פייסבוק עדכנה את הגדרות הפרטיות, שמכם חשוף עתה בפני כולם

פייסבוק מבצעת שינוי נוסף בתנאי הפרטיות, והופכת את הפרופילים האישיים שלכם פתוחים לכולם באמצעות ה-Graph Search. האם יש דרך להמנע מכך?

מקור: יח"צ, עיבוד תמונה

מקור: יח"צ, עיבוד תמונה

פייסבוק הודיעה כי מסירה לחלוטין את האפשרות "להעלם" ממנוע ה-Graph Search שלה, וכעת משתמשים יוכלו למצוא משתמשים אחרים פשוט באמצעות הקלדת שמם – גם אם המשתמשים הללו אינם מעוניינים בכך.

חשופים בפני כולם

במהלך סוף השבוע האחרון הודיעה פייסבוק כי מסירה לחלוטין את הפיצ'ר Who can look up your timeline by name?, שאפשר למשתמשים "להעלם" ממנוע החיפוש של פייסבוק. לדבריה של החברה, הפיצ'ר הוביל לכך שמשתמשים רבים לא יכלו למצוא את חבריהם בחיפוש, מה שהוביל לחווית חיפוש לא אידיאלית מבחינת החברה. עוד הוסיפה פייסבוק כי רק אחוז קטן מהמשתמשים בחר להעלם ממנוע החיפוש, ואלה עדיין יוכלו לשלוט על רמות הפרטיות בפוסטים האישיים שלהם.

המשמעות היא שעבור המשתמשים שבחרו ליישם את הפיצ'ר המדובר, תופיע הודעה המסבירה להם כי כעת חבריהם וכלל המשתמשים ברשת החברתית יוכלו למצוא אותם באמצעות חיפוש שמם המלא, או באמצעות חיפוש אחד מהתחביבים או העמודים להם עשו לייק. כך לדוגמה, בעת חיפוש "משתמשים שאוהבים חתולים" ייתכן ושמכם יופיע, גם אם אתם לא רוצים בכך.

העובדה שפייסבוק משנה את הגדרות הפרטיות אינה מפתיעה, שכן חשוב לזכור כי מדובר ברשת חברתית שמטרתה היא לקשר בין משתמשים בכל רחבי העולם, וכמובן לעזור לכם למצוא את חבריכם ואולי גם לגלות כמה פרטים נוספים עליהם. סביר להניח שהסרתה של האופציה הנוכחית תעצבן לא מעט משתמשים, אך בשורה התחתונה סביר להניח שלא נראה הגירה המונית מחוץ לפייסבוק, לפחות לא בגלל השינוי הנוכחי.

ומה בכל זאת ניתן לעשות?

האם ניתן להחליף את האופציה הנוכחית באמצעות כלים או תוספים חיצוניים? במילה אחת: לא. במידה ופרטיות חשובה לכם, העצה הטובה ביותר עבורכם היא למחוק את חשבון הפייסבוק שלכם לחלוטין. במידה וזאת לא אופציה, עדיין תוכלו לשנות כמה הגדרות כדי שהפוסטים שלכם לא יהיו חשופים לכל מי שרק ירצה בכך.

לאחר כניסה אל לשונית Privacy בחשבון שלכם תוכלו להגדיר את המידע שיהיה חשוף למשתמשים בפוסטים הנוכחיים והעתידיים שלכם. באפשרות הראשונה, "Who can see your future posts?" תוכלו להגדיר שרק חברים קרובים יראו את הפוסטים – ותוכלו ליצור רשימות משתמשים ספציפיות להן יהיה חשוף המידע. כמובן שבכל פוסט תוכלו לשנות ידנית את ההגדרות, כך שבמידה ותרצו לפרסם תמונה בצורה פומבית, תוכלו לעשות זאת בקלות באמצעות לחיצה על אייקון החברים הנמצא לצד כפתור ה-Post בחלונית הכתיבה.

האפשרות השניה היא לעבור על כל הפוסטים בהם תוייגתם ואף להסיר פוסטים מסויימים מה-Timeline שלכם. במידה ואתם אינכם מעוניינים שחבריכם יתייגו אתכם ללא אישור, בלשונית Timeline and Tagging Settings תוכלו לבחור את ההגדרות המתאימות לכם. שם תוכלו להגדיר שחבריכם לא יוכלו להוסיף פריטים ל-Timeline שלכם, ולקבל התראות בכל פעם שמנסים לתייג אתכם בפוסט חדש.

בחזרה בלשונית הפרטיות, האפשרות השלישית תאפשר לכם להגביל את כל הפוסטים הקודמים שלכם עד היום, ולהפוך אותם לזמינים רק עבור חבריכם. עוד תוכלו להגדיר מי יוכל לשלוח לכם בקשות חברות (כולם, חברים של חברים וכדומה), ואפילו תוכלו לבחור מי יוכל לשלוח לכם הודעות פרטיות.

ההגדרה החשובה ביותר, לדעתנו, היא הסרת אפשרות חיפוש ומציאת הפרופיל שלכם על ידי מנועי חיפוש חיצוניים. כך אמנם לא תוכלו למצוא את פרופיל המשתמש שלכם בגוגל, אך גם לא תהפכו למטרה נוחה למפרסמים ואתרי צד שלישי – לפחות לא עבור אלה הפועלים מחוץ לפייסבוק.

בשורה התחתונה, עליכם לזכור שכל פוסט, תמונה, הודעה או שיר שאתם שמים ברשת החברתית הופך לחברתי, וזה לא משנה עד כמה תגבילו את המידע ואת הגישה אליו, ייתכן שבוקר אחד תתעוררו ותגלו שכל המידע חשוף לכולם – בין אם אתם רוצים בכך לבין אם לא.

חן אידן

אוהבת גאדג'טים, אפליקציות ואת עולם הטכנולוגיה בכלל. שלל עיסוקיה כוללים הריסת מכשירים סלולריים לצרכי בדיקה, התעסקות בלתי פוסקת ברשתות חברתיות, סקירת אפליקציות חדשות, סטארטאפים מבטיחים והתנסות עם (כמעט) כל מוצר חדש שיוצא לשוק.

הגב

2 Comments on "פייסבוק עדכנה את הגדרות הפרטיות, שמכם חשוף עתה בפני כולם"

avatar
Photo and Image Files
 
 
 
Audio and Video Files
 
 
 
Other File Types
 
 
 
Sort by:   newest | oldest | most voted
מארק
Guest

זה חדש שפייסבוק משנים כל פעם את תנאי הפרטיות ומשתמשים יכולים לערוך אותם ? לא חידשתם דבר. אותם הגדרות פרטיות שהיו נשארו כמו שהיו ..

אבי
Guest

זאת פשוט בושה. עוד מעט ספיידרים של אתרי ספאם יתחילו לסרוק את כל הרשת החברתית (כמו שיש היום) ופשוט לשלוף את כל המידע והתמונות של האנשים. ולשים אותם במאגרי מידע בחשופים לכולם.

אני באמת שוקל עכשיו למחוק את החשבון שלי.

wpDiscuz

תגיות לכתבה: