חדש בפייסבוק: מעקב אחר פרופילים בדומה לטוויטר

פייסבוק מציגה כפתור חדש – Subscribe. מעתה לא תהיו חייבים להציע חברות למשתמשים אחריהם אתם מעוניינים לעקוב

מקור: יח"צ, עיבוד תמונה

נדמה שפייסבוק לא מפסיקה ליטול תכונות מהמתחרות שלה. הרשת החברתית מציגה כעת כפתור Subscribe המאפשר למשתמשים לעקוב אחר משתמשים אחרים, גם אם אינם נמנים על החברים שלהם. אם עד עכשיו היה נדמה שפייסבוק חוששת בעיקר מגוגל פלוס, כעת נראה שהיא מתחילה לחשוש גם מטוויטר.

RSS של חבריכם

פייסבוק הודיעה אתמול (ד') על התוספת (הנוספת ו) החדשה שלה לרשת החברתית – כפתור ה-Subscribe. זאק רייט (Zach Rait), מהנדס תוכנה בחברה, כתב בבלוג הרשמי אודות התוספת החדשה. הוא מסביר שעד עכשיו לא היה קל במיוחד לנהל את התכנים המופיעים בפיד (News Feed) של המשתמש והכפתור החדש מגיע במטרה לשנות זאת.

בעזרת כפתור ה-Subscribe משתמשים יוכלו להרשם לעדכונים המגיעים ממשתמשים אחרים, גם אם אינם חברים שלהם ברשת. בעבר, במידה וגיליתם משתמשים מעניינים במיוחד שהייתם רוצים לשמוע מה יש להם להגיד, הייתם צריכים להציע להם חברות ובעצם להכריח אותם לעקוב אחריכם בחזרה – מנהג שאינו נעים במיוחד, אך הרשת החברתית לא השאירה למשתמשיה ברירה אחרת.

הכפתור החדש, בנוסף לכך שמאפשר לעקוב אחר מגוון רחב יותר של משתמשים, מאפשר גם לקבוע מה וכמה מהמידע יופיע בפיד. המודל שהיה קיים עד היום הציג תכנים בפיד הראשי על פי החלטת האלגוריתמים של פייסבוק. הופעת או לחילופין אי הופעת התכנים היו כולם באחריות פייסבוק ולמשתמש לא הייתה אפשרות לערער על ההחלטות שנעשתה, אלא אם כן החליט לחסום לחלוטין את העדכונים מגורם מסויים.

כעת, בעזרת Subscribe – לאחר הרשמה למשתמש מסויים ניתן יהיה לקבוע בדיוק את כמות התוכן אותו נצרוך, על פי מודל של שלוש אפשרויות. הראשונה היא כמובן קבלת כל העדכונים, השניה היא אפשרות לקבל רק חלק מהעדכונים – בדומה למודל הקיים בפייסבוק והשלישית היא אפשרות להציג רק עדכונים חשובים, כגון מעבר דירה, שינוי במערכת היחסים וכדומה.

לאחר שקבעו את כמות העדכונים, יוכלו המשתמשים גם לקבוע איזה עדכונים יקבלו ואיזה לא. ביניהם ניתן לבחור אירועי חיים, עדכוני סטטוס, משחקים וכמובן תמונות וסרטונים. חשוב לציין כי על מנת לעקוב ולאפשר לאחרים לעקוב אחריכם, יהיה עליכם לאשר ידנית את האפשרות, על ידי כניסה לדף השירות ולחיצה על Allow Subscribers. בצד החיובי, משתמשים שאינם חבריכם אך מנויים אליכם, יוכלו לראות רק סטטוסים אותם הגדרתם ככלליים, כך שקיימת מידה מסויימת של פרטיות בנושא זה.

כמה שיתפו אותך?

מקור: צילומסך

עוד תוספת שפייסבוק בחרה להציג, היא אפשרות לראות כמה משתמשים החליטו לחלוק את הפוסט שלכם על גבי הקיר שלהם. אמנם כרגע השירות לא עובד בצורה הטובה ביותר, אך עדיין מדובר בשיטה נוחה לעקוב אחר פופולאריות התכנים התכנים המפורסמים על ידכם והאם חבריכם חולקים אותם עם חבריהם.

בעוד שפייסבוק מציעה מגוון רחב יותר עבור שתי התכונות החדשות שלה, ייתכן כי שתיהן כבר נשמעות לכם מוכרות מאפשהו. מדובר במודלים הקיימים כיום ברשת המיקרו בלוגינג הפופולארית טוויטר וכמובן בגוגל פלוס.

הפחד מתחרות ונטישת משתמשים מגלה צדדים חיוביים במטה פייסבוק, שכן היא לא מפסיקה להפתיע ולחדש עבור משתמשיה, גם אם מדובר בשירותים הקיימים כבר אצל מתחרותיה.

למה כן?

במידה ואתם נוהגים לעקוב אחר משתמשים פופולאריים במיוחד, בוודאי שמתם לב כי קיימת מגבלה על כמות החברים אותם הם יכולים להוסיף – עד 5,000. ברגע שהגיעו למגבלה זאת, לא יוכלו לאשר בקשות חברות חדשות. במידה והגעתם מאוחר מידי, תאלצו לפספס את כל העדכונים ופנינות החוכמה של אותו משתמש. בעזרת הכפתור החדש, תוכלו להמשיך להתעדכן גם מבלי להציע חברות למשתמש.

מעבר לכך, ישנן דמויות מפתח כגון עיתונאים, בלוגרים ואישים מפורסמים שאינם מאשרים בקשות חברות, אך משאירים את הפרופיל שלהם כללי על מנת שכולם יוכלו לראות מה יש להם להגיד. הכפתור החדש יחסוך את הטרחה של להכנס ידנית לדף הפרופיל שלהם בכל פעם על מנת להתעדכן מה חדש. במקום, המידע יגיע ישירות לפיד הראשי.

בנוסף, נדמה כי כיום הפרטיות ברשת כבר לא מהווה איום על המשתמשים ובמיוחד לא על הצעירים שבהם. משתמשים שכותבים סטטוטים ומעדכנים בקצב גבוה, לעיתים מעוניינים שיקראו אותם כמה שיותר. כפתור ה-Subscribe מדמה עבורם סוג של הערצה, שבו המעריצים מעוניינים לדעת הכל על אותו משתמש אך אינם מכריחים אותו לדעת עליהם דבר בחזרה.

למה לא?

מקור: צילומסך

נדמה שהאפשרות החדשה שמציגה פייסבוק, היא בדיוק מה שהרשת החברתית ניסתה לא להיות. ההרגשה היא שהמטרה הראשונית שלשמה הוקמה הרשת – אפשרות להתחבר וירטואלית לחברים האמיתיים שלך ולא לעוד זרים ברשת, מתמוגגת עם הגעתו של הכפתור החדש. כעת, במידה ותאפשרו זאת, כל אחד יוכל לעקוב אחר הסטטוסים הפומביים שלכם.

מעבר לכך, ברגע שתחליטו לאשר למשתמשים שאינכם מכירים לעקוב אחריכם, עליכם לקחת בחשבון כי כל סטטוס פומבי יהיה חשוף לעיניהם הבוחנת.

במידה ועד היום לא אישרתם את הבוס שלכם כחבר, יש לכם קולגה בעבודה שמציק או אולי אפילו הודעתם על יום מחלה בזמן שנסעתם לים, במידה ולא תזהרו עם הרשאות הפוסטים, כולם יוכלו לראות מה יש לכם להגיד וכמובן היכן אתם נמצאים, הודות לתוספת אחרת שפייסבוק הציגה לא מזמן, הצגת מיקום המשתמש בעת עדכון הסטטוס.

חן אידן

אוהבת גאדג'טים, אפליקציות ואת עולם הטכנולוגיה בכלל. שלל עיסוקיה כוללים הריסת מכשירים סלולריים לצרכי בדיקה, התעסקות בלתי פוסקת ברשתות חברתיות, סקירת אפליקציות חדשות, סטארטאפים מבטיחים והתנסות עם (כמעט) כל מוצר חדש שיוצא לשוק.

תגיות לכתבה:

להגיב

אין תגובות

הרשם לאתר

רק גיקים יכולים ליצור דיון חדש! כדי להפוך לגיק מדופלם, הרשם לאתר.