פרסום ראשון: הכירו את גוגל פלוס החדשה
הרשת החברתית של גוגל זוכה לעדכון משמעותי הכולל מתיחת פנים אגרסיבית לממשק המשתמש. לצד הדימיון לפייסבוק התחושה כעת נעימה הרבה יותר. בימים הקרובים יופץ הממשק החדש לכלל המשתמשים
לפני דקות אחדות (ד') החלה גוגל להפיץ את גרסתה החדשה והמשודרגת של הרשת החברתית שלה הכוללת עיצוב וממשק שונים, נקיים ומוקפדים יותר לצד פיצ'רים חדשים שחלקם בעלי דימיון רב לרשת החברתית המתחרה. האם הפעם תעניקו לה צ'אנס?
מסודרת, אינטואיטיבית ונעימה הרבה יותר
כחלק ממהלך שהחל היום, וימשך בימים הקרובים גוגל מעדכנת את הרשת החברתית שלה בקרב כלל המשתמשים המנויים לשירות ומציעה מתיחת פנים משמעותית הכוללת ממשק משתמש שונה לחלוטין ותצורה נקייה ומוקפדת עמוסה במגוון פיצ'רים חדשים. העיצוב המחודש נועד לאפשר למשתמשים למקסם את ההתאמה האישית של הרשת החברתית ולהפוך אותה לנעימה וידידותית הרבה יותר.
בין השינויים הבולטים שניתן לאתר ברשת החברתית המחודשת של גוגל גם חווית המשתמש שעוצבה בצורה שונה לחלוטין והופכת את המרחב הוירטואלי להרבה יותר מסודר ואינטואטיבי. גוגל הציבה בצידו השמאלי של הדף, תפריט ניווט מקובע שנותר גם בעת הגלילה לאורך העמוד ושינתה את כל אחד מהעמודים בהתאם לתכנים שהוא מציע.
תפריט הניווט החדש כולל את דף הבית, הפרופיל, התמונות, גישה מהירה ל-Hangouts ופיצ'ר חדש בשם Explore שמלקט את כל מה שחם עכשיו ברשת החברתית במקום אחד.
אחד השינויים המהותיים בממשק החדש קשור לפרופיל המשתמש שדומה עתה מעט יותר לתצורה הקיימת בפייסבוק. גוגל הוסיפה תמונת Cover רחבה ונמתחת בדומה למתחרתה לצד תמונת הפרופיל. זו מופיעה כעת בגדול וזוכה לשטח פנים משמעותי בנוסף לחלוקה ברורה והגיונית לפיד. עם זאת תבנית ה-Timeline של פייסבוק לא זוכה להתייחסות בממשק החדש של גוגל פלוס.
כחלק מתהליך שנועד להעניק מקום מרכזי לרשת החברתית של גוגל בקרב יתר השירותים שמציעה החברה, רישום לשירותיה של ענקית החיפוש יאפשר לכם מעתה לשתף בקלות רבה יותר סרטון מיוטיוב או תמונה מפיקאסה לצד שיחת וידאו עם חברים מהצ'ט וכדומה.
מעל ל-170 מיליון משתמשים
יום אחרי שהעולם הטכנולוגי הפנה את מירב תשומת ליבו לפייסבוק בעקבות הרכישה חסרת הפרופורציות של אינסטגרם, גוגל מנסה להחזיר את אור הזרקורים חזרה אליה ובוחרת בהשקה שקטה שתפסה את הקהילה הטכנולוגית לא מוכנה. למרות שהיא בת פחות משנה, נהנת נכון להיום הרשת החברתית של גוגל מקצב גידול מהיר ומונה לטענת החברה למעלה מ-170 מיליון משתמשים. ביוני הקרוב תחגוג גוגל פלוס שנה להיווסדה ונראה כי בניגוד לפרוייקטים חברתיים קודמים, הפעם אין לגוגל כוונה לוותר והיא מעוניינת להמשיך ולהעצים את הפלטפורמה הצעירה שפיתחה.
אחרי ההצלחה בתחום הדפדפנים אליו נכנסה באיחור יחסי וההצלחה בעולם הסלולר באמצעות אנדרואיד, מומלץ אולי שפייסבוק תתחיל להתייחס לאיום הפוטנציאלי קצת יותר ברצינות. כעת נראה כי לצד הזירה הנוכחית, שתי הרשתות החברתיות צפויות למקד את עיקר התחרות בינהן דווקא בתחום המובייל, שם הן צוברות תאוצה לאור הפופולאריות של מכשירי הסמארטפון ומחשבי הלוח.
וידאו: גוגל חושפת את גוגל פלוס המחודשת
תגיות לכתבה:
להגיב
15 תגובות
-
נראה טוב (יותר…), תודה על הסקירה!
חג שמח! -
G++ ?
-
G++ ?
-
מעניין מה הולך לקרות בגזרה החמה מול פייסבוק…
-
מעניין מה הולך לקרות בגזרה החמה מול פייסבוק…
-
-
ממתי משיקים מוצר לבעיה שכבר יש לה אלף מוצרים זהים? ואפילו מעזים ולא מחדשים כלום.
נראה כאילו מישהו שם בגוגל פועל לפי תחושת הלבלב
-
העיצוב החדש הרבה יותר נעים, אבל לא אוהבת שגוגל מחליט בשבילי מה מעניין אותי ומציג עבורי מידע שכביכול יעניין אותי
-
הצורך באפליקצית מובייל לפייסבוק הוא ברור – כדי להימנע מלראות את הפרסומות המעצבנות שמכסות יותר ויותר מהשטח. גוגל פלוס נקי מזה בינתיים ולכן אין ממש חובה לאפליקציה. (כן, קצת בשביל דחיפת עדכונים וכו..בסדר בסדר.)
בכל מקרה אם גוגל ימשיכו עם האין פרסומות ומנגד פייסבוק ימשיכו לחדור איתן יותר ויותר למרחב הפייסבוקי הפרטי שלנו, תמצאו יותר ויותר הגירה. ואותי בין החלוצים לעבור. -
הצורך באפליקצית מובייל לפייסבוק הוא ברור – כדי להימנע מלראות את הפרסומות המעצבנות שמכסות יותר ויותר מהשטח. גוגל פלוס נקי מזה בינתיים ולכן אין ממש חובה לאפליקציה. (כן, קצת בשביל דחיפת עדכונים וכו..בסדר בסדר.)
בכל מקרה אם גוגל ימשיכו עם האין פרסומות ומנגד פייסבוק ימשיכו לחדור איתן יותר ויותר למרחב הפייסבוקי הפרטי שלנו, תמצאו יותר ויותר הגירה. ואותי בין החלוצים לעבור.-
חשבת להתקין תוסף AdBlock? אני משתמש בפייסבוק ולא רואה פרסומת אחת:
https://chrome.google.com/webstore/detail/gighmmpiobklfepjocnamgkkbiglidom -
Baruch Richter ואללה גאוני. שכחתי ממנו מזמן כי פשוט ויתרתי על רוב האתרים שיש בהם פירסומות אגרסיביות (ואללה, הארץ, דה מארקר, ואינט ועוד ועוד) פשוט לא נכנס אליהם. אבל אתה מאד צודק. תודה שהזכרת. כבר מתקין.
-
התקנתי. איזה באסה. איפה כל הפרסומות? פתאום נהיה כלכך שקט ונעים פה.
-
אלי אלי שלא ייגמר לעולם השקט הזה מפרסומות
-


שיהיה להם בהצלחה! אני מוכן לנסות