד מורשת סבא. נגד התורה. נגד המסורֽת.
זה דופק אחתכם בנפש אל תנסו לא כדאי.
שלום ולא להתראות גיקטיים. תודה

פלוני אלמוני
Guest
פלוני אלמוני

אם באמת היית יהודי שומר מצוות כנראה היית יודע שאכילת חגבים מותרת על פי היהדות. הנה כתבה מעניינת בנושא דומה באתר ׳חרדים10׳

http://www.ch10.co.il/news/223807/#.V5Xu-JN95sM

שונא לעשות קליינט סייד
Guest
שונא לעשות קליינט סייד

רק לאוכלי קטניות בפסח וביום כיפור בין 2 ל 3:14.666 בלילה.

מקס
Guest

האמת לא חשבתי שגם פה יהיו מפגרים, יש לי מספיק כמוך בפייסבוק…

ישראל ישראלי
Guest
ישראל ישראלי

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

bulder
Guest

אולי יהודי טוב, אבל בנאדם פחות טוב. אתה מוזמן לקבל את המידע שלך מ"הסנה הבוער דוט קום", בדיוק מספרים שם על טכנולוגיה שהופכת מטה לתנין

אורי
Guest

גם עילג, גם פרמיטיבי, גם חשוך. סע לשלום.

יהודי טוב
Guest

תודה בכל זאת על המידע עד כה

אני
Guest

אם היא יקרה יותר, ולא טעימה, אז מה העניין פה? חוץ מזה, איזה חיות הורגים כדי לייצר פסטה מקמח דורום? העולם השתגע לגמרי…..

geeknews-il
Guest

350 גרם

דניאל
Guest

איזה מגניבים אתם שאתם אוכלים פסטת חרקים
רק שתדעו שלנושכי חרקים חמודים כמוכם
יש משהו יותר מגניב קוראים לזה SBP(sheet burger printer)3d
זה מדפסת 3D שמדפיסה המבורגר ע"י מיקס של חרא של חזיר ומקקים ברזילאים
וואי אתם לא מבינים איזה חרא קטלני
מטומטים!!!! אתם יהודים !!!! אפילו אם חילונים עדיין יהודים !!!!
לכו תלמדו מהערבים על קצת כבוד למסורת

wpDiscuz

תגיות לכתבה: